Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

ZOMERTIJD, LEESTIJD

Of u nu de koffers pakt of heeft besloten thuis te blijven, genieten van een goed boek kan overal. Luchtig, spannend, hartverscheurend of inspirerend, we helpen u graag een keuze maken uit het overstelpende aanbod.

Wij blijven deze zomermaanden open, al zijn onze openingsuren wel wat aangepast. Zo kunnen we u de hele zomer lang voorzien van boeiende titels.

Boekhandel Walry koos uit het royale boekenaanbod 10 zomerboeken. 10 leestips voor een onbekommerde leesvakantie, 5 weken lang met een korting van 10%.

Deze zomeractie loopt van 22/7 tot en met 22/08/2020.

Ann Petry

De straat
Uitgeverij Atlas Contact, vertaald uit het Engels door Lisette Graswinckel

paperback, nu € 22,49 i.p.v. € 24,99 (-10%)

Straat

Het debuut De Straat van Ann Petry verscheen in 1946 en is actueler dan ooit. De roman vertelt over de perikelen van een beeldschone zwarte arbeidersvrouw die na een mislukt huwelijk een betere toekomst voor haar en haar zoontje Bub hoopt te vinden in 116th Street in Harlem. Het boek is echter zoveel meer dan een spannend en meeslepend verhaal. De Straat is zowel een sociale aanklacht als een #MeToo-verhaal. De keuze van het destijds ongeziene en nog steeds onderbelichte perspectief van de laagopgeleide strijdvaardige zwarte vrouw, de overtuigende personages, de goed gedoseerde maatschappijkritiek gecombineerd met de thrillerachtige vaart verklaren het daverend succes van het boek in de jaren ’40. Gelukkig kunnen wij er nu opnieuw van genieten!

De originele Engelse editie The Street is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 10% korting.

TOVE JANSSON

ZOMERBOEK
De Geus, vertaald uit het Zweeds door Cora Polet, herzien door Lia van Strien

paperback, nu € 15,75 i.p.v. € 17,50 (-10%)

Zomerboek

De Finse Tove Jansson (1914-2001) werd wereldwijd bekend als schrijfster en illustrator van de Moemins. De kinderboeken en stripverhalen die ze over deze wonderlijke wezens schreef werden in 52 talen vertaald. Minder bekend is dat ze ook de auteur is van een van de mooiste zomerverhalen ooit geschreven. Zomerboek gaat over het meisje Sophia en haar oma die samen met Sophia’s vader de zomer doorbrengen op een eiland in de Finse Archipelzee. Tegen de achtergrond van moerassen en bossen en de altijd aanwezige zee schildert Tove Jansson zonder enig spoor van sentimentaliteit of valse emotie de verhouding tussen een grootmoeder en haar kleindochter. Jansson nam de tijd om naar de natuur te kijken en zag wat de vergankelijkheid én onverstoorbaarheid van die woeste natuurpracht ons kan leren. Zomerboek doet terugverlangen naar meer onschuldige tijden en gaat perfect samen met een warme zomer.

GIANFRANCO CALLIGARICH

DE LAATSTE ZOMER IN DE STAD
Wereldbibliotheek, vertaald uit het Italiaans door Els Van der Pluijm

paperback, nu € 18,00 i.p.v. € 20,00 (-10%)

Laatste Zomer

In de jaren zeventig is Rome een monumentale maar onverschillige stad. Bijna-dertiger Leo Gazzara is ernaartoe verhuisd om het burgerlijke leventje dat hem in Milaan wacht te ontlopen. Lukraak wisselt hij de ene onbeduidende job voor de andere en gaat hij naar bijeenkomsten waar menselijk contact vluchtig en gerafeld is. Tijdens een avondje bij welgestelde vrienden thuis ontmoet hij de eigenaardige en onweerstaanbare Arianna die even rusteloos is als hijzelf. Ze krijgen een stormachtige affaire. Het wordt zijn laatste zomer in de stad.

