Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

Walry’s Favorieten Voor De Feestdagen

Ook dit jaar verschenen er weer stapels nieuwe boeken. Met de eindejaarsdagen in het verschiet selecteerde Walry 15 weergaloze titels, 15 verrukkelijke boeken om te geven en te krijgen, voor volwassenen en kinderen.

Een maand lang met 10% feestdagenkorting. Alle informatie vindt u op onze feestelijke eindejaarslijst pagina.

Eindejaar 2019

De actie loopt van 7 december 2019 tot en met 11 januari 2020..

terug naar boven ^

Maand van de Filosofie 2019

April staat in het teken van de filosofie. Door heel België en Nederland worden filosofische programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Elk jaar verschijnt bij Confituur, het verbond van onafhankelijke boekhandels, een nieuw filosofisch essay.

Dirk Dewachter
© Leen Wouters

Speciaal voor De Maand van de Filosofie 2019 en in opdracht van de Confituurboek- handels schreef Dirk De Wachter na Ignaas Devisch (2018) en Johan Braeckman (2017), het derde Confituuressay. Het is exclusief verkrijgbaar in Boekhandel Walry en de andere Confituurboekhandels voor slechts € 5,99. Het nieuwe essay verschijnt in samenwerking met Uitgeverij LannooCampus.

Dirk De Wachter
De kunst van het ongelukkig zijn

Ongelukkig Cover

In zijn heldere, toegankelijke stijl, wijst Dirk De Wachter op de pijnpunten in onze maatschappij en de keerzijde van het ongebreideld streven naar geluk. Streven naar geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis daarentegen, is waar het leven om draait. We moeten de schijn van gelukzaligheid niet hoog blijven houden. We moeten ons durven kwetsbaar op te stellen en het belang leren inzien van verbondenheid.

De kunst van het leven bestaat erin om een klein beetje ongelukkig te kunnen zijn”, schrijft Dirk De Wachter.

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie van het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven (Campus Kortenberg). De Wachter is een veelgeprezen auteur. Hij schreef diverse bestsellers, waaronder het maatschappij- kritische Borderline Times (2012), Liefde. Een onmogelijk verlangen? (2014) en De wereld van De Wachter (2016).

terug naar boven ^

Boekhandel Walry • Poespa Producties

Geertvandamme

SOMS OVERTREFT DE WERKELIJKHEID DE FANTASIE RAYMOND DE KREMER ALIAS JEAN RAY / JOHN FLANDERS EEN BIOGRAFIE

GEERT VANDAMME

Vandamme1

Toen Raymond De Kremer (Gent, 1887) in 1964 overleed kenden slechts weinigen zijn naam. Nog minder mensen wisten iets van zijn omvangrijke oeuvre. Dat hij de schrijver was die schuil ging achter de pseudoniemen Jean Ray en John Flanders was evenmin algemeen bekend.

Nochtans is zijn oeuvre immens. Naast fantastische romans en verhalen schreef hij ook sprookjes, scenario’s voor stripverhalen, gedichten en revueteksten, avonturenverhalen voor de jeugd en diverse journalistieke bijdragen. In Vlaanderen is hij vooral bekend voor zijn Vlaamsche Filmkens voor de jeugd en de (verfilmde) roman Malpertuis (1943).

Vandamme2

Raymond De Kremer was een fantast, een meester-misleider als het om zijn turbulente leven ging. Fantasie en werkelijkheid waren moeilijk uit elkaar te halen. Pas na zijn dood is de mist geleidelijk opgetrokken en kwamen stukjes van de biografische puzzel tevoorschijn.

Flanders

Geert Vandamme (1962), sinds tientallen jaren een gepassioneerd vorser voor alles wat met Gent te maken heeft, heeft zich met een ongelooflijke inzet gebogen over de biografische aspecten van Raymond De Kremer. Zijn monumentale biografie (2 delen, samen 630 pagina’s) onthult tal van nieuwe feiten, gegevens en anekdotes. Zijn onderzoek deed hem concluderen: ‘soms overtreft de werkelijkheid de fantasie’, wat meteen de titel van de biografie werd.

UITNODIGING

Beide delen van de nieuwe biografie zijn beschikbaar vanaf 9 maart 2019, uitsluitend in Boekhandel Walry, Gent. Op diezelfde dag (9/3) is auteur Geert Vandamme te gast in Boekhandel Walry / VOS Coffee & tea. Van 17u tot 19u signeert hij er de nieuwe uitgave.

Wie niet aanwezig kan zijn op zaterdag 9/3 en toch graag een gesigneerd exemplaar wil, neemt best contact op met Boekhandel Walry, bel of mail naar 09 222 91 67 of boekhandel@walry.be

terug naar boven ^

Poëzieweek & Tom Lanoye

van 31/01 tot en met 06/02/2019

Tommie

Op donderdag 31 januari begint het poëziefeest van de Lage Landen, met dit jaar als thema ‘vrijheid’. Vrijheid is kwetsbaar en niet vanzelfsprekend en daarom moet zij gevierd worden. Dit jaar schreef Tom Lanoye het Poëziegeschenk, Vrij - wij?

Wie voor € 12,50 poëzie koopt, krijgt de nieuwe bundel, speciaal geschreven voor de Poëzieweek, cadeau.

