Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

ZOMERTIJD, LEESTIJD

Of u nu de koffers pakt of thuisblijft, in de vakantie is er vaak meer tijd om te lezen, om rustig te genieten van een luchtig, spannend of inspirerend boek.

Boekhandel Walry koos uit het overstelpende boekenaanbod 10 exquise zomerboeken, 10 leestips voor een onbekommerde leesvakantie, 10 titels die we u graag aanbieden met 20% korting.

Deze zomeractie loopt van 10/6 tot en met 15/07/2017.

Jean Echenoz

De spionne

gebonden, € 15,19 i.p.v. € 18,99

Echenoz Spionne

De Spionne is een buitengewoon geestige en intelligente pastiche op de klassieke spionageroman – achtervolgingen, ingenieuze plotwendingen, een ontvoering compleet met afgehakt en opgestuurd vingerkootje en de ultieme vijand in de vorm van Noord-Korea. Deze kleine roman is verrukkelijk in elkaar gezet, het is een perfect raderwerkje. Jean Echenoz (1947) schreef met De spionne een geheel andere roman dan de romans die hij de afgelopen tijd schreef. In het Nederlands verscheen eerder onder andere de roman 14 en Echenoz’ trilogie over bijzondere personen: componist Maurice Ravel (Ravel), atleet Emil Zátopek (Hardlopen) en uitvinder Nikola Tesla (Flitsen).

Jane Gardam

Een onberispelijke man

gebonden, € 18,39 i.p.v. € 22,99

Jane Gardam
Jane Gardam
Gardam Man

Jane Gardam (1928) zou wel eens de literaire ontdekking van 2017 kunnen worden. In deze tragikomische, ontroerende en bij vlagen aangrijpende roman, ontvouwt Jane Gardam een bewogen leven in tijden van het ondergaande British Empire. Haar roman over Edward Feathers, een meester in het verbergen van zijn teleurstellingen, obsessies en tekortkomingen, illustreert wat zo belangrijk is in ons leven: empathie en integriteit. Met Een onberispelijke man valt inderdaad een groot auteur te ontdekken, een meester ook van de lichte toon en de zinderende sfeer. Deze verrassende roman is het eerste deel van een trilogie. In september verschijnt deel twee Een trouwe vrouw en het derde deel Laatste vrienden komt in februari 2018.

“Scherpzinnig, van een warme menselijkheid, en echt grappig. Een van onze allerbeste schrijvers!” Hilary Mantel

Nino Haratischwili

Het achtste leven (voor Brilka)

gebonden, € 27,99 i.p.v. € 34,99

Nino
Nino Haratischwili - foto© Danny Merz
Nino Haratischwili - Het achtste leven (voor Brilka)

De nog jonge Duits-Georgische Nino Haratischwili (1983), die sinds 2003 in Duitsland woont, is zonder twijfel een van de belangrijkste stemmen in de hedendaagse Duitse literatuur. Ze schreef met Het achtste leven (voor Brilka) een lijvig en aangrijpend familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt. Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Zij woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, maar ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis. Ondanks alle verschrikkingen die haar personages meemaken, is Het achtste leven (voor Brilka) allerminst een gruwelijk boek. Soms leest het als een sprookje, soms als een thriller.

“De roman van het jaar.” Der Spiegel

Jane Harper

De droogte

paperback, € 15,99 i.p.v. € 19,99

Jane Harper
Jane Harper - foto© Nicholas Purcell
Jane Harper - De Droogte

Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarig zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter. Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Met deze Australische topthriller neem Jane Harper direct haar plek in binnen de elite van de thrillerwereld.