Calligarich gebruikt in deze roman een minimum aan pagina’s om een tijdsbeeld, een zoeken naar jezelf en een niet altijd lukkende liefde te schetsen. De laatste zomer in de stad verscheen in 1973 voor het eerst in Italië en groeide langzaam uit tot een cultroman. Veertig jaar later is het tijd om deze parel te herontdekken.

'Met talent voor ironie, zijn rake oneliners en verrassende metaforen weet hij het gesomber meesterlijk buiten de deur te houden.' Marijke Arijs - De Standaard der Letteren

ANE RIEL

BEEST
Prometheus, vertaald uit het Deens door Kor De Vries

paperback, nu € 22,49 i.p.v. € 24,99 (-10%)

Beest

De spannende psychologische roman Beest zoomt in op de gecompliceerde relaties tussen de bewoners van een afgelegen vallei in het zuiden van Europa. We volgen het leven van Mirko, een puberjongen uit een christelijk gezin, die gaat werken op de nabijgelegen boerderij van Danica. Mirko wordt hopeloos verliefd op de veel oudere Danica die zijn liefde niet beantwoordt. Wanneer Danica zwanger wordt van de grote, sterke Karl, trouwt ze met hem. Hun zoontje Leon blijkt een jongen met uitzonderlijke spierkracht te zijn. Hij houdt van zachte dingen en van knuffelen, maar door zijn brute kracht is hij een gevaar voor de omgeving en voor zichzelf.

Op haar eigen unieke manier geeft Ane Riel steeds vanuit een ander gezichtspunt meer en meer informatie vrij. Alles heeft zijn redenen, er staat geen woord te veel. Beest is een groots verhaal over lotsverbondenheid, onmogelijke liefde en een buitengewone vriendschap dat eindigt in een heftige apotheose.

MAGGIE O’FARRELL

HAMNET
Nijgh & Van Ditmar, vertaald uit het Engels door Lidwien Biekmann

paperback, nu € 21,15 i.p.v. € 23,50 (-10%)

Hamnet

In haar nieuwste historische roman schrijft Maggie O’Farrell over de dood van Shakespeares zoontje Hamnet. Het inspireerde de schrijver tot wat zijn beroemdste toneelstuk zou worden. De Iers-Britse schrijfster concentreert zich op het leven van de vrouw en kinderen van Shakespeare die in Stratford-upon-Avon wonen. Agnes, of Anne zoals ze in historische documenten genoemd wordt, is een excentrieke en intuïtieve vrouw. Ze heeft een speciale connectie met dieren en planten en wordt door sommigen als heler of heks aanzien. O’Farrell vertelt over haar onconventionele huwelijk met de jongere leraar Latijn, maar ook over het drama dat de familie treft. De tweeling Judith en Hamnet worden slachtoffer van de builenpest, Judith overleeft, maar Hamnet niet. O’Farrell tilt dit historische feit op tot een universeel verhaal over het ergste wat ouders kunnen meemaken.

‘Het is voor wie historische fictie schrijft niet altijd makkelijk om de gebeurtenissen en personages invoelbaar te maken voor de lezer van nu. Maggie O’Farrell slaagt daarin. Haar hoofdpersonen praten en denken op een tijdloze manier. Het decor van de zestiende eeuw blaast ze leven in door alle zintuigen van de vertellers in te zetten’ Vrouwkje Tuinman – Trouw

De originele Engelse editie Hamnet is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 10% korting.

