Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

JUNG CHANG • UITGEVERIJ BOEKERIJ • MADE IN CHINA • KUNSTENCENTRUM VOORUIT • CHINA PLATFORM (UGENT) • BOEKHANDEL WALRY

Chang Yung
foto© Ben Gold

Jung Chang werd in 1952 geboren in China. In 1978 verliet zij haar geboorteland om naar Engeland te gaan. Zij was de eerste persoon uit de Volksrepubliek China die aan een Engelse universiteit een doctorstitel behaalde. Haar debuut, Wilde zwanen, verscheen in 1991 en was wereldwijd een bestseller. In 2013 verscheen De keizerin, het verhaal van de vrouw die bijna vijftig jaar over China heerste. Mao (2005) schreef ze in samenwerking met haar man, de Ierse historicus Jon Halliday. Jung Chang komt binnenkort naar Gent om haar nieuwste boek voor te stellen.

DOCHTERS VAN CHINA
Drie zussen in het middelpunt van de macht in het twintigste-eeuwse China

JUNG CHANG

Dochters China

Een epische drievoudige biografie die kleur geeft aan het leven van drie uitzonderlijke vrouwen die de geschiedenis van China in de twintigste eeuw mede hebben vormgegeven.

Dochters van China vormt samen met Mao en De keizerin een complete geschiedenis van het moderne China.

Een meeslepende saga over liefde, oorlog, intrige, glamour, verraad en familiebanden.

PROGRAMMA

  • Verwelkoming door China Platform
  • Lezing door Jung Chang
  • Interview met Jung Chang door journalist John Vervoort
  • Q&A
  • Receptie en signeersessie

We hopen u te mogen verwelkomen
op donderdag 13 februari 2020 om 20 uur in de
AULA UGENT (ceremoniezaal)
Voldersstraat 9, 9000 Gent

Een toegangskaartje kost € 5. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via onderstaande link

terug naar boven ^

BOEKHANDEL WALRY • UITGEVERIJ HOUTEKIET • BUREN VAN DE ABDIJ • HERBERG MACHARIUS

Buysse

Cyriel Buysse (1859-1932) werd zowel in Nederland als in Vlaanderen bekend als auteur van naturalistische en realistische drama’s, romans en verhalen. Maar hij schreef ook schitterende stukken over het gedrag en de zeden van de rijke klasse, waartoe hij zelf behoorde. Die werden nog nooit eerder gebundeld tot een boek.

Parys Kringen

IN BETERE KRINGEN
SATIRISCHE VERHALEN VAN CYRIEL BUYSSE

VERZAMELD EN TOEGELICHT DOOR JORIS VAN PARYS

In deze uitgave zijn satirische verhalen en kronieken van Buysse bijeengebracht die na de eerste publicatie in Nederlandse tijdschriften nooit zijn gebundeld. De meesterlijke novelle Monsieur Hardamour is een satirische thriller uit 1899. Ook de kortere verhalen en kronieken uit de jaren 1910 en 1920 behoren tot het meest genietbare in de Nederlandstalige literatuur uit het begin van de twintigste eeuw.

Het nieuwe boek wordt voorgesteld door Herman Balthazar, emeritus hoogleraar aan de Universiteit Gent en eregouverneur van Oost-Vlaanderen.

Verhalenvertelster Hilde Rogge leest voor uit de nieuwe uitgave.

Joris Van Parys

Muzikaal wordt de avond opgeluisterd door Teike Vos (stem) en Marc Michaël De Smet (compositie en piano).

Na afloop heffen we samen het glas op het verschijnen van In betere kringen en signeert Joris van Parys de nieuwe uitgave.

We hopen u te mogen verwelkomen op
woensdag 26 februari 2020 om 20 uur in
HERBERG MACHARIUS
Coyendanspark 1, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar het is handig als u ons vooraf een seintje geeft. Bel of mail naar T 09 222 91 67 of E paul.luyten@walry.be.

      terug naar boven ^

De Desperado’s van de Vlaamse Poëzie met Delphine Lecompte, Jan Decleir, Gerda Dendooven & Roland

Desperados

Gevierd acteur Jan Decleir draagt in de Minard gedichten voor van zijn poëtische helden. Daar horen onder meer Hugo Claus, Daniil Charms en Richard Minne bij.

