Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

Boekhandel Walry ligt net buiten het centrum van Gent, ongeveer 150m buiten de ring rond de stad. Vlak bij de Heuvelpoort, het SMAK, het MSK (Museum voor Schone Kunsten) en de K.L. Ledeganckstraat met vestigingen van de Universiteit Gent en de Hogeschool Gent.

Boekhandel Walry
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent
  • tel: 09 222 91 67
  • e-mail:
  • Ondernemingsnummer: RPR GENT BTW BE 0428 913 907
  • Bank Belfius: BE80 0689 3264 0677

Onze medewerkers:

  • Brenda Vanhoutte (zaakvoerder)
  • Aline De Boeck (winkel)
  • Marte Van Rijckeghem (winkel)
  • Paul Luyten
  • Griet Vanbergen

U komt van de snelweg

Met de wagen komende van de E40 / E17 neemt u de uitrit ‘Gent Centrum’. Nadien volgt u niet langer ‘Gent Centrum’ maar kiest u de uitrit ‘Andere richtingen’ zodat u het viaduct verlaat. Beneden gekomen, aan de verkeerslichten, rijdt u links, de Sint-Lievenslaan op. Bij de tweede verkeerslichten (Heuvelpoort) gaat u links, richting UZ (Universitair Ziekenhuis), de Normaalschoolstraat in. Na ongeveer 150m begint de Zwijnaardsesteenweg. Boekhandel Walry ligt meteen aan de rechterkant, op nummer 6.

U komt van Oudenaarde of Deinze

Met de wagen, komende van de Oudenaardsesteenweg (N 14) of de Kortrijksesteenweg (N 58), rijdt u Gent binnen via De Sterre, een druk rond punt. De baan links gaat naar het Sint-Pietersstation, u rijdt echter rechtdoor, u houdt uiterst rechts. M.a.w. u volgt de Krijgslaan, onder de spoorweg door, tot aan het Citadelpark. Daar draait u mee naar rechts. Na ongeveer 150m slaat u rechts af, de K.L.Ledeganckstraat in. Die volgt u tot het einde. Zo komt u in de Zwijnaardsesteenweg. Boekhandel Walry ligt links, 40m om de hoek, op nummer 6.

U komt met de trein

U stapt uit in het Sint-Pietersstation. Van aan het station tot bij Walry is het ongeveer een kwartier lopen. Maar de boekhandel is natuurlijk ook bereikbaar met het openbaar vervoer.

Als u verkiest te stappen.

Dan verlaat u het Sint-Pietersstation via de centrale hal. U steekt rechts het plein en de straat over en neemt de Koningin Astridlaan, de tweede straat van rechts. U loopt ze ten einde. Voor u ligt het Citadelpark. U stapt het park in en loopt de trappen op, dan rechtdoor , richting ICC-gebouw. Dat hoge gebouw laat u links liggen en u steekt de straat over. U blijft rechtdoor stappen, de K.L. Ledeganckstraat in. Die loopt u helemaal ten einde. Dan komt u in de Zwijnaardsesteenweg. Boekhandel Walry bevindt zich links, 40m om de hoek.

Als u voor het openbaar vervoer kiest.

Boekhandel Walry ligt 4 bushaltes van het Sint-Pietersstation. Daar vertrekken tal van lijnbussen richting Heuvelpoort (afstaphalte) : 28, 34, 35, 36, 55, 57, 58, 70, 71, 72, 73, 74, 76 en 77. De Heuvelpoort is dus de vierde halte. Daar stapt u uit en loopt richting U.Z. (Universitair Ziekenhuis), de Normaalschoolstraat in. Na ongeveer 150m begint de Zwijnaardsesteenweg. Boekhandel Walry ligt meteen aan de rechterkant, op nummer 6.