“Een fenomenale misdaadroman. Je voelt de Australische hitte, proeft het stof en knijpt je ogen tegen de zon in als je dit leest.” Michael Robotham

Tilmann Lahme

De familie Mann
Geschiedenis van een gezin

gebonden, € 31,99 i.p.v. € 39,99

Familie Mann

De familie Mann is het prachtig vertelde, onthullende, tragische verhaal van een gezin dat volledig wordt beheerst door de literaire roem van de vader, Thomas Mann. Je hoeft geen letter van Thomas Mann te hebben gelezen om in de ban te raken van dit gezin, waarvan alle zes kinderen op hun eigen manier leden onder de relatie met hun egocentrische vader. Erika, Klaus en Elisabeth waren de lievelingetjes, Golo, Monika en Michael de losers. Lahme wist voor dit boek nooit eerder gepubliceerde brieven op te duiken.

“Wie graag vasthoudt aan het geïdealiseerde beeld van de geniale schrijver kan dit boek beter ongelezen laten, maar voor andere lezers is dit een grondig gedocumenteerde, smakelijke kroniek van een unieke dynastie.” Ariel Levy, VPRO

“Een boek waarin overvloedig bronmateriaal op briljante wijze is verwerkt, een boek dat aan de oppervlakte geestig is, maar in de basis dieptreurig.” Süddeutsche Zeitung

Graeme Macrae Burnet

Zijn bloedige plan
Documenten gerelateerd aan de zaak van Roderick Macrae

paperback, € 15,99 i.p.v. € 19,99

Bloedige Plan

Volgens de auteur is het boek helemaal geen misdaadroman maar een roman over een misdaad. Graeme Macrae Burnet presenteert zijn boek als een verzameling vergeelde documenten die hij op het spoor kwam toen hij onderzoek deed naar zijn familiegeschiedenis. Het jaar is 1869. Er is een gruwelijke misdaad gepleegd in de Schotse Hooglanden: een man en diens twee kinderen zijn op brutale wijze vermoord in hun eigen huis. De dader is Roderick Macrae, een jongen van zeventien. Burnet houdt je van het begin tot het einde in zijn greep. Hij heeft een fascinerend en origineel verhaal afgeleverd over de wispelturige aard van de waarheid, zelfs als de feiten glashelder lijken te zijn. Zijn bloedige plan is een intrigerende literaire thriller, gesitueerd in een woest en grimmig landschap waarin macht volkomen arbitrair wordt uitgeoefend. Volgens de laatste Vrij Nederland Detective en Thrillergids is Zijn bloedige plan de beste thriller van 2017. Deze roman is ook het overtuigende bewijs dat literatuur en crime niet ver van elkaar liggen.

Arundhati Roy

Het ministerie van Opperst Geluk

paperback, € 15,99 i.p.v. € 19,99

Arundhati Roy
Arundhati Roy - foto© Mayank Austen
Opperst Geluk

Twintig jaar na haar enorme succesdebuut De God van Kleine Dingen – bekroond met de Man Booker Prize en beschikbaar in meer dan 40 talen – publiceert de Indiase schrijfster Arundhati Roy een tweede roman. Het is een zintuiglijk verhaal van grote intensiteit waarin ze de lezer meeneemt op een lange en intieme reis over het Indiase continent. Het boek sleurt ons diep in de levens van kleurrijke personages. Het ministerie van Opperst Geluk is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een maatschappelijke aanklacht ineen, een hartverscheurend, duizelingwekkend verhaal, dat nu eens fluisterend, dan weer luidkeels wordt verteld, soms met een lach, soms door de tranen heen. De hoofdpersonages zijn allen beschadigd door de wereld waarin ze leven, maar hervinden hun kracht door de liefde die ze tegenkomen op hun pad, en door te blijven hopen. Op elke pagina bewijst Arundhati Roy haar weergaloze schrijftalent.

