Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

Boekhandel Walry • Atlas Contact • Geuzenhuis • Vermeylenfonds@Ugent

Brinkgreve
foto© Peter Smith

Dankzij haar talloze publicaties werd Christien Brinkgreve (1949) een van Nederlands zichtbaarste sociologen. Ze schreef onder meer boeken over modern ouderschap (Wie wil er nog moeder worden?, met Egbert te Velde, 2006) en over gezag (Het verlangen naar gezag, 2012). In 2014 verscheen haar veelbesproken boek Vertel. Over de kracht van verhalen. In 2017 werd Weten vraagt meer dan meten, met Sanne Bloemink en Eric Koenen, uitgegeven. Vorige maand verscheen een nieuw, erg persoonlijk, essayistisch boek:

HET RAADSEL VAN GOED EN KWAAD
OVER WAT MENSEN BEWEEGT

CHRISTIEN BRINKGREVE

Brinkgreve Raadsel

Brinkgreve tracht in haar boek het geheim te ontrafelen van de helse destructieve kanten van het bestaan, zoals oorlogsmisdaden, zelfmoorden en depressies. Maar ze gaat ook op zoek naar het goede, naar de vitale krachten van het bestaan, zoals geluk, kinderen, aandacht en liefde. Ze verbindt in haar zoektocht het persoonlijke met het wetenschappelijke en het literaire. Ze laat zien hoe essentieel en helend contact is tussen mensen. Brinkgreve pleit voor meer nataliteit, voor de scheppende vermogens van mensen die iets ‘geboren’ willen laten worden. Niet mortaliteit, sterfelijkheid, maar nataliteit, het levenwekkende, is volgens haar de kern van het bestaan. Het raadsel van goed en kwaad bestaat hoofdzakelijk uit 32 kortere stukjes – Brinkgreve noemt ze ‘variaties’ naar de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach.

“Haar boek dringt door tot de ingewikkelde kern van het bestaan en is ook nog prachtig geschreven” (Anne-Mei The)

De nieuwe uitgave wordt voorgesteld door klinisch psycholoog, psychoanalyticus en hoogleraar aan de UGent Paul Verhaeghe.

Christien Brinkgreve wordt over haar nieuwe boek geïnterviewd door de Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster Alicja Gescinska.

We hopen u te mogen verwelkomen op
woensdag 20 juni 2018 om 20uur in de Zuilenzaal van
HET GEUZENHUIS
Kantienberg 9, 9000 Gent
(vlakbij Kinepolis, aan de Muinkbrug)

De toegang is gratis, maar we horen graag vooraf of u komt. Reserveren kan op www.vermeylenfonds.be (activiteiten) of telefonisch via Fabjen Schotte (Vermeylenfonds) - 09 223 02 88 (kantooruren) of 0475 58 85 08.

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Café Posthotel • Lannoo

Demoor

Paul de Moor (1957) schrijft reisreportages, jeugdromans (o.a. Toen de wereld nog werelt was 2015) en young adult-boeken over kunstenaars (o.a. over de schilders Luc Tuymans (2011), Raoul De Keyser (2012) en Francis Alÿs (2013)). De Moors beeldende teksten nemen de lezer steeds mee op een spannend avontuur. Nu verschijnt een nieuw boek, met verhalen over bijzondere ontdekkingsreizigers.

Deleeuw

De tekeningen zijn van Mattias De Leeuw (1989). Zijn afstudeerproject De steltenloper (2012) werd meteen bekroond met een Boekenpluim. Daarna illustreerde hij ook nog De zeepridder (Kristien In-’t-Ven 2012, 2014 en 2017), Dertien Rennende Hertjes (Edward van de Vendel, 2012), Het grote treinenboek (John Porter, 2015) en Het telboek van Prins Hayo de Gelukkige (Edward van de Vendel, 2016). Met Circusnacht (2016) won hij het Gulden Palet 2017.

Nu verschijnt dus een nieuwe parel, een prachtig boek voor kinderen en volwassenen:

Buitengewone Ontdekkingsreizigers
Van Columbus tot Armstrong

Paul De Moor & Mattias de Leeuw

Reizigers

Dit nieuwe boek vertelt de verhalen van de allergrootste ontdekkingsreizigers ter wereld; Alexander de Grote, Marco Polo, Christoffel Columbus, Charles Darwin, Joeri Gagarin, Jacques-Yves Cousteau en Neil Armstrong. Het zijn spannende verhalen over helse tochten en grote ontberingen, en dat allemaal in naam van de wetenschap.

Het nieuwe boek wordt voorgesteld door redacteur (Lannoo) Judith Van Doorselaer.

Muzikaal wordt de boekpresentatie opgeluisterd door de stem en de gitaar van Kasper De Moor.

Na het optreden signeren Paul de Moor en Mattias De Leeuw hun nieuwe uitgave.

Het zondagse boekenfeestje krijgt extra kleur en smaak door de aanwezigheid van Louis’ pizza’s. In zijn professionele mobiele oven bakt Louis pizza’s zoals het moet, met eerlijke, verse ingrediënten. Louis’ pizza’s zijn overheerlijk, u wordt er vrolijk van.

We hopen u te mogen verwelkomen op
zondagmiddag 3 juni 2018 om 11u in
CAFÉ POSTHOTEL
Stationsplein 11, 9230 Wetteren

De toegang is gratis, maar het is handig als u ons vooraf een seintje geeft. Ook Louis wil graag vooraf weten hoeveel aanwezigen een pizza willen bestellen (vanaf € 10).

U kunt ons bellen of mailen: telefoon 09 222 91 67, mailadres: paul.luyten@walry.be

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Uitgeverij Polis • Nes

Steven Claerhout

De fietsende reporter. Zo kennen we Wouter Deboot (1982). Hij werkt sinds 2008 voor de VRT en stond mee aan de wieg van Iedereen beroemd. Intussen heeft hij vier boeiende fietsavonturen op zijn palmares.

Steven Claerhout (1974) werkte vijftien jaar in de financiële wereld. Momenteel schrijft hij als freelancer voor een aantal kranten. Samen gingen ze op zoek naar de ziel van Amerika. Hun boek wordt binnenkort feestelijk voorgesteld.

Wouter Deboot

DWARS DOOR AMERIKA

WOUTER DEBOOT & STEVEN CLAERHOUT

Amerika, het land van eindeloze mogelijkheden. Wouter Deboot rijdt er dwars doorheen, op de fiets. Steven Claerhout reist in een camper mee als rechterhand. In Dwars door Amerika nemen de auteurs ons mee op hun reis. Het boek is een eyeopener, een bundel verhalen die even ontroerend als meeslepend zijn.

Dwars Door Amerika

Wouter en Steven presenteren hun boek in woord, beeld en muziek.

Na afloop heffen we samen het glas op de nieuwe uitgave.

We hopen u te mogen verwelkomen op
woensdag 25 april 2018 om 20uur in
NEST (de oude bibliotheek, zaal MUS, 2de verdieping)
Graaf Van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

De toegang is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Graag uw aanwezigheid bevestigen via boeken@polis.be of 03 432 98 13.

terug naar boven ^