Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

ZOMERTIJD, LEESTIJD

Of u nu de koffers pakt of thuisblijft, in de vakantie is er vaak meer tijd om te lezen, om rustig te genieten van een luchtig, spannend, hartverscheurend of inspirerend boek.

Boekhandel Walry koos uit het overstelpende boekenaanbod 10 exquise zomerboeken, 10 leestips voor een onbekommerde leesvakantie, 5 weken lang met een mooie korting, soms 10%, soms 20%.

Deze zomeractie loopt van 9/6 tot en met 14/07/2018.

Elia Barceló

De kleur van stilte
Uitgeverij Q, vertaald uit het Spaans door Dorotea ter Horst

paperback, nu € 15,99 i.p.v. € 19,99 (-20%)

De kleur van stilte
Elia Barcelo
Elia Barceló

Helena Guerrero is een internationaal succesvolle schilder. Na de dood van haar moeder krijgt ze een doos gevuld met foto’s en documenten over allerlei gevoelige familieonderwerpen, zoals de betrokkenheid van haar familie bij de Spaanse burgeroorlog, maar ook de onopgeloste moord op haar zus Alicia in 1969. Na die moord is de familie uit elkaar gevallen. Op een dag reist Helena terug naar haar ouderlijke huis te Rabat en ontdekt dat er nog meer onvermoede familiegeheimen bestaan. Een voor een worden ze ontrafeld. Barceló maakt iets universeels van het verhaal door te stellen dat “iedereen denkt dat hij de enige is met geheimen, dat anderen onschuldige zielen zijn, eenvoudige wezens die alleen maar oppervlakkig leven.De kleur van stilte biedt behalve een spannende verhaallijn, veel couleur locale van allerlei Spaanse en Marokkaanse steden. Een heerlijk vakantieboek.

De originele Spaanse editie El color del silencio is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 20% korting.

JOHN BOYNE

WAT HET HART VERWOEST
Meulenhoff, vertaald uit het Engels door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre

paperback, nu € 18,39 i.p.v. € 22,99 (-20%)

Wat het hart verwoest
John Boyne
John Boyne

Een ijzersterk epos vol humor van de Ierse auteur van De jongen in de gestreepte pyjama. In de nieuwe roman volg je het achtbaanleven van Cyril, de bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril voelt zich geen Avery. Hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland. Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap in de zoektocht naar zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden. John Boyne verbeeldt op fenomenale wijze de verlossende kracht van de menselijke geest en laat de lezer en passant voelen hoe afwijzend de wereld reageert op zoekende zielen.

De originele Engelstalige editie The Heart’s Invisible Furies is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 20% korting.

MICHAEL CONNELLY

DE NACHTPLOEG
Meulenhoff Boekerij, vertaald uit het Engels door David Orthel

paperback, nu € 17,99 i.p.v. € 19,99 (-10%)

De nachtploeg
Michael Connelly
Michael Connelly

Na al de boeken over Harry Bosch introduceert Connelly een nieuwe hoofdfiguur; de jonge veelbelovende detective bij de politie van Los Angeles, Reneé Ballard. Zij had de moed een van haar superieuren aan te klagen voor seksuele intimidatie. Nu draait ze voor straf de nachtdienst in Hollywood. Connelly is onovertroffen in het vlijmscherp neerzetten van geloofwaardige personages. Ook Reneé Ballard is volstrekt geloofwaardig en diepgaand uitgewerkt, iemand van wie je gaat houden. Haar machteloosheid ten opzichte van mannelijk wangedrag wordt knap voelbaar gemaakt. De nachtploeg heeft een razende vaart en is vaak zeer verrassend. In de Vrij Nederland Detective & Thriller Gids 2018 kreeg De nachtploeg 5 sterren én de titel van VN Thriller van het jaar. Ja, dan weet je het wel, dit boek moet mee in de reiskoffer.

De originele Engelstalige editie The Late Show is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 10% korting.

