Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

Boekhandel Walry • Polis • Vooruit

Filip Joos
foto© Koen Broos

Filip Joos (1973) is journalist bij VRT en heeft een passionele liefde voor voetbal. Hij is vaste analist in het programma Extra Time en levert wedstrijdcommentaar voor PlaySports. Zijn column verschijnt wekelijks in De Standaard. Hij schrijft ook voor Hard gras. Zopas verscheen de bundeling van zijn beste voetbalverhalen. Wij nodigen u graag uit op de feestelijke presentatie ervan.

FILIP JOOS

PLEINVREES

Joos Pleinvrees

Voetbal is emotie, is even ongrijpbaar als het leven. Voetbal hangt net als het leven aan elkaar van toevalligheden. Filip Joos schetst hoe passie voetballers en supporters in de ban houdt. In Pleinvrees schrijft hij over mensen van vlees en bloed. Misschien droomden we er ooit van zelf die nummer 10 te zijn of helpt de ontlading na een doelpunt om zorgen te vergeten. Filip Joos toont hoe een match nooit eindigt na de negentigste minuut en hoe leven en voetbal ook buiten de lijnen door elkaar lopen.

Het boek wordt gepresenteerd in aanwezigheid van de legendarische voetbalkenner, dichter en auteur Henk Spaan.

Een videobijdrage van Daniël Termont en voormalig Gouden Uil-winnaar Marc Reugebrink.

We hopen u te mogen verwelkomen op
woensdag 6 juni 2018 om 20uur in de
Balzaal van Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

De toegang is € 5.

Reserveren kan uitsluitend via www.vooruit.be of door rechtstreeks te klikken op https://vooruit.ticketmatic.com

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Uitgeverij Polis • Nes

Steven Claerhout

De fietsende reporter. Zo kennen we Wouter Deboot (1982). Hij werkt sinds 2008 voor de VRT en stond mee aan de wieg van Iedereen beroemd. Intussen heeft hij vier boeiende fietsavonturen op zijn palmares.

Steven Claerhout (1974) werkte vijftien jaar in de financiële wereld. Momenteel schrijft hij als freelancer voor een aantal kranten. Samen gingen ze op zoek naar de ziel van Amerika. Hun boek wordt binnenkort feestelijk voorgesteld.

Wouter Deboot

DWARS DOOR AMERIKA

WOUTER DEBOOT & STEVEN CLAERHOUT

Amerika, het land van eindeloze mogelijkheden. Wouter Deboot rijdt er dwars doorheen, op de fiets. Steven Claerhout reist in een camper mee als rechterhand. In Dwars door Amerika nemen de auteurs ons mee op hun reis. Het boek is een eyeopener, een bundel verhalen die even ontroerend als meeslepend zijn.

Dwars Door Amerika

Wouter en Steven presenteren hun boek in woord, beeld en muziek.

Na afloop heffen we samen het glas op de nieuwe uitgave.

We hopen u te mogen verwelkomen op
woensdag 25 april 2018 om 20uur in
NEST (de oude bibliotheek, zaal MUS, 2de verdieping)
Graaf Van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

De toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Graag uw aanwezigheid bevestigen via boeken@polis.be of 03 432 98 13.

terug naar boven ^

Uitgeverij Angèle • Boekhandel Walry • Vos Coffee & Tea

Maja Wolny
foto© Thomas Sweertvaegher

Maja Wolny (1976) begon haar loopbaan als chef literatuur bij het Poolse weekblad Polityka. In België werkte ze als correspondente, boekhandelaar, museumdirecteur en columniste. Momenteel woont ze met haar gezin afwisselend in het Poolse Kazimierz Dolny en in Koksijde. Na haar roman Zwarte bladeren (2016) verschijnt nu ook haar thrillerdebuut in het Nederlands.

MAJA WOLNY

DE BOEKENMOORDENAAR

Boekenmoordenaar

Een bekende Amsterdamse meubelrestaurateur wordt dood aangetroffen in zijn atelier. Inspecteur Eva Paelinck gelooft niet in de officiële these van een hartaanval. Haar onderzoek leidt naar een vriendengroep die in een commune samenwoont, en naar de excentrieke boekhandelaar Wiktor. Al snel blijkt de zaak gelinkt te zijn aan een weinig bekende episode uit de Europese geschiedenis: de massale verbanning van Joden uit communistisch Polen, precies vijftig jaar geleden en hun migratie naar onder andere Nederland en België.

Maja Wolny wordt over haar nieuwe boek geïnterviewd door de Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster Alicja Gescinska.

We hopen u te mogen verwelkomen op
donderdag 19 april 2018 om 20uur in
VOS Coffee & Tea
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

De toegang is gratis.

Vanwege de te verwachten belangstelling en de beperkte ruimte verzoeken wij u ons van uw komst op de hoogte te brengen: stuur een mailtje naar paul.luyten@walry.be of bel Boekhandel Walry 09 222 91 67.

terug naar boven ^