Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Genoteerd

Noticias

Lorenzo Silva – Los cuerpos extraños

25/08/2014

Cuerpos ExtranosDe Spaanse schrijver Lorenzo Silva (Madrid, 1966) is bij het grote publiek vooral bekend als auteur van de sterke detectivereeks rond brigadier Rubén Bevilacqua en zijn onafscheidelijke vrouwelijke compaan, sergeant Virginia Chamorro.

In 2011 ontving hij nog de Premio Planeta voor La marca del meridiano, waarin Bevilacqua de door corruptie omgeven moord op een oude bekende in Barcelona moest oplossen.

Silva’s nieuwste politiethriller, Los cuerpos extraños, draait rond de dood van de vrouwelijke burgemeester van een fictieve gemeente in de Comunidad Valenciana.

Bevilacqua en Chamorro komen in een labyrint van leugens en roddels terecht over het slachtoffer, een beloftevolle jonge vrouw die wilde breken met de praktijken van de oude garde en volop de koers van de vernieuwing koos.

De ontdekkingen rond het turbulente seksleven van de vrouw maken het onderzoek een stuk ingewikkelder. De zaak van de vermoorde politica wordt op die manier ook een zaak voor het behoud van de persoonlijke integriteit, waarbij Bevilacqua en Chamorro temidden van tegenstrijdige belangen hun hypotheses moeten uitwerken.

Zoals steeds speelt Silva voor zijn verhaal sterk in op de Spaanse politieke en maatschappelijke actualiteit. De moordzaak in Los cuerpos extraños is dan ook geïnspireerd op de moord op de burgemeester van Polop (Alicante), die in 2007 aan de oprit van zijn woning werd neergeschoten.

 • Los cuerpos extraños, Lorenzo Silva
 • Destino, €21,50

Tags: Spaanstalige literatuur

Patricio Pron – De ziel van mijn vader klimt omhoog in de regen

28/06/2014

Boekhandel Walry - Patricio Pron – De ziel van mijn vader klimt omhoog in de regen

Een jonge Argentijnse schrijver keert terug naar zijn vaderland om afscheid te nemen van zijn zieke vader. Hij kan zich van zijn jeugd maar weinig herinneren en ervaart zijn eigen land alsof hij er voor het eerst komt. Op zoek naar antwoorden en herinneringen duikt hij in zijn familiegeschiedenis. Vooral vragen over zijn stervende vader houden hem in de greep. Wie was of is deze man eigenlijk? En wat was zijn rol tijdens de Argentijnse dictatuur? Hoe dichter hij bij het verhaal van zijn vader komt, hoe meer zijn eigen vaak confronterende jeugdherinneringen boven komen drijven. De verhalen van de vader en de zoon komen zo samen, en vormen op prachtige maar ook treurige wijze de geschiedenis van een land. De ziel van mijn vader klimt omhoog in de regen is een gedurfde, indringende roman over geheimen die begraven liggen onder jarenlang stilzwijgen, en over de littekens die een dictatuur achterlaat.

 • El espíritu de mis padres sigue subiendo en la lluvia
 • Patricio Pron
 • Mondadori, €18,95
 • De ziel van mijn vader klimt omhoog in de regen
 • Patricio Pron, vertaald door Arieke Kroes
 • Lannoo, €17,95

Tags: Nederlandse vertalingen, Spaanstalige literatuur

Laura Esquivel – A Lupita le gustaba planchar

28/06/2014

Lupita Le Gusta PlancharLupita is een antiheldin, een niet bijzonder aantrekkelijke politievrouw met alcoholproblemen en een zwaar verleden van fysieke mishandeling. Ze tracht te overleven in een wereld waar alles draait rond uiterlijke schijn, geld en macht.

Alles verandert op de dag dat de politicus Larreaga, een man die voor Lupita een lichtpunt was in een wereld van drugs en onrecht, wordt vermoord. Lupita is de enige getuige en beslist het recht in eigen handen te nemen om deze mysterieuze moord, omgeven door politieke belangen, corruptie en drugshandel, op te lossen.

De Mexicaanse schrijfster Laura Esquivel tekent in A Lupita le gustaba planchar met haar gebruikelijke, vlotte stijl vol zwarte humor en spirituele diepgang, het portret van een samenleving in crisis, waar we allemaal een beetje Lupita zijn.