MATHIJS DEEN

OVER OUDE WEGEN
EEN REIS DOOR DE GESCHIEDENIS VAN EUROPA
Thomas Rap

paperback, nu € 20,69 i.p.v. € 22,99 (-10%)

Wegen
Mathijs Deen
Mathijs Deen

VPRO-journalist en schrijver Mathijs Deen schreef een heerlijk leesboek over het Europese wegennet. In elf hoofdstukken springt hij van de prehistorie via de Romeinse tijd en de middeleeuwen naar onze eeuw met de Europese wegen in de hoofdrol. Door de routes van illustere struikrovers, pelgrims en veroveraars uit het verleden te volgen, maakt Mathijs Deen ons bewust van het hoe en waarom van de grote wegen op ons continent. Dankzij zijn meeslepende stijl weet hij, net als Geert Mak, geschiedenis tot leven te wekken. Gedegen archiefonderzoek en interviews onderbouwen zijn kijk op het verleden. Over oude wegen is een avontuurlijke tocht door Europa en een fascinerende reis door de tijd, een prachtig boek vol meanderende verhalen, vol onverwachte wendingen.

DONNA HAY

BASICS TO BRILLIANCE - KIDS
LEKKER GEZOND VOOR IEDEREEN
Spectrum, vertaald uit het Engels door Ester van Buuren

gebonden, nu € 22,50 i.p.v. € 25 (-10%)

Basics to brilliance - Kids
Donna Hay
Donna Hay

Met koken is het als met lezen: in de vakantie is er vaak meer tijd voor. En wat is er heerlijker dan gezellig samen kokkerellen: voor kinderen door kinderen of met het hele gezin. Het zal de jonge thuiskoks inspireren tot een levenslange passie voor koken en lekker eten. In dit prachtig vormgegeven boek heeft Donna Hay haar toppers voor kinderen verzameld, veel variaties op haar klassiekers, stap-voor-stap uitgelegd, leuk om te maken én lekker gezond. Grote en kleine koks draaien straks hun hand niet meer om voor een heerlijke maaltijd, verantwoorde snack of iets lekkers om te serveren bij belangrijke zaken als logeerpartijen en feestjes in de achtertuin.

JONAS LÜSCHER

KRACHT
Wereldbibliotheek, vertaald uit het Duits door Gerrit Bussink

paperback, nu € 20,69 i.p.v. € 22,99 (-10%)

Kracht
Jonas Lüscher
Jonas Lüscher

Richard Kracht, hoogleraar retorica in het Duitse Tübingen, heeft een slecht huwelijk en zit financieel aan de grond. Om de scheiding te bekostigen doet hij mee aan een prijsvraag die een steenrijke internetondernemer in Silicon Valley heeft uitgeschreven. Wie in een voordracht van 18 minuten, te houden aan Stanford University, het beste antwoord geeft op de vraag waarom alles wat bestaat goed is en hoe we het toch kunnen verbeteren, wint een miljoen dollar. Richard Kracht wil die kans grijpen en zet zich aan het werk. In deze bespiegelende roman schildert Jonas Lüscher een ironisch portret van de moderne intellectuele elite en beschrijft de botsing tussen Old Europe en New Economy. Hij hangt een verontrustend beeld op van de dreigende digitale heerschappij van bedrijven als Facebook, Google en Twitter. Deze intelligente en grappige roman werd bekroond met de Zwitserse Literatuurprijs 2017.

DANIEL MENDELSOHN

EEN ODYSSEE
EEN VADER, EEN ZOON, EEN EPOS
Bezige Bij, vertaald uit het Engels door Peter Verstegen

paperback, nu € 20,69 i.p.v. € 22,99 (-10%)

Odyssee
Daniel Mendelsohn
Daniel Mendelsohn

Jay Mendelsohn, een 80-jarige wiskundige, besluit zich in te schrijven voor een universiteitsseminar over de Odyssee, gegeven door zijn zoon Daniel. Hij hoopt om niet alleen de klassieke literatuur, maar vooral ook zijn zoon, schrijver en classicus, beter te leren kennen. Na de bewogen lessenreeks, waarbij blijkt dat vader en zoon het gedicht soms heel verschillend interpreteren, besluiten ze Odysseus achterna te reizen over de Middellandse Zee. Het boek verweeft op een meesterlijke manier ontroerende, persoonlijke ervaringen met het verhaal van de Odyssee zelf en de tijdloze thema’s van bedrog en erkenning, huwelijk en kinderen, reizen en thuiskomen. Een Odyssee werd in Engeland genomineerd voor de Baillie Gifford Prize for Non-Fiction 2017.

