Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

Algemeen

Boekbalie.nl
Informatie over alle leverbare titels in Nederland
Boek.be
Dit is de organisatie van de Vlaamse beroepsvereniging van uitgevers, importeurs en boekverkopers. Op de site staan vanzelfsprekend een hoop zaken die verband houden met het boekenvak.
Boek.nl
De primaire doelstelling van deze site is het openbaar maken en verspreiden van boektitelgegevens via het internet.
Boekenbank.be
Op deze site vindt u informatie over nagenoeg alle boeken die in Vlaanderen verschijnen of worden verdeeld. Met bestelmogelijkheid.
BoekBoek.nl
Dit is een initiatief van WPG Uitgevers en komt tot stand in samenwerking met De Arbeiderspers, Archipel, Athenaeum-Polak & Van Gennep, De Bezige Bij, Cargo, Nijgh & Van Ditmar, Em. Querido, Thomas Rap en Singel Pockets
Boeknet.nl
Overkoepelt de informatie van een hele hoop uitgevers o.a. A.W. Bruna, Bert Bakker, De Boekerij, Het Spectrum, Meulenhoff, Prometheus, Unieboek en Vassallucci.
Boekweb
Ruime, in landen en categorieën onderverdeelde verzameling websites over boeken, boekhandels, bibliotheken en aanverwante onderwerpen
Bibnet.be
Vlaamse openbare bibliotheken op het net. Zeer handige gids.
Colibro
Deze organisatie overkoepelt de belangrijkste onafhankelijke boekhandels van Vlaanderen. Op de site vindt u alle informatie over Nederlandstalige boeken, over de nieuwste publicaties, allerhande adressen enz… Met bestelmogelijkheid.
DBNL
De grootste bron voor wie geïnteresseerd is in de Nederlandse literaire geschiedenis. Primaire en secundaire literatuur in zijn geheel op het net, inclusief biografieën, portretten en hyperlinks.
De Contrabas
Prachtige weblog over poëzie. Recensies, interviews, columns, essays en uitgebreid poëzienieuws uit binnen- en buitenland.
De Papieren Man
Onovertroffen weblog over de literaire actualiteit. Niets ontgaat De Papieren Man (alias Dirk Leyman). Nogal wat van de hier opgesomde leeslinks werden ons door de immer ijverige heer Dirk Leyman aangereikt in De Morgen, NRC of De Papieren Man. Daarvoor zijn we hem zeer dankbaar.
Lezen.tv
Boeken, romans, literatuur, dichtbundels, interviews en achtergronden met schrijvers en dichters.
Literair Gent
Wie ooit in Gent verbleven en geschreven heeft ontsnapt niet aan de argusogen van Literair Gent.
Literatuurplein
Zeer degelijke website, is ‘een digitaal kennis- en ontmoetingsplein’ voor literatuurminnend Nederland (en Vlaanderen).

Thrillers

Crime.nl
Het is de website van het Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs en de Gouden Strop. Geeft een overzicht van alle Nederlandstalige misdaadauteurs van Nederland en België.
Crimezone.nl
Een handige verzamelplaats, een site voor en door thrillerfans
Misdaadauteurs.be
Dit is de vernieuwde site van de Vlaamse misdaadauteurs. Er valt een hoop te bekijken en vooral veel te lezen over alle misdaadauteurs en hun werken.
VN - Detective & Thrillergids
Het complete overzicht van de titels en sterren uit Vrij Nederland (VN). Maar daar blijft het niet bij, een zeer uitgebreid en handige gids.

Kinder- en Jeugdboeken

Leesplein
Dit ‘plein’ is een belangrijk verzamelpunt. Alles wat maar enigszins te maken heeft met jeugdboeken en lezen vindt u op deze site.
Villa Kakelbont
Dit is de site van het Nationaal Centrum voor Jeugdliteratuur (NCJ). U kunt er terecht met al uw vragen over kinder- en jeugdliteratuur.

