Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

POESPAPRODUCTIES • BOEKHANDEL WALRY

Peter De Backer (1971) komt uit de boekenbranche. Eerder publiceerde hij een paar korte verhalen in literaire tijdschriften en schreef in 2018 zijn eerste roman Achter een Gentse Gevel – Rozen in december. Twee jaar later verschijnt het tweede deel waarin Peter De Backer ons opnieuw meeneemt naar de wijk van de Heuvelpoort:

PETER DE BACKER

ACHTER EEN GENTSE GEVEL
CONTENT MET PEPERKOEK

Gentsegevel 2

In dit tweede deel van Achter een Gentse gevel doet de auteur een humoristisch én pakkend relaas van een opgroeien in de Gentse wijk en wordt een mooi evenwicht bereikt tussen lach en traan.

Peter De Backer haalt herinneringen op en schetst in een aantal, soms grappige, soms melancholische anekdotes, het leven en denken van een Gents middenstandsgezin. Hij neemt de lezer mee op reis door het huis van Mémé en Bompie en vertelt vol gevoel hoeveel er te beleven valt op een paar vierkante meter. Tussen de herinneringen door vraagt de auteur zich af wat stadscultuur nu echt inhoudt en wat het betekent om een heel leven in dezelfde buurt te wonen.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op
vrijdag 30 oktober tussen 19u en 21u in
Boekhandel Walry
Zwijnaardsesteenweg 6,
9000 Gent

Peter De Backer signeert zijn nieuwe boek en leest er tussendoor uit voor.

Deel 1 is opnieuw beschikbaar, in een volledig nieuwe uitgave.

PETER DE BACKER

ACHTER EEN GENTSE GEVEL
ROZEN IN DECEMBER

Gentsegevel 1

Wij volgen steeds de geldende coronamaatregelen. Daarom zijn het aantal plaatsen beperkt. We willen u vragen uw aanwezigheid op voorhand te melden via brenda@walry.be en uw mondmasker mee te brengen. Na inschrijving spreken we met u een tijdstip af om een grote drukte in de winkel te voorkomen en afstand te kunnen bewaren. Ter plaatse helpen wij u graag verder.

Kunt u er niet bij zijn, maar bent u toch geïnteresseerd in een gesigneerd exemplaar van het boek? Stuur ook dan een mail naar brenda@walry.be onder vermelding van ‘Gentse gevel gesigneerd’ en wij reserveren een gesigneerd exemplaar voor u. Vergeet niet te vermelden aan wie de persoonlijke boodschap gericht mag zijn.

terug naar boven ^

VZW VRIENDEN VAN VILLA VOORTMAN • ZIGZAG ART • BOEKHANDEL WALRY

Villa Voortman is een huis in de stad waar het begrip ‘ontmoeting’ centraal staat. Het richt zich tot mensen met ‘dubbeldiagnose’: een gecombineerde problematiek van middelenmisbruik en psychische moeilijkheden. Deze mensen missen aansluiting bij de hulpverlening. Villa Voortman is een warme plek die een voedingsbodem creëert voor de meest diverse vormen van creativiteit.

Na de succesvolle theatervoorstellingen Utopia en Avanti! komt Villa Voortman nu met een opvallende bundel gedichten:

WANNEER IK SCHRIJF NAAR EEN ANDER SCHRIJF IK NAAR MIJZELF

Boek Cover Voortman

In deze uitgave laten tien dichtende mensen, tien Villa Voortmanners, op een unieke wijze van zich horen. Uit een overvloed aan poëtische schriftjes, blaadjes, papiertjes, krabbeltjes, curieuze zinnetjes of gedichten tout court, koos een extern team van auteurs, dramaturgen en andere specialisten de uiteindelijke selectie. De ontmoeting tussen de tien dichters en tien van onze beste fotografen, leverde magnifieke portretten op.

Wanneer ik schrijf naar een ander schrijf ik naar mijzelf is een overdonderende verzameling woorden over het denken en over gedachten, over even stilstaan bij waar men staat en wie men is, over het verwoorden van wat binnenin bezig is, over de balans tussen weemoed en humor, over het verwoorden wat soms moeilijk zegbaar is.

Reserveer nu uw exemplaar door een mail te sturen naar boekhandel@walry.be, telefonisch via 09 / 222 91 67 of bestel het boek via deze link https://bit.ly/3cAAFaW

terug naar boven ^