De originele Engelstalige editie An Odyssey is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 10% korting.

WIESŁAW MYŚLIWSKI

DE HORIZON
Em. Querido Uitgeverij, vertaald uit het Pools door Karol Lesman

gebonden, nu € 22,39 i.p.v. € 27,99 (-20%)

Horizon
Wiesław Myśliwski
Wiesław Myśliwski

De Poolse schrijver Wiesław Myśliwski (1932) lezen is een ervaring. Het wonderbaarlijke van zijn vertelkunst zit vooral in het associatieve karakter. Hij sleurt je in De horizon van het ene verhaal in het andere, het is zijn meest autobiografische roman en Myśliwski kreeg er de prestigieuze Nike literatuurprijs voor. Hij ontving die later nog een keer voor Over het doppen van bonen. De horizon speelt zich voor een groot deel af in een kleine stad waar Piotr met zijn ouders tijdelijk verblijft, in een armoedig souterrain. Een verdieping hoger wonen de kleurrijke dames Poncka. Ook al luisteren deze twee ongetrouwde ‘kunstenaressen’ overdag het liefst naar oude tangoplaten, zodra het avond wordt ontvangen ze heren met geld. Terwijl zijn ouders lijden onder de armoede en nauwelijks aan het nieuwe leven kunnen wennen, wordt Piotr verliefd op een mooi meisje uit de buurt dat prachtig orgel speelt. De horizon is een monumentale roman over het geheugen, het opgroeien en de liefde.

JOHAN OP DE BEECK

DE ZONNEKONING
GLORIE EN SCHADUW VAN LODEWIJK XIV
Horizon

gebonden, nu € 31,49 i.p.v. € 34,99 (-10%)

Zonnekoning
Johan Op De Beeck
Johan Op De Beeck

Deze heerlijke, vuistdikke biografie toont hoe Louis XIV zijn land in Europa en in de geschiedenis de plaats heeft gegeven waarop het volgens hem recht had. Toen hij op zijn vijfde koning werd, werd Frankrijk gezien als een land van barbaren. Bij zijn overlijden, meer dan 70 jaar later, was het de machtigste natie van Europa. Hij centraliseerde de adel met zichzelf stevig en absoluut aan het hoofd. Parijs werd een wereldstad en Versailles, met zijn zeer bruisend hofleven, werd het centrum van de macht. Het leven van Louis XIV was een wervelwind van intriges, minnaressen, mysteries en fenomenale kunst- en bouwprojecten, maar ook van oorlogsvoering en godsdienstvervolgingen. Na vijf bestsellers over ‘le petit Caporal’ Napoleon, schreef voormalig tv-journalist Johan Op de Beeck opnieuw een pageturner over een van de belangrijkste en kleurrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. De auteur signeerde voor Boekhandel Walry en deze zomeractie 30 exemplaren van De Zonnekoning. Wees er snel bij, op is op.

CAREL PEETERS

HET EIGENWIJZE POTLOOD
20 LITERAIRE TEKENAARS
De Harmonie

gebonden, nu € 24,75 i.p.v. € 27,50 (-10%)

Het eigenwijze potlood
Carel Peeters
Carel Peeters

Carel Peeters, die als literair redacteur en criticus van Vrij Nederland talloze tekenaars de ruimte gaf in de Republiek der Letteren, schrijft in Het eigenwijze potlood over de twintig bij wie hij zich het meest thuis voelt, zoals Saul Steinberg, Peter Vos, Joost Swarte, Ernest H. Shepard, Siegfried Woldhek, Sempé, Glen Baxter, Ever Meulen, Jeroen Henneman en David Levine. Bij hen blijft hij dralen omdat er zo veel te zien en te ontdekken is: vernuft, subtiele humor, inzicht en een soevereine tekenstijl. Ze hebben alle 20 iets met boeken en literatuur. In hun werk klinkt er altijd iets humoristisch, filosofisch, psychologisch of literair mee, iets dat niet vervliegt bij de eerste blik, zoals vaak met cartoons. Je kunt er naar terugkeren omdat het zo goed getekend is, zo geestig, zo fantasierijk, maar ook omdat de betekenis nog niet uitgeput is. Carel Peeters is de ideale gids, hij introduceert de geselecteerde tekenaars helder en erudiet. Het boek is bovendien prachtig uitgegeven. Als je deze zomer iemand een cadeau wil geven, dan is dit onze aanrader.

