Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

Walry 50 Bladwijzer

Boekhandel Walry viert in 2019 zijn vijftigjarig bestaan. Jenny Walry begon in 1969 haar boekhandel op de Zwijnaardsesteenweg, tien jaar later, in 1979 nam Paul Luyten haar winkel over.

Dat we reeds onze vijftigste verjaardag vieren, verbaast ons zelf heel erg, zo snel ging het. Omkijkend zijn we trots op het afgelegde parcours, ook dankbaar. Boekhandel Walry is al vijftig jaar een onafhankelijke, bezielde ‘echtemensenboekhandel’ met een uitgekiende selectie en toegewijde, enthousiaste medewerkers.

Dit gouden jubileum kunnen we niet geruisloos laten passeren. Ter ere van de eerste halve eeuw Walry, organiseert de boekhandel in mei, juni en juli, op negen geliefde plekken, een aantal bijzondere lezingen, boekvoorstellingen en optredens.

Op 17 mei komt Ian Buruma naar de MIRY-Concertzaal, op 6 juni treedt Hans Dorrestijn op in de Minard, op 21 juni wordt in de Sint-Baafsabdij het verjaardagsgeschenk gepresenteerd: Vier brieven aan Jenny, vier gerenommeerde auteurs schrijven een brief aan Jenny Walry.
En er komt een genereus slotfeest op 13 juli.

Maar er is nog veel meer, een kleurrijke stoet van auteurs komt binnenkort naar Gent: onder andere Griet Vandermassen, Jan Vantoortelboom, Luk Van Haute, Karl-Heinz Ott, Jan Smets, Pjeroo Roobjee, Alain Platel en Kirmen Uribe.

U gaat dus van ons de eerste maanden veel uitnodigingen ontvangen. We hopen dat u wat tijd kunt vrijmaken voor onze literaire evenementen. Vier met ons mee, laat ons de tweede 50 samen, vrolijk en welgezind aanvangen.


Hartelijke groet, het Walry-team

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Uitgeverij Lannoo

Ceulaer

Joël De Ceulaer is senior writer bij De Morgen en een vooraanstaand opiniemaker. Eerder schreef hij zowel voor De Standaard als voor Knack en werkte hij mee aan VRT-programma's als Spraakmakers (Canvas) en De nieuwe wereld (Radio 1). In zijn nieuwe boek ontrafelt hij ons democratisch systeem. “Ik kom niet om de democratie te begraven, maar om haar te prijzen. Ik doe dat door haar gebreken open en bloot op straat te gooien en ter discussie te stellen.

HOERA! DE DEMOCRATIE IS NIET PERFECT
Verdediging van een onvolmaakt systeem

JOËL DE CEULAER

Ceulaer Hoera

Het wordt zo vaak herhaald dat bijna iedereen het gelooft: onze democratie bevindt zich in een diepe crisis, ze is chronisch vermoeid, werkt veel te traag. Joël De Ceulaer begon zich de afgelopen jaren steeds harder te ergeren aan dat ‘crisisgevoel’. De echte crisis, schrijft hij in zijn boek, is misschien dat zoveel intellectuelen er niet meer in geloven. Misschien moeten we eens leren dat de democratie nu eenmaal niet perfect is, maar fundamentele gebreken vertoont. Wie daarvan doordrongen is, zal niet voortdurend moord en brand schreeuwen, maar kan weer hoopvol naar de toekomst kijken.

SAVE THE DATE

De echte uitnodiging met het volledige programma van de boekvoorstelling ontvangt u later. Noteer alvast de datum en de plaats:
dinsdag 24 september 2019 om 20u in de
MINARDSCHOUWBURG
Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar u dient uw aanwezigheid te bevestigen via Eventbrite.

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Uitgeverij Prometheus

Brusselmans 79
© Koen Broos

Naar aanleiding van het verschijnen van zijn 79ste boek nodigen we u met groot genoegen uit op een literaire ontmoeting met een auteur die zijn gelijke niet kent.

