Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

Uitgeverij Angèle • Boekhandel Walry • Vos Coffee & Tea

Maja Wolny
foto© Thomas Sweertvaegher

Maja Wolny (1976) begon haar loopbaan als chef literatuur bij het Poolse weekblad Polityka. In België werkte ze als correspondente, boekhandelaar, museumdirecteur en columniste. Momenteel woont ze met haar gezin afwisselend in het Poolse Kazimierz Dolny en in Koksijde. Na haar roman Zwarte bladeren (2016) verschijnt nu ook haar thrillerdebuut in het Nederlands.

MAJA WOLNY

DE BOEKENMOORDENAAR

Boekenmoordenaar

Een bekende Amsterdamse meubelrestaurateur wordt dood aangetroffen in zijn atelier. Inspecteur Eva Paelinck gelooft niet in de officiële these van een hartaanval. Haar onderzoek leidt naar een vriendengroep die in een commune samenwoont, en naar de excentrieke boekhandelaar Wiktor. Al snel blijkt de zaak gelinkt te zijn aan een weinig bekende episode uit de Europese geschiedenis: de massale verbanning van Joden uit communistisch Polen, precies vijftig jaar geleden en hun migratie naar onder andere Nederland en België.

Maja Wolny wordt over haar nieuwe boek geïnterviewd door de Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster Alicja Gescinska.

We hopen u te mogen verwelkomen op
donderdag 19 april 2018 om 20uur in
VOS Coffee & Tea
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

De toegang is gratis.

Vanwege de te verwachten belangstelling en de beperkte ruimte verzoeken wij u ons van uw komst op de hoogte te brengen: stuur een mailtje naar paul.luyten@walry.be of bel Boekhandel Walry 09 222 91 67.

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Kunstencentrum Vooruit

Elk jaar verschijnen er wereldwijd gigantisch veel nieuwe boeken. Een keuze maken uit dat reusachtige aanbod is niet eenvoudig. Gelukkig is er hulp. Het welbekende boekenprogramma Uitgelezen maakt elke maand een selectie en bespreekt de uitgekozen titels.

Een gerenommeerd panel met journaliste Anna Luyten en voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren Jos Geysels, vist de parels uit de enorme poel van boeken. Samen met enkele boeiende gasten leveren ze commentaar op de literaire actua, presenteren ze de avontuurlijkste leestips en hebben het uitgebreid over de Boeken op Tafel. Presentatrice Fien Sabbe leidt alles in goede banen.

Op 20 maart wordt het panel uitgebreid met schrijfster en journaliste Heleen Debruyne (van o.a. Vuile lakens). Er is dus uitzonderlijk maar één extra panellid. Daar staat tegenover dat er twee special guests zijn: P.F. Thomése en Marieke Lucas Rijneveld. Zij komen in Vooruit hun nieuwe boek voorstellen en zullen eruit voorlezen.

BOEKEN OP TAFEL

TOMMY WIERINGA

HEILIGE RITA

Tommy Wieringa (1967) is de auteur van onder meer Joe Speedboot (2005), Caesarion (2009) en Dit zijn de namen (2012). De heilige Rita (2017) is een wonderschone roman.

“schrijnend én geestig en jaloersmakend mooi geschreven”. Humo

DRAGO JANČAR

DIE NACHT ZAG IK HAAR

Drago Jančar (1948) is een van de belangrijkste en meest vertaalde Sloveense auteurs. Die nacht zag ik haar (2018) is een rijke, melancholische roman die de volledige tragedie van Joegoslavië tijdens de Tweede Wereldoorlog omvat. Het boek ontving talloze prijzen in binnen- en buitenland.

ROBERT SEETHALER

DE WEENSE SIGARENBOER

Robert Seethaler (1966) schreef meerdere romans en brak definitief door met Een heel leven (2014), dat een internationale bestseller werd. De Weense sigarenboer, oorspronkelijk verschenen in 2012, is een even geraffineerde vertelling, weemoedig én optimistisch.

SPECIAL GUESTS

P.F. THOMÉSE

P.F. Thomése is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus: onverschrokken en trefzeker en altijd verrassend. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent. Zijn werk is meerdere malen genomineerd en bekroond en in meer dan twintig talen vertaald.