 • A Lupita le gustaba planchar, Laura Esquivel
 • Suma, €19

Tags: Spaanstalige literatuur

Care Santos – Deseo de chocolate

28/06/2014

Deseo De ChocolateDeseo de chocolate vertelt het verhaal van drie vrouwen, drie eeuwen en een en dezelfde chocoladeketel van schitterend wit porselein.

De eerste van de drie vrouwen wiens leven in het teken staat van chocolade is Sara, die uit een geslacht van bekende chocolatiers in Barcelona stamt en met trots de geërfde familietraditie verderzet.

Voor Aurora, dochter van de meid van een rijke 19de eeuwse burgerfamilie, is chocolade een verboden vrucht.

Tot slot leert de lezer Mariana kennen, de echtgenote van de bekendste chocoladefabrikant uit de 18de eeuw, tevens leverancier aan het Franse hof en uitvinder van een wonderlijke machine…

Met de passie voor chocolade als leidraad laat Care Santos de lezer een reis maken door meer dan drie eeuwen geschiedenis. Deseo de chocolate werd onderscheiden met de Premio Ramon Llull, een initiatief van uitgeverij Planeta ter bekroning van een nog ongepubliceerde Catalaanse roman.

De Catalaanse schrijfster Care Santos schreef reeds acht romans (zoals Habitaciones cerradas uit 2011 en El aire que respiras uit 2013), zeven verhalenbundels en talrijke kinder- en jeugdboeken.

 • Deseo de chocolate, Care Santos
 • Planeta, €23,50

Tags: Spaanstalige literatuur

Maruja Torres – Diez veces siete

17/06/2014

Maruja Torres 10 Veces 7Diez veces siete is de autobiografie in romanvorm van de bekende Spaanse journaliste Maruja Torres. Het verhaal begint wanneer Maruja, na 30 jaar trouwe dienst bij de krant El País, met een naar voorgevoel wordt ontboden op het kantoor van de directeur.

De titel verwijst naar 10 periodes van 7 jaar waarmee Maruja Torres haar leven heeft opgebouwd om de vrouw te worden die ze nu is. Van het kleine meisje uit de volkste buurt Raval, die op 7-jarige leeftijd in de steek werd gelaten door haar vader, tot de bekende en geëngageerde verslaggeefster die de Spanjaarden zo goed hebben leren kennen en die een belangrijke professionele referentie is geworden voor duizenden jonge journalisten.

Uitgeverij Planeta omschrijft het boek als “un diálogo sincero y directo con el lector. Una obra saltando en el tiempo que nos recordará los episodios más emotivos de la vida de su protagonista.”

Maruja Torres schreef naast talloze journalistieke bijdrage ook reisverhalen, journalistieke memoires en romans. Met de roman Mientras vivimos won ze in 2000 de Premio Planeta. In 2006 ontving ze de Medalla de Oro a las Bellas Artes voor haar bijdrage aan de Spaanse cultuur.

 • Diez veces siete, Maruja Torres
 • Planeta, €22,50

Tags: Spaanstalige literatuur

Nieuwe easy readers bij Difusión/Intertaal

16/06/2014

De reeks Spaanse easyreaders “Serie América Latina” van Difusión/Intertaal bestaat uit boekjes met verhalen die zich afspelen in verschillende Latijns-Amerikaanse landen. Elk boekje bevat veel culturele, politieke, geografische en gastronomische informatie. Bij elk boekje zit een cd met de ingesproken tekst.

Drie zopas verschenen titels breiden deze reeks verder uit:

Serie América Latina - Easyreaders

Los espejuelos de Lennon (Cuba) – niveau A1: “El abuelo de Xavi, un niño habanero, tiene un extraño trabajo: vigilar las gafas (espejuelos) de la estatua de John Lennon, una tarea que no es tan fácil como parece.”

Ojalá que te vaya bonito (México) – niveau A1-A2: “Hernán, descendiente de exiliados españoles en México, decide visitar el país que acogió a su bisabuelo al final de la Guerra Civil española. Su encuentro con Malinche, Catrina y Chavela será una bella aventura.”

Las nietas de Mayo (Argentina) – niveau A2-B1: “Llevan pañuelos blancos en la cabeza. Y en las manos, fotos de caras jóvenes. Hace 35 años que dan vueltas, los jueves, a la plaza de Mayo. ¿Por qué? Lara intentará saberlo.”