Hij wordt op scène vergezeld door een genadeloze dichter die haar eigen gedichten voorleest: Delphine Lecompte. Voor The Best of Delphine Lecompte (2018) selecteerde ze zelf de greatest hits uit haar rijke oeuvre, dat met Vrolijke verwoesting (2019) negen dichtbundels omvat. Het werk van Delphine Lecompte vormt een ontembaar en onvoorspelbaar universum, vol van woede en gekte, maar ook van bezinning, verliefdheid en troost. Haar compromisloze gedichten zijn verbijsterende taalacrobatieën, haar verbeelding is grenzeloos.

Het poëzieprogramma wordt muzikaal ondersteund door Roland Van Campenhout. Hij speelt af en toe, tussen de bedrijven door, een rauw blueslied.

Gerda Dendooven illustreert live wat er op het toneel poëtisch aan de hand is.

Kortom, een zinderend poëzieprogramma dat niemand onberoerd laat.

We hopen u te mogen verwelkomen op
dinsdag 17 maart 2020 om 20 uur in de
MINARDSCHOUWBURG
Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent

TOEGANGSTICKETS

€ 18 / € 16 (reductie), te bestellen via www.minard.be of telefonisch 09 267 28 28.

terug naar boven ^

VZW Vrienden van Villa Voortman • Zigzag Art • Boekhandel Walry

Villa Voortman is een huis in de stad waar het begrip ‘ontmoeting’ centraal staat, het richt zich tot mensen met dubbeldiagnoseproblematiek die aansluiting missen bij de hulpverlening. Het is een warme plek met een voedingsbodem voor de meest diverse vormen van creativiteit.

Villa Voortman is een biotoop waar heel bijzondere mensen, heel bijzondere dingen teweegbrengen.

Na de succesvolle theatervoorstellingen Utopia en Avanti! komt Villa Voortman nu met een opvallende bundel gedichten:

WANNEER IK SCHRIJF NAAR EEN ANDER SCHRIJF IK NAAR MIJZELF

Voortman

Het is een uitgave waarin tien dichtende mensen, tien Villa Voortmanners, op een unieke wijze van zich laten horen. Uit een overvloed aan poëtische schriftjes, blaadjes, papiertjes, krabbeltjes, curieuze zinnetjes of gedichten tout court, koos een extern team van auteurs, dramaturgen en andere specialisten, de uiteindelijke selectie. De ontmoeting tussen de tien dichters en tien van onze beste fotografen, leverde tien magnifieke portretten op.

Wanneer ik schrijf naar een ander schrijf ik naar mijzelf is een overdonderende verzameling woorden over het denken en over gedachten, over even stilstaan waar men staat en wie men is, over het verwoorden van wat binnenin bezig is, over de balans tussen weemoed en humor, over het verwoorden wat soms moeilijk zegbaar is.

Het wordt een verbluffende boekpresentatie, vol verrassingen, met medewerking van een kleurrijke stoet sprekende, zingende en musicerende artiesten van divers allooi. Wie Villa Voortman een beetje kent weet dat er iets bijzonders te gebeuren staat.

De nieuwe gedichtenbundel wordt voorgesteld op
WERELD POËZIEDAG
op zaterdag 21 maart 2020 om 20 uur in de
MINARDSCHOUWBURG
Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent

We hopen heel erg dat u erbij kunt zijn. De toegang is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan uitsluitend via www.minard.be

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Uitgeverij Atlas Contact • Vbk België

In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaatsen. Nu verschijnt zijn nieuwe boek en bewijst hij opnieuw zijn onbetwistbare meesterschap van de verhalende non-fictie.

JAN BROKKEN

STEDEVAART

Stedevaart

Jan Brokken beschrijft hierin 22 steden aan de hand van 22 markante persoonlijkheden – beeldende kunstenaars, schrijvers, componisten, architecten, politici, geleerden of een boekbinder – die de geest van de stad incarneren. Hij begint met Mahlers thuisoord (Amsterdam) en waaiert dan uit over de wereld. Zo neemt hij de lezer mee naar onder andere de stad van Morandi (Bologna), Donizetti (Bergamo), Nishida (Kyoto), Frank Gehry (Bilbao), Eva Mameli Calvino (Cagliari), Joseph Beuys (Düsseldorf) en Iosif Raiskin & Dmitri Sjostakovitsj (Sint-Petersburg). Soms blijft hij dichter bij huis: Satie (Parijs), Hobbema (Middelharnis), Chouchou Debussy (Arcachon) of zijn schoonmoeder (Bordeaux).

