Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

EEN BIJZONDERE ZOMER!

Door corona is de zomer van 2020 anders dan anders. Dat geldt ook voor Boekhandel Walry. Wij blijven tijdens de zomermaanden open, maar passen tijdelijk onze openingsuren aan. Zo kunnen we u de hele zomer voorzien van boeiende titels. Zomerlezen, weglezen of vakantielezen, wij helpen u graag een keuze te maken uit het overstelpende aanbod. Perfect voor uw reis of staycation.

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Wij zijn open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10u tot 18u. Op maandag 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus en 17 augustus zijn wij gesloten.

Op de feestdagen 21 juli en 15 augustus zijn we ook gesloten.

Vanaf dinsdag 18 augustus gelden onze gebruikelijke openingsuren:
Maandag t.e.m. vrijdag open van 09u tot 18u.
Zaterdag open van 10u tot 18u.


Vakantie 2020 ©Plaizier©Plaizier

AANGEPAST ZOMERPROGRAMMA

Om gekende redenen kunnen we dit jaar niet verbroederen op een Gentse Feestenplein. Het Vermeylenfonds, Trefpunt, Stad Gent en Boekhandel Walry bieden een alternatief programma. Boeiende gesprekken, sterke thema's in het Trefpunt, de geboorteplaats van de Feesten.


Zondag 19 juli van 16u tot 17u15
Jongeren verbeelden de toekomst

Boekvoorstelling met Matilde de Cooman, Ebenezer Ankrah, Joppe de Campeneere, Nawel Kalbi en Joeri Happel (auteurs van 'Laten we beginnen') en initiatiefnemer Dominique Willaert (Toekomstacademie /Victoria Deluxe) Moderator: Tina De Gendt.


Maandag 20 juli van 17u30 tot 18u45
Hoe vertel je het verhaal van klimaatopwarming?

Gesprek met onderzoeksjournalist Jan De Deken, Jolien Paeleman van Extinction Rebellion en Serge De Gheldere van Klimaatzaak en Futureproofed. Hind Eljadid sluit af met enkele gedichten.


Dinsdag 21 juli van 16u tot 17u30
Kuifje en de dekolonisatie

Rik Pinxten gaat in gesprek met Lindah Nyirenda, auteur, radiojournalist voor Radio 2 en slam poëet.


Vrijdag 24 juli van 17u30 tot 18u45
Belgen op de vlucht

Sarah De Vlam, auteur van het boek Passage Pyreneeën en Sven Tuytens, VRT-correspondent praten samen met de kleindochter van de gevluchte Henriette over Passage Pyreneeën en de oorlog.


Zondag 26 juli van 16u tot 17u15
De actualiteit van Hannah Arendt - VOLZET

De Nederlandse filosofe en Arendt-kenner Joke J Hermsen gaat in gesprek met Dominique Willaert (Victoria Deluxe) over de betekenis van Hannah Arendt, haar erfenis en haar ideeën over individu en samenleving.


Voor en na de gesprekken staat boekhandel Walry klaar met een mooie boekenstand. Wegens social distancing kunnen er maximaal 35 mensen ter plaatse aanwezig zijn, maar de gesprekken worden ook live gestreamd. Voor inschrijvingen en meer informatie over de live streaming kan u terecht op www.vermeylenfonds.be of de facebookpagina van boekhandel Walry.

Dit programma kwam tot stand in samenwerking met Het Vermeylenfonds, Trefpunt en Stad Gent.

Vermeylenfonds


VOOR DE JEUGD!

Bestemming boekhandelpromo banner

Deze zomer niet op reis?
Helemaal niet erg!
Dan ga je toch gewoon op reis in een boek.

Iedereen leest voorziet voor kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar een reispas (af te halen in de boekhandel). Hiermee kan je 6 leestrips maken binnen verschillende genres. Per boek dat je koopt en leest, krijg je een stempel. Op het einde van de zomer lever je je volle reispas af bij ons in de winkel en hiermee kan je een mooie prijs winnen.

reispas (af te halen in de boekhandel)

(Actie loopt van 1 juli tot en met 31 augustus 2020, reispas inleveren ten laatste 31 augustus )

EEN MOOI NAJAAR

Wat het najaar brengt, blijft onzeker. Toch maken we plannen en kijken we vooruit. Drukke activiteiten in een overvolle winkel, zullen voorlopig niet mogelijk zijn. We gaan voor een Corona-veilige versie van onze activiteiten. Noteer alvast enkele data in uw agenda: Jan Brokken (12 oktober), Uitgelezen Vooruit (20 oktober), Nacht van de vrijdenker (14 november). Alles weliswaar nog even onder voorbehoud! Wanneer de situatie verandert, passen wij ons aan.

Het zou ons bijzonder veel plezier doen u deze zomer te zien in onze winkel. Kom neuzen in onze boeken en vind het perfecte vakantieboek.

Hartelijke groeten van,
De hele Walry-équipe

terug naar boven ^