Bij deze nieuwe titels zit de cd niet meer in het boekje, maar kan het audiomateriaal gratis gedownload worden in mp3-formaat op de website van Difusión.

Er zijn tevens twee nieuwe titels beschikbaar in de reeks “Colección grandes personajes”:

Grandes Personajes

Dalí, el pintor de sueños – niveau A2: “Dalí es uno de los artistas más importantes del siglo xx. En Dalí. El pintor de sueños, Laura Corpa habla de su lado más humano, de las obsesiones de su vida y de cómo las transformó en arte. La infancia del pintor y Gala, su gran amor, tienen un especial protagonismo en esta historia. El libro es, además, un recorrido por los lugares que marcaron su vida: Figueras, Cadaqués, Madrid, París y Nueva York. Esta biografía muestra a un Dalí mucho más allá del movimiento surrealista que le dio la fama.”

García Márquez, una realidad mágica – niveau A2: “Gabriel García Márquez es uno de los escritores en español más conocidos en el mundo. García Márquez. Una realidad mágica cuenta la vida del autor colombiano, desde su infancia en Aracataca hasta su muerte en 2014. La historia sigue sus pasos por Latinoamérica y Europa, sus intereses y, por supuesto, su camino literario: desde sus primeros cuentos publicados en periódicos hasta el éxito de Cien años de soledad. Además, retrata al escritor desde el punto de vista de sus amigos y de los jóvenes autores que se inspiran en su obra.”

Deze boekjes over grote historische Spaanstalige persoonlijkheden, vormgegeven in full colour, zijn geschikt voor beginners en halfgevorderden (niveaus A2 en B1). Op iedere pagina staat onderaan een kleine verklarende woordenlijst in het Spaans. Bij ieder boekje zit een mp3-cd met de ingesproken tekst.

Tags: Spaans leren, varia

Nativel Preciado wint de Premio Fernando Lara 2014

31/05/2014

PreciadoSchrijfster en journaliste Nativel Preciado (Madrid, 1948) heeft de 19de Premio Fernando Lara gewonnen met Canta solo para mí, een schets van de journalistenstiel in het Spanje van de jaren ’70. Muriel, een jonge fotojournaliste, beleeft in deze tijd een stormachtige liefde met Tanis, een journalist op het toppunt van zijn carrière. Ze werken allebei voor de legendarische krant El Hispano in de woelige laatste jaren van het Francoregime. Malik, de zoon van Muriel, tracht later het enigmatische en fascinerende leven van zijn moeder te reconstrueren. Canta para mí wordt op die manier een hommage aan een generatie die vocht voor vrijheid in een tijd waarin bijna alles verboden was.

Nativel Preciado tekent in deze roman een wereld die ze maar al te goed kent: ze was zelf parlementair verslaggeefster gedurende de Spaanse Transitie en is al meer dan 30 jaar werkzaam als journaliste voor pers, radio en televisie. Sinds haar debuut Fuera de campo in 1991, publiceerde ze al 11 romans, waaronder El egoísta, waarmee ze finaliste werd van de Premio Planeta in 1999.

De Premio Fernando de Lara heeft een waarde van 120.000 euro en is een initiatief van de Fundación José Manuel Lara en uitgeverij Planeta in samenwerking met de AXA-stichting.

Tags: literaire prijzen, Spaanstalige literatuur

Evelio Rosero – 34 zeer korte verhalen en een vogelkat

28/05/2014

Evelio Rosero (Colombia, 1958) schrijft grappige, surrealistische verhalen in de sfeer van Borges, Bolaño en Kafka. Hij schreef eerder Los ejércitos (vertaald als De vertrapten) en Los almuerzos (vertaald als De drie Lilia’s) en werd bekroond met o.a. de Independent Foreign Fiction Prize 2009, de Premio Tusquets 2006 en de ALOA Prize 2011.

Ofschoon Rosero vooral bekend staat als romanschrijver, heeft hij ook steeds kortverhalen geschreven. Deze zijn nu voor het eerst gebundeld in 34 zeer korte verhalen en een vogelkat. De meeste ervan schreef Rosero in de beginjaren van zijn carrière – ze verschenen in literaire tijdschriften, werden opgenomen in Zuid-Amerikaanse anthologieën en vertaald in onder andere het Frans en het Duits.