U blijft dubben over wie er mee op reis mag, of met wie u in de tuin wil zitten? Geen nood, behalve de 10 hier geselecteerde auteurs kunnen wij u nog 100 andere schrijvers en boeken aanbevelen, even knap, even meeslepend. Wip even in de boekhandel binnen, we helpen u graag uw hoogstpersoonlijke reisbibliotheek samen te stellen. Walry wenst u alvast een prettige leesreis!

10% en 20% zijn flinke kortingen, ze zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen. De boeken uit deze zomeractie kunnen niet met boekenbonnen worden betaald. De prijzen zijn onder voorbehoud en het aanbod is slechts geldig zolang de voorraad strekt.

terug naar boven ^

Maand van de Filosofie 2018

April staat in het teken van de filosofie. Door heel België en Nederland worden filosofische programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Elk jaar verschijnt bij Confituur een nieuw filosofisch essay.

Na Johan Braeckman die vorig jaar met Er was eens het eerste Confituuressay schreef, verschijnt nu, speciaal voor De Maand van de Filosofie 2018 en in opdracht van de Confituurboekhandels, een nieuw essay, deze keer van Ignaas Devisch. Het is vanaf vrijdag 30 maart 2018 exclusief verkrijgbaar bij de Confituurboekhandels voor € 5,99. Het nieuwe essay verschijnt in samenwerking met Uitgeverij De Bezige Bij.

DE NAAKTE WAARHEID
Over het failliet van de pornografische blik

IGNAAS DEVISCH

Devisch Waarheid

Info over het essay:

“Het ideaal van de ontsluiering van de wereld hangt samen met de filosofische zoektocht naar de naakte waarheid. (…) Daarmee samenhangend bied ik een andere kijk op seksualiteit die niet uitgaat van de eis dat seksualiteit zich pas toont nadat alle sluiers zijn weggerukt, maar integendeel, erotiek beschouwt als een spel van verhullen en onthullen en daardoor de hand reikt naar een oudere, maar veel bredere kijk op erotiek dan hardcore pornografie vermag.”

In een helder en speels essay gaat Devisch samen met de lezer op zoek naar de wenselijkheid van die naakte waarheid, hoe dichter we seksualiteit op de huid willen zitten, hoe meer het theatrale karakter ervan duidelijk wordt.

“Pornografie is theater bij uitstek: het echte genot in beeld brengen betekent dat het geënsceneerd moet worden.”

Met behulp van klassieke collega's en hedendaagse auteurs werkt Devisch de conclusie uit dat we de wereld alleen maar kennen door er deel van uit te maken en dat dit bij seksualiteit betekent dat we in de versluiering soms meer kunnen zien dan in de naakte waarheid.

“Erotiek leeft niet alleen van wat we kunnen vastgrijpen maar ook van wat aan de grijparmen van het genot ontsnapt.”

Info over de auteur:

Devisch Ignaas
foto© Koen Broos

Ignaas Devisch schreef eerder Ziek van gezondheid, Rusteloosheid - dat werd uitgeroepen tot het Beste Spirituele Boek van 2017 en de shortlist van de Socratesbeker haalde. Onlangs verscheen ook het scherpe essay Het empatisch teveel.

Voor meer info kan u René Van Loon contacteren: renevanloon@telenet.be, 0475 32 44
De auteur is beschikbaar voor interviews.
Gelieve contact te nemen met: chris.boudewijns@standaarduitgeverij.be

Met vriendelijke groeten, Het Confituur-bestuur
Thomas Barbier (De Reyghere, Brugge), Katrien Merckx (De Groene Waterman, Antwerpen), Karla De Ceulener (Salvator, Mechelen), Jan Van Damme (Beatrijs, Oudenaarde), Maartje Swillen (Boekarest, Leuven), Gert De Bie (Het Voorwoord, Heist-op-den-Berg), René Van Loon.

terug naar boven ^

De Buren van de Abdij • Boekhandel Walry

De ruïnes van de Sint-Baafsabdij liggen in de Gentse wijk Macharius, dichtbij Portus Ganda. Behalve de abdij zijn er ook de Buren van de Abdij, een bonte groep buurtbewoners die elke zondag de oudste site van Gent open stellen en geregeld diverse activiteiten aanbieden, van miniconcertjes en poëziemomenten tot voordrachten en debatten. Ook Herberg Macharius is een initiatief van de Buren van de Abdij. En af en toe geven zij ook een boek uit, publicaties over de rijke geschiedenis van de Machariuswijk en de abdij. Vanaf zaterdag 20 juni ligt er zo’n uitgave, heel nieuw, in onze boekhandel.

