Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

BOEKHANDEL WALRY • ASP - Academic and Scientific Publishers

Emeritus professor Jean Paul Van Bendegem (1953) publiceerde onder meer Wonderlust (samen met Caroline Pauwels en Pat Donnez), De vrolijke atheïst, Elke 3 seconden, Verdwaalde stad en Doordenken over dooddoeners (samen met Ignaas Devisch). Op 25 september komt hij naar Boekhandel Walry om zijn nieuwste boek te signeren en te pleiten voor burgerlijke ongehoorzaamheid.

WIJS, GRIJS & PUBER Pleidooi voor de burgerlijk ongehoorzame senior

JEAN PAUL VAN BENDEGEM

JEAN PAUL VAN BENDEGEM - WIJS, GRIJS en PUBER

Ken je dat ook? Dat curieuze gevoel als ‘oudere’ dat je er niet meer toe doet, dat je rol uitgespeeld is, dat je overbodig bent, dat je mag gaan? Als jonggepensioneerde roept emeritus hoogleraar Jean Paul Van Bendegem op tot goed gefundeerd verzet en tot burgerlijke ongehoorzaamheid van de verworpen senior.

Om te weten waar dit beeld van de oudere vandaan komt, neemt de auteur de lezer mee op een reis die start bij de wetenschappen en aankomt bij de senior die een tweede puberteit beleeft: ambetant en een ‘pijn in ’t gat’.

Het boek Wijs, grijs en puber is bedoeld voor iedereen die ouderdom als discriminerend ervaart en de nieuwe term ‘grijsisme’ naast begrippen als racisme en seksisme ziet passen.

Uitnodiging

Filosofische signeersessie met Jean Paul Van Bendegem – exclusief bij Boekhandel Walry.

Jean Paul Van Bendegem, Boekhandel Walry en ASP - Academic and Scientific Publishers - ontvangen u graag in boekhandel Walry, ook wanneer u nog geen senior bent.

Hij signeert zijn nieuwe boek en gaat graag (kort) met u in gesprek. Bij aanschaf van het boek Wijs, grijs en puber ontvangt u bovendien een goodiebag vol verrassingen.

We hopen u te mogen verwelkomen op
vrijdag 25 september 2020 van 18u tot 20u
in BOEKHANDEL WALRY
(Zwijnaardsesteenweg 6 in Gent)

Wij volgen steeds de geldende coronamaatregelen. Daarom zijn het aantal plaatsen beperkt. We willen u vragen uw aanwezigheid op voorhand te melden via brenda@walry.be en uw mondmasker mee te nemen. Na inschrijving spreken we met u een tijdstip af om een grote drukte in de winkel te voorkomen en afstand te kunnen bewaren. Ter plaatse helpen wij u graag verder.

Kunt u er niet bij zijn, maar bent u toch geïnteresseerd in een gesigneerd exemplaar van het boek? Stuur ook dan een mail naar brenda@walry.be onder vermelding van ‘Wijs gesigneerd’ en wij reserveren een gesigneerd exemplaar voor u. Vergeet niet te vermelden aan wie de persoonlijke boodschap gericht mag zijn.

terug naar boven ^

Uitnodiging boekpresentatie Grondtonen

Veel bekende muzikanten waagden zich tijdens hun carrière aan een literaire zijsprong. Heel even ruilden ze de muziek voor de literatuur, voor een roman, een poëziebundel of een theaterstuk. Voor sommigen was het een ambitieus plan, voor anderen een frivole uitstap.

GRONDTONEN
Als muzikanten schrijvers worden

Redactie FRANCIS MUS

Grondtonen

In deze nieuwe uitgave worden de literaire hoogstandjes maar ook de poëtische flaters van een selectie van dertig Nederlandse, Belgische en internationale muzikanten uitvoerig onder de loep genomen. Bij de dertig namen horen o.a. Adamo, Nick Cave, Luc De Vos, Bob Dylan, Kristin Hersh, Patti Smith en Willy Vlautin. De muzikanten worden in Grondtonen belicht door een reeks vooraanstaande journalisten, schrijvers en academici zoals Peter Vantyghem, Wouter Bulckaert, Cin Windey, Christophe Van Gerrewey, Christophe Vekeman, Tom Viaene, Sven De Potter, Tom Van Imschoot en Thomas Heerma van Voss.

Grondtonen werd samengesteld door literatuurdocent en Leonard Cohenexpert Francis Mus. Hij is de auteur van o.a. De demonen van Leonard Cohen (Lannoo, 2017).

Geniet van een vertelling van anderhalf uur in de pianozaal van Quatre Mains (Gent). Met live muziek van Sophia Ammann (gitaar, zang) en Jelle Vastershaeghe (piano).

We hopen u te mogen verwelkomen op
zaterdag 26 september 2020 om 20u in
QUATRE MAINS
Kwaadham 52, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht (de plaatsen zijn beperkt). Bel naar 09 222 91 67 of stuur een mail naar brenda@walry.be.

CORONAMAATREGELEN

Deze voorstelling wordt georganiseerd volgens de geldende maatregelen. Een mondmasker dragen is verplicht wanneer u binnenkomt. Bezoekers die in hun bubbel zitten, mogen het mondmasker afzetten. Hou voldoende afstand. Zo kunnen we deze boekvoorstelling veilig organiseren.

terug naar boven ^