Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

12 • 12 • 17 • Dag van de Onafhankelijke Boekhandel

Confituur is het kleurrijke verbond van onafhankelijke boekhandels. 12 december is een hoogdag voor Confituur. Elk jaar vieren wij op die dag De dag van de onafhankelijke boekhandel en verschijnt het nieuwe boekhandelsgeschenk. Dit jaar is het geschreven door een van onze meest bejubelde en bekroonde auteurs.

Stefan Hertmans
foto © Michiel Hendryckx

STEFAN HERTMANS

DE BLINDE STOKER VAN DE HAMAM VAN FÈZ

Hertmans Stoker

Stefan Hertmans (1951) is een superieur auteur. Hij publiceerde romans, verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. Naar Merelbeke (1994) en Steden (1998) behoren tot zijn vroege succesvolle titels. In 2013 verscheen zijn veelgeprezen roman Oorlog en terpentijn, in 2016 volgde De bekeerlinge. Beide titels zijn wereldwijd grote successen. In september van dit jaar (2017) publiceerde Hertmans de uiterst actuele, beklemmende en poëtische tekst over de zus van een zelfmoordterrorist Antigone in Molenbeek.

De blinde stoker van de hamam van Fèz, het nieuwe boekhandelsgeschenk, is een tintelende vertelling over de erotiek van de verbeelding. In deze kleine parabel neemt Stefan Hertmans de lezer mee naar Marokko, waar hij in het badhuis van Fèz de blinde vuurstoker bezoekt.

U krijgt De blinde stoker van de hamam van Fèz geheel gratis bij een aankoop van min. € 17,50, vanaf 12/12/17. Mis het unieke cadeau niet. Op is op, de actie loopt zolang de voorraad strekt.

GESIGNEERD & INGEPAKT OP ZATERDAG 16 DECEMBER

Op zaterdag 16 december komt de auteur van het boekhandelsgeschenk naar Boekhandel Walry. Hij signeert er De blinde stoker van de hamam van Fèz en al zijn andere boeken van 16u30 tot 18u. Een boek van Stefan Hertmans is altijd een mooi cadeau. Een gesigneerd boek is dat net nog iets meer.

Pizza

Bij een feest hoort een verrassende hap en een lekkere drank. Samen met VOS (Coffee & Tea) maken we er iets moois van. Ook Louis doet weer mee, hij bakt opnieuw overheerlijke pizza’s. Hij doet dat zoals het hoort, met goede, verse ingrediënten en voor een zeer redelijke prijs. Zijn mobiele oven staat dus op 16/12 in de tuin van VOS en Walry. Hij bakt er pizza’s van 17u tot 20u (VOS en Walry blijven op 16/12 open tot 20u).

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Vos Coffee & Tea • Uitgeverij Atlas Contact • Kunstencentrum Vooruit

De Japanse auteur Haruki Murakami (1949) geldt wereldwijd als een van de meest gelezen hedendaagse auteurs. Zijn werk wordt in meer dan 40 landen uitgegeven en is bekroond met meerdere prijzen. Zijn lezers vinden het heerlijk om zich te laten meeslepen in de wereld van een schrijver die door alle grenzen breekt. In zijn verhalen zitten vaak ongerijmdheden, surreële en magische elementen.

Murakami
foto© Gasper Tringale

De grote internationale doorbraak kwam er met Norwegian Wood in 1987. Andere geliefde romans en verhalenbundels zijn Ten zuiden van de grens (1992), De opwindvogelkronieken (1994), Kafka op het strand (2002), 1Q84 (2009) en Mannen zonder vrouw (2016). Nu verschijnt een nieuwe grote roman:

HARUKI MURAKAMI

DE MOORD OP COMMENDATORE

Murakami Moord

Het is een Murakami ten voeten uit. Het is opnieuw een diepe duik in dat vertrouwde universum. Een pas gescheiden portretschilder heeft een painter’s block; een onvermogen om te schilderen. Hij hoopt in een afgelegen atelier tot rust te komen, en zijn inspiratie terug te vinden, maar het zal anders gaan. Een mysterieus schilderij op zolder lijkt tot leven te komen. Een meisje verdwijnt spoorloos.

Het eerste deel van De moord op Commendatore (1480 blz.) verschijnt op 1 december 2017. Het zal worden besproken door het panel van Uitgelezen (Vooruit) op dinsdag 19 december 2017.

Het tweede deel (2512 blz.) verschijnt op 12 januari 2018. Dan is Murakami’s nieuwste roman compleet. Een mooi moment om een Murakami-avond te organiseren.