Jan Brokken

Op speelse wijze rijgt Jan Brokken de verhalen aaneen, laat het onzichtbare en geheimzinnige van steden zien en maakt van zijn impressies en belevenissen een halve autobiografie. Het omvangrijke en rijk geïllustreerde Stedevaart barst van de vitaliteit, kennis, eruditie, nieuwsgierigheid.

Stedevaart wordt in de Minard gepresenteerd met het wervelende, vijf kwartier durende programma Parade, het Parijs van Erik Satie. Jan Brokken laat zich daarvoor muzikaal bijstaan door Tobias Borsboom (piano) en Peter Vigh (altsaxofoon). Zij voeren bekende en minder bekende werken uit van Erik Satie.

We hopen u te mogen verwelkomen op
maandag 30 maart 2020 om 20 uur in de
MINARDSCHOUWBURG
Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent

TOEGANGSTICKETS

Een ticket kost € 8 (voorverkoop), bestel hier via deze link. De avond van de boekvoorstelling, aan de kassa, kost een ticket € 10.

terug naar boven ^

AMSAB - ISG • Het Geuzenhuis • Boekhandel Walry

Rosa Luxemburg

De Poolse Rosa Luxemburg (1871-1919) was activiste, filosofe en medeoprichtster van de Spartacusbond. Tijdens de opstanden van 1919, waar Spartakisten tegenover het leger en rechtse burgermilities stonden, werden zij en haar politieke bondgenoot Karl Liebknecht door leden van deze milities gearresteerd en vermoord. Ze vocht in haar tijd voor hoop, voor politieke vrijheid en een rechtvaardige samenleving, ze pleitte voor een volksradendemocratie als tegengif tegen het kapitalisme. Haar werk blijft actueel en bevat opvallende linken met het heden. Dit voorjaar verschijnt een nieuwe editie van een selectie van haar brieven.

ROSA LUXEMBURG

IK VOEL ME IN DE HELE WERELD THUIS
BRIEVEN
MET EEN NAWOORD VAN JOKE J. HERMSEN

Rosa Thuis

Rosa Luxemburg was haar tijd ver vooruit. Ze leverde op een heel erudiete manier kritiek op het kapitalisme en de moderne consumptiemaatschappij. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bracht ze als politieke gevangene tweeënhalf jaar in de gevangenis door. Daar bleef ze schrijven. Behalve haar politieke geschriften schreef ze ook heel persoonlijke brieven naar vrienden, vol tedere, genuanceerde levensobservaties, wat erop wijst dat ze naast een rebels hart ook een poëtische ziel had. Ze was ook iemand die van de natuur hield, wier hart bloedde als dieren mishandeld werden, die ontroerd werd door muziek en graag zong.

De selectie brieven die Van Oorschot in de jaren ’50 en ’70 al uitgaf in de vertaling van M. Verdaasdonk is opgefrist en uitgebreid met enkele nieuwe brieven.

Het nieuwe brievenboek wordt in Het Geuzenhuis ingeleid door de Nederlandse schrijfster en filosofe Joke J. Hermsen. Ze zal er ook enkele brieven uit de nieuwe bundeling voorlezen. Tot haar essayistische werk behoort onder meer Stil de tijd (Jan Hanlo Essayprijs 2011), Kairos. Een nieuwe bevlogenheid (shortlist beste filosofieboek van 2014), Melancholie van de onrust (essay van de Maand van de Filosofie 2017) en Het tij keren (over het gedachtegoed en het leven van Rosa Luxemburg en Hannah Arendt, 2019). Joke J. Hermsen publiceerde ook zes romans, onder meer De liefde dus (2008), Blindgangers (2012) en Rivieren keren nooit terug (2018).

We hopen u te mogen verwelkomen op
dinsdag 21 april 2020 om 20 uur in
HET GEUZENHUIS (ZUILENZAAL)
Kantienberg 9, 9000 Gent

Toegang € 5
Kansentarief UitPas € 1

Het aantal plaatsen is beperkt, reserveren is noodzakelijk. Dat kan uitsluitend via de evenementenpagina van www.geuzenhuis.be.

Logos

terug naar boven ^