Het Slachthuis Verteld/T

Fabien Audooren en Christine De Zutter (red.)

Fabien Audooren en Christine De Zutter (red.) - Het Slachthuis Verteldt

Na de Sint-Baafsabdij en het Spaanse kasteel bepaalde het Gentse slachthuis meer dan 130 jaar het reilen en zeilen in de Machariuswijk.

Gedurende die hele periode was er in de wijk een bijzonder levendig treffen tussen de bewoners en de talrijke boeren, beestenkoopmannen, veeartsen-keurders en bankiers die in geïmproviseerde kantoren in de omliggende herbergen fortuinen verhandelden. Soms ontsnapte een dier even aan zijn laatste levenstocht en zette nog even de wijk op stelten voor het onherroepelijk verdween in de vleesindustrie. Nu, 25 jaar later, is de Machariuswijk volledig veranderd. De meer dan dertig cafés en de winkels met toebehoren voor de vleesindustrie zijn verdwenen. De vroeger bijna uitsluitend Gentse bevolking woont nu samen met ‘inwijkelingen’ van bijna 70 nationaliteiten.
Hoe het was in de tijd van het slachthuis en hoe het nu is, leest u in dit derde boek van de Buren van de Abdij. Niet alleen historici komen aan het woord, maar ook de bewoners van vroeger en nu.

Bijdragen van en interviews door Herwig Aerts, Herman Balthazar, Luc Devriese, Bart D’hondt, Griet Maréchal, John Vandaele, Jos Van Herreweghe en Ann Vantournhout.

Slacht Michiels ©foto Michiel Hendryckx

Foto’s van Michiel Hendryckx en Sammy Van Cauteren.

gebonden, met talrijke foto’s, € 16
174 blz, 21 x 29,7 cm, ISBN 9789081414623

Geef ons een seintje en we leggen meteen een exemplaar voor u opzij, bel 09 222 91 67 of mail ons

terug naar boven ^

VOORUIT 1913 – 2013

Een uniek huis, een zeldzaam mooi boek en welgemeende felicitaties van Walry. ‘De Vooruit’ is uitgegroeid tot een open plek, waar veel, zo niet alles kan: theater, dans, muziek, literatuur, maar ook debatten en feesten. Het is een unieke ontmoetingsplek. Het café vormt nog altijd de centrale plek van het gebouw.

VooruitVoorgevelCKarinBorghouts

Dat imposante gebouw bestaat vandaag honderd jaar, het kunstencentrum dat er is gevestigd viert zijn dertigste verjaardag. Naar aanleiding van deze dubbele verjaardag verscheen bij Uitgeverij Hannibal een verrassend en schitterend boek.

VOORUIT GENT
FEESTLOKAAL
1913 – 2013
KUNSTENCENTRUM

Liesbet Nys

Vooruit Cover

Deze publicatie biedt een chronologisch-thematisch overzicht van de geschiedenis van het monumentale gebouw in de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat, dat de eerste zeventig jaar van zijn bestaan als Feestlokaal van Vooruit functioneerde en de voorbije dertig jaar uitgroeide tot een kunstencentrum met internationale faam.

Honderden affiches en foto’s illustreren het culturele leven in Gent en een eeuw socialistische beweging.

Het boek, tegelijk ook de catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in STAM, is vanaf nu te koop in Boekhandel Walry. Het werd uitgegeven in samenwerking met universiteit Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Amsab-ISG, Kunstencentrum Vooruit en STAM

De schitterende vormgeving is van Pieter Willems (Pjotr)

Uitgeverij Hannibal, hardcover, 592 bladzijden, € 39,50

FO 000757

MusicClub

11affiche Krediet

AF 000265

terug naar boven ^