LEN HOWARD

VOGELS ALS HUISGENOTEN
Cosee, vertaald uit het Engels door Gr. Grose-Roolfs, met medewerking van A.B. Wigman

paperback, nu € 20,69 i.p.v. € 22,99 (-10%)

Huisgenoten

Nu we meer dan ooit aan ons huis gekluisterd zijn, zijn we ons meer bewust van die andere buurtbewoners: de vogels in en rond onze tuinen. De interesse is groot, want webcams die ons een inkijk geven in de nesten van uilen, slechtvalken en lepelaars zijn ongekend populair. Een perfect moment om het boek Vogels als huisgenoten, van de vergeten Britse naturalist en schrijfster Len Howard te lezen. Howard beschrijft haar leven met vogels. Ze constateert dat individuele intelligentie, en niet louter instinct, een factor is bij het gedrag van vogels. De schrijfster besteedt speciale aandacht aan koolmezen in haar studies, maar schrijft ook over roodborstjes, mussen en merels. Howards muzikale opleiding geeft haar een uniek inzicht in vogelzang. In de vogelbiografieën stelt ze de levensverhalen van Kaalkopje, Ster, Eenoog, Tinky en Drummer op prachtige wijze te boek. Oorspronkelijk verschenen in 1953, is het ondertussen uitgegroeid tot een bron van informatie en vermaak.

YVETTE VAN BOVEN

HOME MADE BASICS
MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR ELKE DAG DIE ECHT IEDEREEN KAN MAKEN
Nijgh & Van Ditmar

gebonden, nu € 35,99 i.p.v. € 39,99 (-10%)

Home Made

Met Yvettes eigenhandig geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van de gerechten en heldere recepten lukt het u zeker om deze zomer allerlei lekkers op tafel te zetten. Van een simpele dressing tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van soepen en sauzen tot salades en pasta. Home made basics is ingedeeld volgens het ritme van de dag en bij alle recepten staat aangegeven in welk seizoen u ze het beste kunt maken. De prachtige foto’s van Oof Verschuren met oog voor sfeer en detail zorgen voor extra appetijt. Home Made Basics is een boek dat een vaste plek verdient in uw keuken.

DAN RICHARDS

DE BUITENPOST
REIZEN NAAR DE UITEINDEN VAN DE WERELD
Atlas Contact, vertaald uit het Engels door Wybrand Scheffer

paperback, nu € 22,49 i.p.v. € 24,99 (-10%)

Buitenpost

Waarom worden we aangetrokken door afzondering en wildernis? En wat is het met sommige plekken en landschappen dat ze schrijvers, kunstenaars en musici zo weten te inspireren? In Buitenpost reist Dan Richards af naar een sæluhús (house of joy) in IJsland, Roald Dahls schrijvershuisje in Buckinghamshire, de laatste bemande vuurtoren van Europa en een shinto-heiligdom in Japan; ‘een verbijsterend bouwwerk op stelten in een loodrechte rotswand’. De Engelsman gaat op zoek naar buitenposten, naar plekken waar stilte, afzondering, avontuur of spiritualiteit te vinden zijn. Richards schrijft zo verleidelijk dat je tijdens het lezen doorlopend de behoefte voelt om zelf een rugzak om te gorden en op pad te gaan.

De originele Engelse editie Outpost is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 10% korting.

MARTYN RADY

DE HABSBURGERS
DE OPKOMST EN ONDERGANG VAN EEN WERELDMACHT
Unieboek/Het Spectrum, vertaald uit het Engels door Rob De Ridder

gebonden, nu € 31,49 i.p.v. € 34,99 (-10%)

Habsburgers

In De Habsburgers vertelt historicus Martyn Rady het episch verhaal van een bijna duizend jaar durende dynastie en de schepping en ineenstorting van een oppermachtig rijk. Van een zeer bescheiden hertogdom groeide het huis Habsburg met ups en downs uit tot de belangrijkste heersende macht van Europa en delen van de Nieuwe Wereld en het Verre Oosten. De Habsburgers domineerden Centraal-Europa zelfs tot aan het begin van de twintigste eeuw. Ze controleerden niet alleen de politieke arena, maar beschouwden zichzelf ook als redders van de Rooms-Katholieke Kerk, beschermheiligen van de wetenschap, bewakers van de vrede en mecenassen van de kunst.

