Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

Boekhandel Walry • De Krook Bibliotheek • Harper Collins Uitgeverij

Slaughter
foto© Alison Rosa

De Amerikaanse schrijfster Karin Slaughter (1971) geldt als een van de invloedrijkste en populairste auteurs in het misdaadgenre. Haar indringende thrillers halen bij verschijnen steeds opnieuw de bestsellerlijsten. Geweld tegen vrouwen speelt vaak een belangrijke rol in haar werk. Dat is ook zo in haar nieuwste boek dat zij hoogstpersoonlijk in Gent komt voorstellen.

KARIN SLAUGHTER

GOEDE DOCHTER

Slaughter Dochter

Achtentwintig jaar nadat haar moeder bij een gruwelijke aanslag om het leven kwam, is Charlotte nogmaals getuige van een aanslag. De details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Andermaal een ijzingwekkende thriller.

Philip Heymans VRT journalist. Hij interviewt Karin Slaughter over haar nieuwe boek en over de waargebeurde misdaden die de inspiratiebron voor haar verhalen vormen.

Het gesprek gebeurt in het Engels. Na afloop is er ruimte voor vragen van het publiek, gevolgd door een signeersessie. De boeken van Karin Slaughter worden ter plaatse door Boekhandel Walry te koop aangeboden.

We hopen u te mogen verwelkomen
op woensdag 21 juni 2017om 20u in
DE KROOK BIBLIOTHEEK
Zaal De Blauwe Vogel
(verdieping -1, via Platteberg)
Miriam Makebaplein 1
9000 Gent

Toegangsprijs: €5 / €1 (Uitpas/kansentarief)

Reserveren kan via de website van Vormingplus of telefonisch 09 224 22 65

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Campo • Villa Voortman

nodigen u uit (en dit met groot genoegen) op een feestvol moment gevuld met woorden en muziek van schoon en onverwacht volk. Met andere woorden, wij hopen dat u erbij kunt zijn, op de boekpresentatie van

ER ZIT EEN HAAI IN DE BOTER

DIRK PAUWELS

Pauwels Haai

gebundelde schrijfsels van Dirk Pauwels welbekend als voormalig artistiek leider van CAMPO en curator Theater aan Zee (TAZ) editie 2017.

Tom Balthazar leidt in.

Op woensdag 28 juni 2017 om 20u30 in
CAMPO NIEUWPOORT
Nieuwpoort 31 – 35 in Gent

De toegang is gratis, reserveren noodzakelijk.

Bel of mail, vóór 23 juni, naar Boekhandel Walry T 09 222 91 67 - E paul.luyten@walry.be

De opbrengst van de nieuwe uitgave zal met veel sympathie en liefde worden overgeschreven op de rekening van Villa Voortman.

terug naar boven ^

BOEKHANDEL WALRY • DE BEZIGE BIJ • OIKOS • KUNSTENCENTRUM VOORUIT

Blom Philipp

Philipp Blom (1970) is historicus, romanschrijver, journalist en vertaler. Bij De Bezige Bij verschenen eerder De duizelingwekkende jaren. Europa 1900-1914 (2009), Het verdorven genootschap. De vergeten radicalen van de Verlichting (2010) en Alleen de wolken. Cultuur en crisis in het Westen 1918-1938 (2014). Blom is zonder twijfel een van de beste non-fictieauteurs van dit moment. Hij is ook een meesterlijke verteller. Zopas verscheen een nieuw wervelend verhaal, zijn langverwachte boek over de Kleine IJstijd, een vergeten maar cruciale periode.

PHILIPP BLOM

DE OPSTAND VAN DE NATUUR
Een geschiedenis van de Kleine IJstijd (1570-1700) en het ontstaan van het moderne Europa.

Blom Opstand

Aan het einde van de zestiende eeuw werd Europa getroffen door een ‘kleine ijstijd’, die duurde tot het begin van de achttiende eeuw. De gemiddelde temperatuur daalde enkele graden, de winters werden koud en lang, rivieren en meren bevroren en de zomers waren onstuimig, met extreme stormen en onweer. Overal mislukten oogsten en leden mensen honger en kou. Niet alleen boeren maar ook landeigenaren raakten verarmd. Het agrarische, feodale fundament van Europa brokkelde af. Met de opkomst van de stedelijke, industriële samenleving kwam ook een nieuwe vorm van denken op: de Verlichting was geboren.

Philipp Blom verweeft kunstig de verhalen van gewone mensen met de grote historische omwentelingen. Hij schetst ook de analogie met onze tijd, trekt lessen uit de ‘kleine ijstijd’.

Blom komt naar Gent, Vooruit, om zijn nieuwe boek voor te stellen.

Paul Verhaeghe (Universiteit Gent) leidt de uitgave kort in. Philipp Blom (auteur) houdt een lezing over De opstand van de natuur. Dirk Holemans (Oikos) praat met de auteur over zijn werk.

De voertaal is Nederlands.

We hopen u te mogen verwelkomen op
woensdag 10 mei 2017 om 20uur in de
Theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Een ticket kost € 5. Reserveren kan uitsluitend via Vooruit: www.vooruit.be of http://vooruit.be/nl/show/detail/12021/Philipp_Blom

terug naar boven ^