Evelio RoseroDe fijne verhalenbundel 34 zeer korte verhalen en een vogelkat wordt uitgegeven door Uitgeverij Karaat uit Amsterdam, een kleine, kwalitatieve uitgeverij met een hart voor de onafhankelijke boekhandel. Onder meer met Alejandro Zambra en Valeria Luiselli toonde Karaat eerder al een neus te hebben voor krachtige en verrassende literatuur.

Confituur, het kleurrijke verbond van onafhankelijke boekhandels, en Uitgeverij Karaat zullen af en toe de handen in elkaar slaan om een bijzondere titel exclusief aan te bieden 34 zeer korte verhalen en een vogelkat leek beide partners een bijzonder geschikte titel om de samenwerking te lanceren en zo de lezer te verrassen met onverwachte, betoverende titels.

 • 34 zeer korte verhalen en een vogelkat, Evelio Rosero
 • Karaat, €15,95

Tags: Spaanstalige literatuur

Uso de las perífrasis verbales

28/05/2014

Uso PerifrasisUitgeverij Edelsa biedt onder de naam “Uso” een reeks boekjes met theorie en oefeningen rond grammaticale aspecten van het Spaans. Deze reeks werd nu uitgebreid met de titel Uso de las perífrasis verbales, geschikt voor studenten Spaans van halfgevorderd en gevorderd niveau (B en C).
Het boekje bestaat uit 9 hoofdstukken die telkens aan een type “perífrasis verbal” gewijd zijn.
Naast de theorie en oefeningen in het boek, zijn er ook nog aanvullende activiteiten terug te vinden op het digitale platform van Edelsa, in de “Zona Estudiante”.
Achteraan het boek zijn er twee zelfevaluatietests terug te vinden.

Een overzicht van de inhoud:

 • Introducción: ¿Qué es una perífrasis verbal?
 • Capítulo 1: Obligación
 • Capítulo 2: Permiso y posibilidad
 • Capítulo 3: Hipótesis y probabilidad
 • Capítulo 4: Intención o proximidad de la acción
 • Capítulo 5: Inicio de la acción
 • Capítulo 6: Desarrollo de la acción
 • Capítulo 7: Final de la acción
 • Capítulo 8: Resultado de la acción
 • Capítulo 9: Los verbos de cambio
 • Apéndice 1: Clasificación de las perífrasis por la forma verbal que introducen y ejercicios complementarios
 • Apéndice 2: Test de autoevaluación 1, las perífrasis
 • Apéndice 3: Test de autoevaluación 2, los verbos de cambio
 • Apéndice 4: Soluciones de los ejercicios

Tags: Spaans leren

Víctor del Árbol – Un millón de gotas

27/05/2014

Boekhandel Walry - Víctor del Árbol – Un millón de gotas

Advocaat Gonzalo Gil leidt een eentonig leventje; zijn carrière wordt overschaduwd door de invloed van zijn alomtegenwoordige, invloedrijke schoonvader. De monotonie van Gonzalo’s bestaan wordt echter plotseling doorbroken wanneer hij verneemt dat zijn zus Laura in dramatische omstandigheden zelfmoord heeft gepleegd. De dood van zijn zus stelt het wankele evenwicht van zijn leven als vader en echtgenoot zwaar op de proef. Wanneer hij nauwkeurig onderzoekt welke gebeurtenissen tot de zelfmoord van zijn zus hebben geleid, ontdekt hij dat Laura verdacht werd van de foltering en moord op een Russisch maffialid dat jaren daarvoor haar zoon als kind gijzelde en doodde. Wat aanvankelijk enkel een vergeldingsactie leek, blijkt een grillig parcours te zijn dat Gonzalo confronteert met onbekende aspecten van zijn verleden. Zo moet hij zich verdiepen in het fascinerende leven van zijn vader Elías Gil, een grote antifascistische verzetsheld, een jonge ingenieur uit Asturias die naar de USSR reisde, daar werd verraden, opgepakt en verbannen naar het eiland Názino.Gonzalo’s vader blijkt zo een van de sleutelfiguren geweest te zijn uit de donkerste dagen van de Spaanse geschiedenis.

 • Un millón de gotas, Víctor del Árbol
 • Destino, €24,95

Tags: Spaanstalige literatuur

terug naar boven ^