CHARLOTTE DEMATONS

ALFABET
Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren

gebonden, nu € 22,41 i.p.v. € 24,90 (-10%)

Alfabet

T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt.

Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Op elke dubbele pagina wordt één letter behandeld. Een letterdief, afgebeeld op de cover, duikt als rode draad in het boek op.

Alfabet is een prachtige manier om onze woordenschat bij te spijkeren. Met voor iedere letter makkelijk te ontdekken woorden die de jongste kinderen al kunnen aanwijzen. En tegelijkertijd maken de meer uitdagende objecten het ook voor volwassenen leuk om de link met de beginletter te vinden. Zo is iedere pagina voor jong en oud een weergaloos zoek- en ontdekfeest.

U twijfelt over wie er mee op reis mag of met wie u in de tuin wil zitten? Geen nood, behalve de 10 hier geselecteerde auteurs kunnen wij u nog 100 andere schrijvers en boeken aanbevelen. Spring zeker eens binnen!

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Wij zijn open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10u tot 18u. Op maandag 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus en 17 augustus zijn wij gesloten. Op de feestdagen 21 juli en 15 augustus zijn we ook gesloten. Vanaf dinsdag 18 augustus gelden onze gebruikelijke openingsuren.

Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen. De boeken uit deze zomeractie kunnen niet met boekenbonnen worden betaald. De prijzen zijn onder voorbehoud en het aanbod is slechts geldig zolang de voorraad strekt.

terug naar boven ^

Boekhandel Walry is weer open!

Beste boekenliefhebber,

Boekhandel Walry is sinds maandag 11 mei weer open. Voorzichtigheid blijft belangrijk, voor uw en onze gezondheid.

Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen is het aantal klanten in de winkel beperkt tot maximum 4 personen zodat de afstand van 1,5 m. gerespecteerd kan worden.

Wij zorgen voor:

 • Alcoholgel om uw handen te ontsmetten
 • Handschoenen wanneer u dit wenst
 • Duidelijke markeringen
 • Een plexiglasscherm aan de kassa

Wat kunt u doen?

 • U komt het beste met zo weinig mogelijk mensen, liefst alleen.
 • Wacht even geduldig af als het maximum aantal klanten bereikt is
 • Uiteraard moet er 1,5 m. afstand gehouden worden.
 • Handen ontsmetten wordt sterk aangeraden, alcoholgel is voorzien
 • In de winkel kan u elektronisch en contactloos betalen.
 • Gelieve uw bezoek te beperken tijd, tot max. 30 minuten
 • U kan uw bezoek aan de winkel voorbereiden door o.a.
  1. het boek dat u wenst alvast te reserveren via boekhandel@walry.be
  2. onze boekentips te bekijken op onze facebookpagina
  3. via Instagram op de hoogte te blijven van wat er in de winkel te vinden is
 • Kom niet naar de winkel als u ziekteverschijnselen vertoont

Komt u momenteel liever nog niet naar de winkel? Alle begrip daarvoor. Wij leveren uw boeken vanaf 30 euro graag bij u thuis (in Gent en nabije omgeving).

We kijken ernaar uit om jullie opnieuw te ontvangen. Samen zorgen we ervoor dat dit veilig gebeurt.

Draag zorg voor elkaar.

terug naar boven ^

Quarantaine boekenbon

Beste,

Boekhandel Walry vierde in 2019 zijn vijftigjarig bestaan. We waren trots op het gouden jubileum en organiseerden een hoop literaire evenementen. We keken hoopvol en vol zelfvertrouwen naar de toekomst. Het virus heeft die toekomst minder voorspelbaar gemaakt.

Het coronavirus en alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen maken het zelfstandige (boek)handels als Walry moeilijk. De winkel is gesloten, alle literaire evenementen zijn geannuleerd en een reeks nieuwe titels wordt uitgesteld tot later dit jaar. Het zijn harde ingrepen waarop wij trachten antwoorden te vinden.