Sebastian Smee

De kunst van de rivaliteit
Vier vriendschappen, verraad en doorbraken in de moderne kunst

paperback, € 23,99 i.p.v. € 29,99

Sebastian Smee
De kunst van de rivaliteit

Edgar Degas en Edouard Manet, Pablo Picasso en Henri Matisse, Jackson Pollock en Willem de Kooning, Lucian Freud en Francis Bacon: broeders en rivalen in de kunst. De titel is De kunst van de rivaliteit, maar dit boek gaat net zozeer over intimiteit en openstaan voor invloed. Het is bijna een guilty pleasure, zoals de verhalen ons een inkijk geven in de intimiteit – en de vaak gênante jaloezietjes – van de grootmeesters van de moderne kunst. Sebastiaan Smee laat duidelijk zien hoe belangrijk de vriendschappen waren voor de ontwikkeling van de nog jonge kunstenaars

“Elk van de portretten is een biografisch pareltje, het is heel knap hoe aan sociale milieus, familieachtergronden en artistieke twistpunten uit die tijd aandacht wordt geschonken.” The Boston Globe

Sylvain Tesson

Ongebaande paden
Een voetreis dwars door Frankrijk

paperback, € 15,19 i.p.v. € 18,99

Ongebaande paden

Reiziger, filosoof en avonturier Sylvain Tesson (1972) is een bekende en zeer populaire hedendaagse Franse schrijver. Eerder bracht Tesson een half jaar door in een hut in Siberië, afgesneden van de bewoonde wereld. Over zijn verblijf daar schreef hij het schitterende boek: Zes maanden in de Siberische wouden. In augustus 2015 begon Tesson aan zijn voetreis dwars door Frankrijk. Zijn tocht voerde, door de zelfopgelegde restrictie dat hij alleen over onverharde wegen mocht lopen, dwars door de ongerepte natuur, over soms nauwelijks begaanbaar terrein en langs barre uithoeken. Ongebaande paden is een boek dat appelleert aan het verlangen om langere tijd van de radar te verdwijnen en er als een moderne pelgrim op uit te trekken.

Amor Towles

Graaf in Moskou

paperback, € 18,39 i.p.v. € 22,99

Graaf in Moskou

In het postrevolutionaire Moskou van 1922 wordt de eigenzinnige graaf Alexander Rostov veroordeeld tot een levenslang huisarrest in het luxueuze Hotel Metropol. Het hotel ontwikkelt zich in de loop van het boek tot een soort mini-universum. Al in een vroeg stadium heeft Rostov besloten dat ‘een man zijn omstandigheden moet kunnen controleren, wil hij niet door hen gecontroleerd worden’. Hij geeft deze opvatting met ingetogen elegantie gestalte. Buiten de muren van het hotel ontvouwen zich enkele van de meest tumultueuze decennia uit de Russische geschiedenis, binnen wordt er alles aan gedaan om de stijl en gratie van het hotel in stand te houden. Vanaf het moment waarop Rostov de achtjarige Nina Koelikova leert kennen, ontdekt hij dat zijn nieuwe wereld veel minder beperkt is dan hij in eerste instantie dacht. Amor Towles (1964) schreef een zeer vernuftig en terzelfdertijd wonderbaarlijk boek.

U blijft dubben over wie er mee op reis mag, of met wie u in de tuin wil zitten? Geen nood, behalve de 10 hier geselecteerde auteurs kunnen wij u nog 100 andere schrijvers en boeken aanbevelen, even knap, even meeslepend. Wip even in de boekhandel binnen, we helpen u graag uw hoogstpersoonlijke reisbibliotheek samen te stellen. Walry wenst u alvast een prettige leesreis!

20% is een fikse korting, ze is niet cumuleerbaar met andere kortingen. De boeken uit deze zomeractie kunnen niet met boekenbonnen worden betaald. De prijzen zijn onder voorbehoud en het aanbod is slechts geldig zolang de voorraad strekt.

terug naar boven ^

De Buren van de Abdij • Boekhandel Walry

De ruïnes van de Sint-Baafsabdij liggen in de Gentse wijk Macharius, dichtbij Portus Ganda. Behalve de abdij zijn er ook de Buren van de Abdij, een bonte groep buurtbewoners die elke zondag de oudste site van Gent open stellen en geregeld diverse activiteiten aanbieden, van miniconcertjes en poëziemomenten tot voordrachten en debatten. Ook Herberg Macharius is een initiatief van de Buren van de Abdij. En af en toe geven zij ook een boek uit, publicaties over de rijke geschiedenis van de Machariuswijk en de abdij. Vanaf zaterdag 20 juni ligt er zo’n uitgave, heel nieuw, in onze boekhandel.