Boekrecensies

De Morgen
Zoeken in het archief van De Morgen is vrij voor iedereen. Alleen geregistreerde abonnees of houders van een dagkaart kunnen de gevonden boekrecensies volledig lezen.
NRC Handelsblad
Archief van recensies van fictie en non-fictie uit het NRC Handelsblad, slechts beschikbaar voor abonnees en tegen betaling
Het Parool
Biedt recensies van fictie en non-fictie uit de Nederlandse krant Het Parool. Overzichten zijn op datum gesorteerd
De Standaard
Beschikbaar voor abonnees van De Standaard en De Standaard Online maar u kunt ook een 10-beurtenkaart of een dagkaart kopen.
Trouw
Archief van boekrecensies die zijn verschenen in de Nederlandse krant Trouw. Doorzoekbaar op recensent, boektitel, auteur en genre
De Volkskrant
Boekrecensies uit de Volkskrant
HP / De Tijd
Bevat korte, scherpe recensies verschenen in HP/De Tijd, met een chronologisch archief.
Knack Boekenburen
Het weekblad Knack is gestart met een eigen boekenkanaal binnen zijn website. Knack Boekenburen brengt boekenberichtgeving uit binnen- en buitenland. De klemtoon ligt weliswaar op de Nederlandstalige literatuur. Er is aandacht voor romans, essays en poëzie maar ook voor thrillers, jeugdliteratuur en strips.
Poëzierapport
Een van de bekendste poëzierecensiesites van de Lage Landen.
De Reactor
De initiatiefnemers willen vooral “de kwaliteitsvolle literaire kritiek meer ruimte geven.” De Reactor richt zich vooral op Nederlandstalige literatuur voor volwassenen (zowel fictie als non-fictie en poëzie). Af en toe zal er ook aandacht worden besteed aan theaterteksten, graphic novels en elektronische literatuur.
Recensieweb
Niet zo lang geleden grondig vernieuwd. Naast meer recensies zijn er nu ook opiniestukken en interviews.
Vrij Nederland / De Republiek der Letteren
Geheel opgefriste versie van de boekenbladzijden online. De Republiek der Letteren houdt het sober met een driedeling tussen recensies, interviews en profielen.
Bookslut
Bookslut is een Amerikaanse site voor echte literatuurliefhebbers, met interviews, recensies en columns.
The Complete Review
Een website van Amerikaanse literatuurliefhebbers, die ook niet-Engelstalige schrijvers bespreken. Het is een enorme database van hoogstaande boekrecensies, een literair tijdschrift en een weblog met literair nieuws.
The Guardian Books
De moeder van alle boekenbijlages, die bovendien in zijn geheel te nuttigen is. Met doorwrochte recensies, achtergrondstukken, analyses, gossip, de rubriek Writer’s Rooms, blogs en literair nieuws.
The New York Times Book Review
Onvolprezen boekenbijlage van The New York Times, waarvan grote delen online te lezen zijn.
Bibliobs
De boekensite van het Franse weekblad Le Nouvel Observateur oogt als een jungle waarin je wel enig snoeiwerk dient te verrichten, maar is inhoudelijk een juweeltje.
Lire
Bevat Franstalige boekrecensies verschenen in het tijdschrift Lire
Perlentaucher
Deze Duitse site heeft zijn naam niet gestolen, want ze rubriceert nauwlettend wat er aan lezenswaardigs over cultuur, literatuur en non-fictie verschijnt in de Duitse en internationale pers.
Een Spaanstalige website met uitgebreide informatie over Spaanse uitgaven.
El País Babelia
Babelia is de naam van de boekenbijlage van de Spaanse krant El País. Daarin vindt u overzichtelijk alle nieuws omtrent de Spaanse boekenwereld.
La Vanguardia
Nog een Spaanse krant. Het boekennieuws zit verscholen tussen alle ander cultuurnieuws uit Spanje.
Revista de Libros
Een Spaanstalige website met uitgebreide informatie over Spaanse uitgaven.