Om deze barre tijden te helpen overbruggen, komt Boekhandel Walry met een extra boekenbon, een quarantaineboekenbon. Die heeft een waarde van € 50, is inwisselbaar vanaf 1 juli en is extra lang geldig, tot en met 31/12/2023. Daarnaast blijven onze klassieke bonnen van € 5 en € 10 evengoed verkrijgbaar.

QuarantaineBoekenbon

Bestel nu een boekenbon voor boeken die u later zult aanschaffen en lezen. Verras familieleden, vrienden, kennissen of collega’s met een exemplaar van Walry’s speciale quarantaineboekenbon. Hij is eenvoudig te bestellen met een mailtje naar boekhandel@walry.be. We mailen u de factuur en bezorgen u per post of per fiets de gevraagde bon(nen).

Boekhandel Walry is een unieke ontmoetingsplek, een heerlijke boekhandel met een uitgekiende selectie en enthousiaste, vakkundige medewerkers. Dat moet zo blijven. Door nu een of meerdere quarantaineboekenbon(nen) te bestellen, effent u mee het pad naar een gezonde toekomst van Boekhandel Walry.

Graag signaleren we nog dat u te allen tijde, dus ook nu tijdens deze ‘lockdown light’, boeken kunt blijven bestellen in uw favoriete boekhandel. Walry is altijd bereikbaar. Woont u in Gent? Dan komen we vanaf 30 euro de boeken gratis bij u thuis leveren. Bel ons (09 222 91 67) of stuur een mailtje naar boekhandel@walry.be met de titels van de gewenste boeken.

Hebt u niet meteen een geschikte titel in uw hoofd en wilt u toch een mooi boek lezen, geen nood. Elke dag vindt u ons op Facebook en Instagram. Daar delen we filmpjes, plaatsen we recensies en geven we boekentips voor u en uw kinderen. Houdt u zich liever weg van sociale media? Geen probleem. Ook via mail of per telefoon willen we graag met u overleggen over een geschikt boek.

We hopen dat iedereen deze crisis gezond en wel doorkomt.

Zorg voor jezelf en elkaar!

Hartelijke groeten van,
De hele Walry-équipe

terug naar boven ^

Boekhandel Walry ●

De Buren Van De Abdij

Nieuwe historische uitgave over Gent

De vrienden-historici van de Buren van de Abdij hebben een nieuw project afgerond. Na De Buren van de Abdij en De Buren van de Abdij - 800 jaar arm en rijk in de Machariuswijk en Het slachthuis verteld/t verschijnt nu een vierde boek over de Machariuswijk. Met deze nieuwe uitgave willen de Buren van de Abdij de bijna vergeten geschiedenis van Het Spaans Kasteel of Spanjaardenkasteel in Gent weer onder de aandacht brengen.

HET SPAANS KASTEEL GENT
VAN DWANGBURCHT TOT WOONWIJK

Spaans Kasteel Cover

Het Spaans Kasteel is onlosmakelijk verbonden met de Gentse geschiedenis. Deze reusachtige vesting werd in 1540 in opdracht van Keizer Karel gebouwd op de plaats van de vroegere Sint-Baafsabdij, in de eerste plaats om de opstandige Gentenaars in bedwang te houden. De gebastioneerde versterking is in zijn bestaan zowel door Spaanse, Oostenrijkse, Brits-Hollandse als Frans legers gebruikt. In 1781 besliste Jozef II om Gent niet langer als versterkte stad te erkennen en werd er begonnen met de ontmanteling van het Spaans Kasteel. Het duurde meer dan honderd jaar vooraleer de laatste restanten ervan verdwenen waren.