Hij is de auteur van onder meer Zuidland (1990), Heldenjaren (1994), Schaduwkind (2003) Vladiwostok! (2007), De onderwaterzwemmer (2015) en Verzameld nachtwerk (2016).

Het afgelopen decennium publiceerde hij ook nog twee komische roadnovels: J. Kessels:The Novel (2009) en Het bamischandaal (2012). Deze maand verscheen het derde en laatste deel van deze wervelende, hilarische en ontroerende trilogie:

IK, J. KESSELS

“Ik vind dit een van mijn beste boeken. Ik reken de J. Kessels-trilogie tot het mooiste wat ik heb gemaakt. Het idee dat het geestige minder waard zou zijn dat het ernstige is een misvatting.” De Volkskrant

MARIEKE LUCAS RIJNEVELD

Marijke Lucas
foto© Jouk Oosterhof

Zij geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse literatuur. In 2015 debuteerde Marieke Lucas Rijneveld met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste debuut. Vorige maand verscheen haar eerste roman:

DE AVOND IS ONGEMAK

Avond Ongemak

Het is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin met vier kinderen, dat wordt ontwricht door de dood van de oudste zoon Matthies, die gaat schaatsen en niet meer terugkomt. Het is een verbluffend, adembenemend romandebuut. Marieke Lucas Rijnevelds roman barst uit zijn voegen dankzij de altijd rake, scherpe, gruwelijke en soms gewoonweg geestige beelden.

“Rijneveld wordt geen heel grote. Ze is het al.” Humo

“Een hallucinerend debuut. Wat een schrijfkracht.” De Groene Amsterdammer

We hopen u te mogen verwelkomen op
dinsdag 20 maart 2018 om 20u in de
Theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Tickets: € 8 / € 6 / € 4

Reserveren kan uitsluitend via Vooruit: www.vooruit.be of http://vooruit.be/nl/show/detail/12293/Uitgelezen_Maart

P.F. Thomése en Marieke Lucas Rijneveld signeren bij de boekenstand van Boekhandel Walry.

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Uitgeverij Epo

Rik Pinxten

Rik Pinxten is emeritus gewoon hoogleraar in de antropologie en de studie van religies aan de Universiteit Gent. Hij publiceerde onder andere De strepen van de zebra (2007), Kleine revoluties. Of willen we de barbarij? (2013) en Schoon protest. Want er is wel een alternatief. (2014) en De eeuw van onze kinderen (2016). Bij uitgeverij Epo verscheen zopas zijn nieuwste boek

Rik Pinxten Vertrouwen

RIK PINXTEN

HET NIEUWE VERTROUWEN

Je leest het in de kranten en je hoort het op de radio: veel mensen leggen verslagen de handen in hun schoot. ‘De politiek is te groot geworden,’ zuchten ze, ‘we zijn alle grip verloren.’ In dit boek steekt Rik Pinxten, wellicht onze grootste antropoloog, de wanhopigen, ontmoedigden en gedemoraliseerden een hart onder de riem: er zijn alternatieven.

Vertrekkend vanuit concrete voorbeelden toont Rik Pinxten een nieuw inspirerend scenario. De rode draad? Verander de wereld, wees actief in je eigen buurt én houd rekening met de mondiale context. Neem nu voeding, eeuwenlang een zaak tussen lokale groepen en families. Wordt het geen tijd onze dagelijkse kost uit handen van de agro-industrie te trekken? Een groot verhaal over kleine dingen die verbinden.

Op de avond van de boekpresentatie gaat de auteur in gesprek met Meyrem Almaci (voorzitster Groen) en Rudy Coddens (Gents kandidaat burgemeester SP.A).

Het gesprek wordt geleid door Pascal Debruyne (beleidsmedewerker Vluchtelingenwerk Vlaanderen, verbonden aan MENARG (UGent), voorzitter Uit De Marge & Samenlevingsopbouw Gent).

We hopen u te mogen verwelkomen
op donderdag 29 maart 2018 om 20u
ZEBRASTRAAT (Zaal Ned Kahn)
Zebrastraat 32, 9000 Gent

De toegang is gratis.

Graag inschrijven via uitgeverij@epo.be met de vermelding ‘inschrijving boekvoorstelling Het nieuwe vertrouwen’.

