Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Aanbiedingen

Ofertas

Oferta de Verano 2014 - Rebajas
BigBooks: Grandes libros en formato pequeño


Punto De LecturaOok deze zomer willen wij onze Spaanse lezers verwennen met een fijne voordeelactie: speciaal voor hen selecteerden wij 5 titels uit de mooie reeks “BigBooks” (Grandes libros en formato pequeño) van uitgeverij Punto de Lectura (Alfaguara), die een aantal titels van grote namen uit de Spaanstalige literatuur uitbrengt in een bijzonder handig, licht en elegant formaat.

De boekjes uit deze reeks zijn zeer compact (9,5 cm op 15 cm) en tegelijk heel verzorgd uitgegeven met een harde kaft, gedrukt op mooi papier en voorzien van een leeslintje.

U kunt deze prachtige kleinoden bij boekhandel Walry tot eind augustus verkrijgen voor 10,95 euro per stuk in plaats van 12,50 euro.

Zo kost het u weinig geld en moeite om altijd een aantrekkelijk Spaans boek op zak te hebben.

Julio Cortázar
Historias de cronopios y de famas

Historias De Cronopios Y De FamasDe verhalenbundel Historias de cronopios y de famas vormt een prachtige introductie tot het geniale universum van de avant-gardistische Argentijnse auteur Julio Cortázar (1914-1984). In deze verhalen, met titels als Instrucciones para matar hormigas en Roma, Pérdida y recuperación del pelo, Plan para un poema, Cabello declarado indeseable, Tristeza del cronopio,... leeft Cortázar zijn creatieve verbeelding en surrealistische humor naar hartelust uit en smeedt hij een hechte band met zijn lezer.

Mario Vargas Llosa
La fiesta del chivo

La Fiesta Del ChivoUrania Cabral keert na vijfendertig jaar terug naar de Dominicaanse Republiek om haar zieke vader te confronteren met zijn verleden als marionet van de verschrikkelijke dictator Trujillo. Via haar monologen, en het meedogenloze verhaal van Trujillo, komen de tientallen jaren van Trujillo’s schrikbewind tot leven. La fiesta del chivo is behalve een beeldend verslag van een dictatuur ook het verhaal van een vrouw die haar traumatische verleden niet achter zich kan laten.

Rosa Montero
Historia del rey transparente

Montero Historia Del Rey TransparenteIn de turbulente 12de eeuw vindt de jonge boerin Leola op het slagveld een dode strijder. Om bescherming te vinden in een mannelijke vermomming, trekt ze zijn harnas aan. Zo begint het spannende relaas van Leola’s leven: het wordt een avontuurlijke fabel met epische grandeur, een existentiële reis doorspekt met fantastische elementen, een universeel verhaal dat de grenzen van de geschiedenis overstijgt en over ieder van ons kan gaan.

Arturo Pérez Reverte
El capitán Alatriste I

Reverte AlatristeNo era el hombre más honesto ni el más piadoso, pero era un hombre valiente"... Met deze woorden begint El capitán Alatriste, het verhaal van een oud-soldaat die aan het eind van de Tachtigjarige Oorlog uit Vlaanderen terugkeert naar het corrupte en decadente hof van koning Filips IV. Uit geldnood neemt hij de opdracht aan om twee Engelsmannen te vermoorden. Zo raakt hij verwikkeld in een complot om een huwelijk tussen de Engelse kroonprins en de Spaanse Infanta tegen te gaan: een politieke samenzwering die gevolgen heeft voor alle hoven in Europa.

Dulce Chacón
La voz dormida

La Voz DormidaHet hoeft geen betoog dat de Spaanse Burgeroorlog tot op de dag van vandaag onuitwisbare sporen heeft nagelaten in de Spaanse samenleving. Het volstaat om een blik te werpen op de hedendaagse Spaanse literatuur om vast te stellen dat meerdere generaties blijvend werden getekend door de gebeurtenissen tijdens en in de nasleep van de Guerra Civil. Een van die belangrijke romans over de Guerra Civil is La voz dormida van Dulce Chacón. Een groep vrouwen, opgesloten in de Madrileense gevangenis Ventas, zet haar waardigheid en moed in als enige wapen in de strijd tegen de vernedering, de folteringen en de dood.

REBAJAS EN LA SECCIÓN
DE LITERATURA

Naast onze zomeractie ruimen wij deze maand, in navolging van onze bijzonder succesvolle opruiming van oudere stock lesmateriaal in januari, ook onze rekken Spaanstalige literatuur een beetje op. U vindt nog tot eind augustus in onze soldenbakjes heel diverse literaire titels voor bijzonder zachte prijzen. Het gaat hierbij niet alleen om oudere uitgaven van bekende titels, maar ook om overstock van recentere titels en easyreaders. Mis deze gelegenheid om uw collectie Spaans voor een spotprijs uit te breiden niet!

Naast deze zomeractie en de solden, hebben wij natuurlijk ook nog steeds een fijne selectie recente Spaanstalige literatuur in de rekken, om uw stapel zomerlectuur mee aan te vullen.

¡Hasta pronto!

terug naar boven ^