Om het Spaans Kasteel toch zichtbaar te maken heeft Dirk Van Wittenberghe gewerkt aan een 3D-model. Zo kan de lezer zich een beeld vormen van hoe het Spaans Kasteel er vroeger moet hebben uitgezien en ook nu nog enigszins te herkennen is in de structuur en het stratenplan van de Machariuswijk.

In de nieuwe uitgave wordt ook aandacht besteed aan de meer subtiele sporen die nog verwijzen naar de tijd van het Kasteel. Ook de stroppendragers en zij die keizer Karel V herdenken kunnen niet voorbij aan zijn dwangburcht.

Met bijdragen van onder andere Griet Maréchal, Marie Christine Laleman, Gunter Stoops, Maarten Berkers, Luc Devriese, Bart D’hondt en John Vandaele. Redacteur-samensteller Fabien Audooren noemt dit boek het meest uitdagende project van de Buren van de Abdij. Het leverde een indrukwekkend, veelzijdig boek op, met veel eruditie geschreven en prachtig vormgegeven door Johnny Bekaert.

Het Spaans Kasteel
gebonden, 19,5 x 27,5 cm, 270 bladzijden
ISBN 978 90 814 1463 0
€ 25 (Te koop in Boekhandel Walry)

Stroppendragers

Musket

24c

30c

terug naar boven ^

De Buren van de Abdij • Boekhandel Walry

De ruïnes van de Sint-Baafsabdij liggen in de Gentse wijk Macharius, dichtbij Portus Ganda. Behalve de abdij zijn er ook de Buren van de Abdij, een bonte groep buurtbewoners die elke zondag de oudste site van Gent open stellen en geregeld diverse activiteiten aanbieden, van miniconcertjes en poëziemomenten tot voordrachten en debatten. Ook Herberg Macharius is een initiatief van de Buren van de Abdij. En af en toe geven zij ook een boek uit, publicaties over de rijke geschiedenis van de Machariuswijk en de abdij. Vanaf zaterdag 20 juni ligt er zo’n uitgave, heel nieuw, in onze boekhandel.

Het Slachthuis Verteld/T

Fabien Audooren en Christine De Zutter (red.)

Fabien Audooren en Christine De Zutter (red.) - Het Slachthuis Verteldt

Na de Sint-Baafsabdij en het Spaanse kasteel bepaalde het Gentse slachthuis meer dan 130 jaar het reilen en zeilen in de Machariuswijk.

Gedurende die hele periode was er in de wijk een bijzonder levendig treffen tussen de bewoners en de talrijke boeren, beestenkoopmannen, veeartsen-keurders en bankiers die in geïmproviseerde kantoren in de omliggende herbergen fortuinen verhandelden. Soms ontsnapte een dier even aan zijn laatste levenstocht en zette nog even de wijk op stelten voor het onherroepelijk verdween in de vleesindustrie. Nu, 25 jaar later, is de Machariuswijk volledig veranderd. De meer dan dertig cafés en de winkels met toebehoren voor de vleesindustrie zijn verdwenen. De vroeger bijna uitsluitend Gentse bevolking woont nu samen met ‘inwijkelingen’ van bijna 70 nationaliteiten.
Hoe het was in de tijd van het slachthuis en hoe het nu is, leest u in dit derde boek van de Buren van de Abdij. Niet alleen historici komen aan het woord, maar ook de bewoners van vroeger en nu.

Bijdragen van en interviews door Herwig Aerts, Herman Balthazar, Luc Devriese, Bart D’hondt, Griet Maréchal, John Vandaele, Jos Van Herreweghe en Ann Vantournhout.

Slacht Michiels ©foto Michiel Hendryckx

Foto’s van Michiel Hendryckx en Sammy Van Cauteren.

gebonden, met talrijke foto’s, € 16
174 blz, 21 x 29,7 cm, ISBN 9789081414623

Geef ons een seintje en we leggen meteen een exemplaar voor u opzij, bel 09 222 91 67 of mail ons

terug naar boven ^