Alle info: www.epo.be, Irina Meeusen, tel 03 239 68 74

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Uitgeverij Querido

Volledig uitverkocht!

Toon Tellegen (1941) is dichter, kinderboekenschrijver en auteur van proza en toneel voor volwassenen. Zijn eerste bundel dierenverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Inmiddels zijn er ongelofelijk veel verhalen verschenen met de welbekende personages: de krekel, de mier, de olifant, de eekhoorn. Tellegens verhalen spreken jong én oud aan. Ze combineren eenvoud met diepgang. Ze zijn absurd, grappig, melancholisch en prikkelend filosofisch.

Tellegen
foto© Koos Breukel

Voor volwassenen schrijft Tellegen niet alleen poëzie (ondertussen verschenen meer dan twintig bundels), maar ook proza. In maart verschijnt zijn nieuwe roman De seringenboom. Herinneringen aan mijn broer (2018). Tellegen roept daarin de wereld van zijn jeugd op, in mooie, ontroerende en grappige anekdotes.

In het kader van de Boekenweek komt hij naar Gent.

TOON TELLEGEN

De gevierde auteur leest een selectie uit zijn omvangrijke oeuvre voor. Hij brengt ook twee uitmuntende muzikanten mee: Corrie Van Binsbergen (gitaar) en Albert Van Veenendaal (piano).

Een avond vol schoonheid en troost. Een literair (muziek)programma waar geen leeftijd op staat. Na afloop signeert Toon Tellegen bij onze ruime boekenstand.

We hopen u te mogen verwelkomen
op maandag 26 maart 2018 om 20u in de
MINARDSCHOUWBURG
Walpoortstraat 15, 9000 Gent

Een toegangskaartje kost € 10 in voorverkoop en is uitsluitend verkrijgbaar in Boekhandel Walry. Op de avond zelf in de Minard wordt het € 12. U kunt een kaartje reserveren per mail of telefoon: boekhandel@walry.be of 09 222 91 67.

Toegangskaarten worden niet opgestuurd of thuisbezorgd.

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Uitgeverij Houtekiet • Francis Maere Fine Arts

Prieels
foto© Jos Vossius

Hij was lang geleden kleinkunstenaar, huizenmakelaar en vanaf 1970 kunsthandelaar. In 2007 verscheen zijn literair debuut Duisterlicht. Sindsdien publiceerde hij bij Houtekiet de romans Zwarte bruiloft, De muze, de meester & de eeuwigheid en De wraak van meneer Jules. In 2017 verscheen Bloedbroeders, een boevenepos gebaseerd op waargebeurde feiten omtrent een bende die Vlaanderen teisterde in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. Nu verschijnt zijn nieuwe roman:

GUY PRIEELS

BLUF

Bluf Cover

Willem Van Vugt is schaderegelaar bij een verzekeringsmaatschappij. Hij is ook een meesteroplichter, hij bedenkt fictieve bedrijven waarmee hij contracten voor autoverzekeringen afsluit. In 1977 wordt hij ontmaskerd en tot 5 jaar cel veroordeeld wegens oplichting. Heeft hij ook een lastige getuige uit de weg geruimd? In 1983 levert Van Vugt zijn tweede meesterstuk. Als hij vrijkomt weet hij op verbluffende wijze het vertrouwen te winnen van een bankdirecteur en in zijn kantoor een ongedekte cheque van 76 910 000 frank te innen. Daarna verdwijnt hij onmiddellijk met de noorderzon. Bluf is een uiterst spannende roman, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Guy Prieels vertelt deze geschiedenis met gevoel voor humor, mensenkennis, en licht mededogen voor de slechte kanten van onze soort.

De nieuwe roman wordt voorgesteld door televisie- en radiopresentator Kurt Van Eeghem.

Na afloop heffen we samen het glas op de nieuwe uitgave.

We hopen u te mogen verwelkomen
op zondagmiddag 15 april 2018 om 11u bij
FRANCIS MAERE FINE ARTS
Hotel Falligan, eerste verdieping
Kouter 172, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar we horen graag vooraf of u komt. Mail of bel naar paul.luyten@walry.be of 09 222 91 67

terug naar boven ^