Het Slachthuis Verteld/T

Fabien Audooren en Christine De Zutter (red.)

Fabien Audooren en Christine De Zutter (red.) - Het Slachthuis Verteldt

Na de Sint-Baafsabdij en het Spaanse kasteel bepaalde het Gentse slachthuis meer dan 130 jaar het reilen en zeilen in de Machariuswijk.

Gedurende die hele periode was er in de wijk een bijzonder levendig treffen tussen de bewoners en de talrijke boeren, beestenkoopmannen, veeartsen-keurders en bankiers die in geïmproviseerde kantoren in de omliggende herbergen fortuinen verhandelden. Soms ontsnapte een dier even aan zijn laatste levenstocht en zette nog even de wijk op stelten voor het onherroepelijk verdween in de vleesindustrie. Nu, 25 jaar later, is de Machariuswijk volledig veranderd. De meer dan dertig cafés en de winkels met toebehoren voor de vleesindustrie zijn verdwenen. De vroeger bijna uitsluitend Gentse bevolking woont nu samen met ‘inwijkelingen’ van bijna 70 nationaliteiten.
Hoe het was in de tijd van het slachthuis en hoe het nu is, leest u in dit derde boek van de Buren van de Abdij. Niet alleen historici komen aan het woord, maar ook de bewoners van vroeger en nu.

Bijdragen van en interviews door Herwig Aerts, Herman Balthazar, Luc Devriese, Bart D’hondt, Griet Maréchal, John Vandaele, Jos Van Herreweghe en Ann Vantournhout.

Slacht Michiels ©foto Michiel Hendryckx

Foto’s van Michiel Hendryckx en Sammy Van Cauteren.

gebonden, met talrijke foto’s, € 16
174 blz, 21 x 29,7 cm, ISBN 9789081414623

Geef ons een seintje en we leggen meteen een exemplaar voor u opzij, bel 09 222 91 67 of mail ons

terug naar boven ^

VOORUIT 1913 – 2013

Een uniek huis, een zeldzaam mooi boek en welgemeende felicitaties van Walry. ‘De Vooruit’ is uitgegroeid tot een open plek, waar veel, zo niet alles kan: theater, dans, muziek, literatuur, maar ook debatten en feesten. Het is een unieke ontmoetingsplek. Het café vormt nog altijd de centrale plek van het gebouw.

VooruitVoorgevelCKarinBorghouts

Dat imposante gebouw bestaat vandaag honderd jaar, het kunstencentrum dat er is gevestigd viert zijn dertigste verjaardag. Naar aanleiding van deze dubbele verjaardag verscheen bij Uitgeverij Hannibal een verrassend en schitterend boek.

VOORUIT GENT
FEESTLOKAAL
1913 – 2013
KUNSTENCENTRUM

Liesbet Nys

Vooruit Cover

Deze publicatie biedt een chronologisch-thematisch overzicht van de geschiedenis van het monumentale gebouw in de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat, dat de eerste zeventig jaar van zijn bestaan als Feestlokaal van Vooruit functioneerde en de voorbije dertig jaar uitgroeide tot een kunstencentrum met internationale faam.

Honderden affiches en foto’s illustreren het culturele leven in Gent en een eeuw socialistische beweging.

Het boek, tegelijk ook de catalogus bij de gelijknamige tentoonstelling in STAM, is vanaf nu te koop in Boekhandel Walry. Het werd uitgegeven in samenwerking met universiteit Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, Amsab-ISG, Kunstencentrum Vooruit en STAM

De schitterende vormgeving is van Pieter Willems (Pjotr)

Uitgeverij Hannibal, hardcover, 592 bladzijden, € 39,50

FO 000757

MusicClub

11affiche Krediet

AF 000265

terug naar boven ^