Herman Brusselmans

De tafel

Brusselmans Tafel

Twee psychiaters onderzoeken HB en besluiten hem op te nemen in een instituut in de Lembeekse bossen. Onder onvermoede omstandigheden moet het instituut hem laten gaan en besluit HB, samen met zijn liefdesvriendin LVH, alles achter zich te laten en naar een plaats te reizen waar alleen maar diepe rust heerst.

De tafel is een van de meest ontregelende romans van deze tijd. Het is het boek dat Herman Brusselmans had beloofd nooit te schrijven.

Herman Brusselmans signeert zijn nieuwe roman in Boekhandel Walry op vrijdag 6 september 2019 van 19u tot 21u.

De signeersessie wordt opgeluisterd door The Boat Band. Een groep muzikaal getalenteerde asielzoekers, met een repertoire dat deels bestaat uit eigen werk en eigenzinnige bewerkingen uit de diverse thuislanden van de muzikanten.

Ter gelegenheid van deze feestelijke première biedt Uitgeverij Prometheus u graag een drankje aan in Gen’eat’, Walry’s (horeca)buren. We verwachten u.

terug naar boven ^

Een verbluffende aanbieding op onze Fin De Saison

We tellen af, nog 2 dagen, overmorgen vieren we feest. Zaterdag (13/7) organiseren we onze zinderende ‘fin de saison’.

We schreven u al eerder dat u zich mag verwachten aan verrukkelijke geschenken, grote kortingen, lekkere Walry-Wraps en smakelijke hamburgers van Bar Jeanne.

Een heel bijzondere aanbieding willen we u al verklappen, een waanzinnig koopje, slechts 1 dag geldig.

Twee jaar geleden, in 2017, vierde UGent haar 200ste verjaardag. Naar aanleiding daarvan schreef historica Gita Deneckere een indrukwekkende synthese van de geschiedenis van de universiteit.

UIT DE IVOREN TOREN 200 JAAR UNIVERSITEIT GENT

GITA DENECKERE

Ivoren Toren

nu voor slechts € 19,90

In tien thematische hoofdstukken vertelt dit boek het verhaal van de UGent en van de maatschappelijke betrokkenheid van haar wetenschappers, op verschillende domeinen en tot op vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een ‘twistpunt voor de toekomst’. Professor Gita Deneckere schuwt de controverse niet en maakt duidelijk waarom de universiteit voor een samenleving zo belangrijk is, voor iedereen.

De normale verkoopprijs van dit lijvig werk is € 39,90. Zaterdag bieden we u het boek aan met 50% korting. Het wordt dus € 20 goedkoper en kost slechts € 19,90. Ook de Engelse editie, From the Ivory Tower, ligt zaterdag voor dezelfde prijs in de boekhandel. Een uniek gunstkoopje; mis het niet. U kunt nu al een exemplaar reserveren, bel 09 222 91 67 of mail ons boekhandel@walry.be

Tot op onze ‘fin de saison’! We zijn zaterdag wat langer open dan normaal, u bent van harte welkom tot 20uur.

terug naar boven ^

Een Mooi Slot

Een ‘fin de saison’ met verfrissende kortingen, verrukkelijke geschenken, een Walry-Wrap en een smakelijke hamburger.

Sinds jaar en dag sluit Boekhandel Walry in de zomer drie weken. Ook dit jaar is dat zo. We zijn gesloten van 15 juli tot en met 4 augustus 2019. Maar zover is het nog niet. Nog elke dag komen er nieuwe titels binnen, altijd valt er wat te beleven in onze boekhandel. Zomerlezen, weglezen of vakantielezen, wij helpen u graag een keuze te maken uit het overstelpende aanbod.

EEN MOOI SLOT MET VERRUKKELIJKE GESCHENKEN

Boekhandel Walry viert in 2019 zijn vijftigjarig bestaan. Vooral in mei en juni hebben we deze verjaardag dik in de verf gezet, we organiseerden op 12 verschillende plekken een aantal bijzonder succesvolle lezingen, boekvoorstellingen en optredens (met o.a. Luk Van Haute, Ian Buruma, Hans Dorrestijn, Dimitri Verhulst, Jan Smets, Pjeroo Roobjee, Alain Platel en Kirmen Uribe). We ontvingen hartelijke felicitaties en hoorden veel enthousiaste geluiden over onze boekhandel. De liefde voor de onafhankelijke boekwinkel zit bij veel mensen diep.

