Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Genoteerd

Noticias

Luz Gabás – Palmen in de sneeuw

30/10/2014

Boekhandel Walry - Luz Gabás – Palmen in de sneeuw Boekhandel Walry - Luz Gabás – Palmen in de sneeuw Boekhandel Walry - Luz Gabás – Palmen in de sneeuw

In het jaar 1953 verlaat Kilian met zijn broer Jacobo de Spaanse Pyreneeën om een enkele reis te maken naar een ver, onbekend en exotisch oord, het eiland van Fernando Poo in Ecuatoriaal Guinea. Op hen wacht hun vader, veteraan van het landgoed Sampaka, waar een van de beste cacao’s ter wereld wordt gecultiveerd en geroosterd.

Ver van het strenge, grauwe Spanje maken de jonge broers in dit warme en wellustige land kennis met de lossere zeden van het sociale leven in de kolonie. Kilian en Jacobo werken samen hard om de perfecte cacao te bekomen, terwijl ze de gelijkenissen en verschillen leren kennen tussen de kolonisten en de inheemse bewoners en de betekenis van ware vriendschap, passie, liefde en haat ontdekken.

Een van hen overschrijdt echter een grens door hopeloos verliefd te worden op een inheemse vrouw. Vanaf dan verandert het leven van de broers drastisch en ontstaat er een geheim waarvan de gevolgen jaren later nog verder werken.

In het jaar 2003 duikt Clarence, dochter en nichtje van de broers, in het verleden van Kilian en Jacobo om eindelijk een lang bewaard geheim te kunnen ontrafelen.

  • Palmeras en la nieve, Luz Gabás
  • Booket, €15.50
  • Palmen in de sneeuw, Luz Gabás
  • Vertaald door Marjan Meijer
  • Wereldbibliotheek, €24.95

Tags: Nederlandse vertalingen, Spaanstalige literatuur

terug naar boven ^