Ilja
foto© Stephan Vanfleteren

Voor € 12,50 poëzie kiezen is eenvoudig, Walry maakt het u makkelijk. Tijdens de Poëzieweek zetten wij in de boekhandel een aantal bijzondere bloemlezingen in de kijker. Eén bloemlezing springt er echter uit, valt op door haar prijs en kwaliteit: De Nederlandse poëzie van de twintigste en de eenentwintigste eeuw in 1000 en enige gedichten van schrijver, dichter en essayist Ilja Leonard Pfeijffer. Het is een geweldige schatkist met heel veel verschillende stemmen en dik genoeg om er lang in rond te blijven dwalen.

Poesie Nl Landen

Vanaf 31 januari kost deze bloemlezing slechts € 15 (i.p.v. € 29,95) én u krijgt er de nieuwe bundel van Tom Lanoye gratis bij.

Let wel, de voorraad van het Poëziegeschenk en de bloemlezing van Pfeijffer is beperkt, op is op.

Ilja Leonard Pfeijffer

Grand Hotel Europa

Grand Hotel Europa

Grand Hotel Europa is een overrompelende roman, een verbluffend meesterwerk. Het is een theatraal en lyrisch boek over de Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk. Het is een grootse satire over alles: van destructief massatoerisme tot de uitverkoop van de Europese cultuur. “Elke zin in Grand Hotel Europa is gedoopt in zowel heimwee als ongerustheid.” De Standaard. Het boek leest als een trein. Pfeijffer houdt je tot de laatste pagina in de ban. Met Grand Hotel Europa schreef hij op de valreep dé roman van 2018.

Vanaf 1 februari verhoogt de uitgeverij de prijs tot € 26,99. Boekhandel Walry blijft tot 01/03/2019 de roman aanbieden voor € 24,49.

Brieven uit Genua

Genua

Dit brievenboek is de natuurlijke tegenhanger van La Superba. Het speelt zich voor het grootste deel af in dezelfde stad. Toch is het ook een heel ander boek. In de brieven beschrijft Pfeijffer niet alleen de wedervaardigheden rond pleintjes en cafés in Genua, maar reflecteert hij ook over Europa en over zijn bestaan als schrijver. Het is een erg vermakelijk boek, Pfeijffer vertelt vrolijk, geamuseerd, vol levendige details en persoonsobservaties.

De prijs van deze Privé-domeinuitgave wordt tijdelijk met € 10 verlaagd. U betaalt slechts € 18,50 i.p.v. € 28,50. Dit aanbod blijft geldig tot 01/03/2019.
terug naar boven ^

Boekhandel Walry ●

De Buren Van De Abdij

Nieuwe historische uitgave over Gent

De vrienden-historici van de Buren van de Abdij hebben een nieuw project afgerond. Na De Buren van de Abdij en De Buren van de Abdij - 800 jaar arm en rijk in de Machariuswijk en Het slachthuis verteld/t verschijnt nu een vierde boek over de Machariuswijk. Met deze nieuwe uitgave willen de Buren van de Abdij de bijna vergeten geschiedenis van Het Spaans Kasteel of Spanjaardenkasteel in Gent weer onder de aandacht brengen.

HET SPAANS KASTEEL GENT
VAN DWANGBURCHT TOT WOONWIJK

Spaans Kasteel Cover

Het Spaans Kasteel is onlosmakelijk verbonden met de Gentse geschiedenis. Deze reusachtige vesting werd in 1540 in opdracht van Keizer Karel gebouwd op de plaats van de vroegere Sint-Baafsabdij, in de eerste plaats om de opstandige Gentenaars in bedwang te houden. De gebastioneerde versterking is in zijn bestaan zowel door Spaanse, Oostenrijkse, Brits-Hollandse als Frans legers gebruikt. In 1781 besliste Jozef II om Gent niet langer als versterkte stad te erkennen en werd er begonnen met de ontmanteling van het Spaans Kasteel. Het duurde meer dan honderd jaar vooraleer de laatste restanten ervan verdwenen waren.

Om het Spaans Kasteel toch zichtbaar te maken heeft Dirk Van Wittenberghe gewerkt aan een 3D-model. Zo kan de lezer zich een beeld vormen van hoe het Spaans Kasteel er vroeger moet hebben uitgezien en ook nu nog enigszins te herkennen is in de structuur en het stratenplan van de Machariuswijk.

In de nieuwe uitgave wordt ook aandacht besteed aan de meer subtiele sporen die nog verwijzen naar de tijd van het Kasteel. Ook de stroppendragers en zij die keizer Karel V herdenken kunnen niet voorbij aan zijn dwangburcht.

Met bijdragen van onder andere Griet Maréchal, Marie Christine Laleman, Gunter Stoops, Maarten Berkers, Luc Devriese, Bart D’hondt en John Vandaele. Redacteur-samensteller Fabien Audooren noemt dit boek het meest uitdagende project van de Buren van de Abdij. Het leverde een indrukwekkend, veelzijdig boek op, met veel eruditie geschreven en prachtig vormgegeven door Johnny Bekaert.

Het Spaans Kasteel
gebonden, 19,5 x 27,5 cm, 270 bladzijden
ISBN 978 90 814 1463 0
€ 25 (Te koop in Boekhandel Walry)

Stroppendragers

Musket

24c

30c

terug naar boven ^