Ter ere van het vijftigjarig jubileum hebben we 2 bijzondere schriftjes uitgegeven. Het eerste (Ingrid Godon) werd rond nieuwjaar uitgebracht. In mei verscheen het tweede schriftje. Daarvoor tekende Ever Meulen het coverbeeld.

Schriftjes

Op 21 juni presenteerden we in de Sint-Baafsabdij een prachtig brievenboekje: 4 brieven aan Jenny. Vier auteurs schreven, over de dood heen, een brief aan de stichtster van de boekhandel, Jenny Walry. Gita Deneckere, Stefan Hertmans, John Vandaele en Pascal Verbeken hebben het in hun brief over heel verschillende zaken: over onder andere cultuurspreiding, Pipi Langkous, de komst van de barbaren, pittoreske clichés, identiteit, burgerinitiatieven, inkomensongelijkheid, de magie van olifantenpaden.

Wie voor min. € 30 boeken koopt, kan kiezen uit drie verschillende cadeaus: het schriftje van Ingrid Godon of Ever Meulen, of een exemplaar van 4 brieven aan Jenny.

EEN MOOI SLOT MET EEN GROTE OPRUIMING

Voor we de deur van de boekhandel dichttrekken voor onze jaarlijkse vakantie, willen we nog een keer grondig opruimen. Oude boeken, licht beschadigde boeken, boeken die we wat te enthousiast hebben ingekocht… worden uit de rekken gehaald en u op deze slotdag aangeboden met kortingen van 50% tot 80%. Profiteer ervan.

Let wel, u hebt slechts 1 dag de tijd om uw slag te slaan. Als het weer een beetje meezit, stallen we onze koopjes uit in de aantrekkelijke binnentuin van Walry. De boekhandel blijft op zaterdag 13/07 open tot 20u.

EEN MOOI SLOT MET EEN LEKKERE HAP

Onze buren (Gen’eat’) serveren al van bij de opening heerlijke luchtige zelfgemaakte wraps. Op 13 juli staat er voor één dag een speciale vegetarische Walry-Wrap op de kaart. Gezond én lekker. Van 17uur tot 19u30 wordt de kaart uitgebreid met een andere lekkere hap: een smakelijke hamburger met het beste vlees van meester-slager Hendrik Dierendonck. Zowel de Walry-Wrap als de hamburger worden u op deze feestelijke slotdag aangeboden voor de gunstprijs van € 8,50. Eet smakelijk!

EEN MOOI NAJAAR

Fris en monter zullen we op 5 augustus aan het nieuwe seizoen beginnen. Het blijft onze ambitie een verrassende en inspirerende boekhandel te zijn, elk seizoen opnieuw. We blijven nieuwe boeken presenteren en schrijvers uitnodigen. Noteer alvast enkele grote gasten en presentaties: Herman Brusselmans, De tafel (6 september), Joël De Ceulaer, Hoera! De democratie is niet perfect (24 september), Uitgelezen Vooruit (15 oktober), Tina De Gendt, Het verhaal van de familie Bloch (14 oktober), Nele Van den Broeck (21 oktober), Michiel Hendryckx, Nog altijd ergens (31 oktober), Nacht van de Vrijdenker, (9 november), Geert Mak, Grote verwachtingen. In Europa 1999 – 2019 (21 november).

Het zou ons bijzonder veel plezier doen om samen met u het seizoen af te sluiten. Kom neuzen in onze koopjes, vind het geschikte vakantieboek, proef al het lekkers.

Tot binnenkort, een hartelijke groet en veel zinderend zomers leesgenot,
Brenda Vanhoutte, Aline De Boeck, Griet Vanbergen en Paul Luyten

Slot Logos

terug naar boven ^