Murakami Vertaler

Boekhandel Walry nodigt u uit om te komen luisteren naar japanoloog en vertaler Luk Van Haute. Hij praat over Japan, het vertalen van Murakami en de nieuwe roman.

Haruki Murakami is een fervent jazzliefhebber. Daarom nodigden we voor het muzikale intermezzo twee gerenommeerde jazzmusici uit: Steven Delannoye (sax) en Thomas Decock (gitaar).

We hopen u te mogen verwelkomen op
dinsdag 16 januari 2018 om 20uur in
VOS Coffee & Tea
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

De toegang is gratis. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Omwille van de te verwachten belangstelling en de beperkte ruimte raden we u aan snel te reageren op deze uitnodiging. Reserveren kan uitsluitend in Boekhandel Walry of via mail: paul.luyten@walry.be.

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Vos Coffee & Tea

Bibliothecaris Jan Van Herreweghe (1958) is bezeten van boeken. Sinds 2008 schrijft hij aan een cyclus met als overkoepelende titel Het menselijk tekort bij een teveel aan papier. De cyclus legt de avonturen bloot van een verwoed lezer, een literair reiziger en een obsessief verzamelaar. Nu verschijnt deel 9 van de reeks:

Herreweghe

JAN VAN HERREWEGHE

DODE LETTERS

Over de oneindige bibliotheek, alleslezers, niet-lezers, ongelezen boeken, onleesbare boeken, net niet verschenen boeken, ongeschreven boeken en onuitgegeven manuscripten.

Dode Letters

De auteur wordt over het nieuwe deel geïnterviewd door journalist Dirk Vandenberghe.

We hopen u op deze boekpresentatie te mogen verwelkomen
op dinsdag 12 december 2017 om 19u30 in
VOS Coffee & Tea
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar we horen graag vooraf of u komt. Bel of mail naar Boekhandel Walry T 09 222 91 67 of E paul.luyten@walry.be

12 december is een hoogdag voor de onafhankelijke boekhandel. Elk jaar vieren wij op die dag De dag van de onafhankelijke boekhandel. Dan verschijnt ook het jaarlijkse boekhandelsgeschenk. Dit jaar is het geschreven door Stefan Hertmans; De blinde stoker van de hamam van Fèz. Wie op 12/12 Dode letters aankoopt, ontvangt gratis een exemplaar van deze exclusieve Confituuruitgave. Confituur is het kleurrijke verbond van onafhankelijke boekhandels.

‘Elke bibliotheek heeft een schaduwkant: de eindeloze rijen planken voor boeken die niet gekozen, ongelezen, afgewezen, vergeten, verboden zijn.’ Alberto Manguel

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Bnp Paribas Fortis NV

Jean Paul Van Bendegem (1953) is wiskundige en filosoof, en als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is tevens deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent. Hij is medeoprichter van SKEPP en bekend mediafiguur. Hij schreef onder meer Over wat ik nog wil schrijven, Hamlet en entropie, Elke drie seconden en De vrolijke atheïst. Binnenkort komt hij praten over zijn nieuwste boek:

Jean Paul Van Bendegem

VERDWAALDE STAD
Filosoferen langs de straten

JEAN PAUL VAN BENDEGEM

Dagelijks lopen velen onder ons rond in een stad, gehaast, vlug vlug van A naar B. We passeren van alles en nog wat zonder er bij stil te staan: een monument, een park, een museum, een universiteitsgebouw, een gerestaureerde kerk of belfort. In dit boek, dat een wandeling beschrijft door het Gent van nu, staat ‘stilstaan’ centraal: wat is de betekenis van wat we elke dag achteloos voorbijlopen?

Jean Paul Van Bendegem - Verdwaalde Stad

Verdwaalde stad is een filosofische dwaaltocht doorheen een concrete stad maar meer nog een mentale verkennings- en ontdekkingsreis van een universum waar het gaat om het geheugen, om natuur versus cultuur, om verzamelen en ordenen. Het eindpunt is een verrassend nieuwe blik op een omgeving die men dacht te kennen. Onze directe leefomgeving is veel rijker dan we doorgaans denken en vermoeden.

We hopen u te mogen verwelkomen op de lezing en boekpresentatie op
dinsdag 28 november 2017 om 19u30
(onthaal 19u.) in
BNP PARIBAS FORTIS
Korte Meer 26, 9000 Gent

Na afloop (20u30) heffen we samen het glas op de nieuwe uitgave.

De toegang is gratis, maar we horen graag vooraf of u komt. Geef ons een seintje, mail naar hendrik.tant@bnpparibasfortis.com

terug naar boven ^