Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Genoteerd

Noticias

Isabel Allende – El amante japonés

27/05/2015

Isabel Allende – El amante japonésIn Lark House, een wel heel bijzonder tehuis in San Francisco, brengen een aantal oudere mensen de laatste etappe van hun leven samen door. Een van hen, de 81-jarige Alma Velasco, tracht orde te scheppen in haar herinneringen en reconstrueert haar levensverhaal.

De uit Warschau afkomstige jonge Alma wordt door haar ouders naar San Francisco gestuurd om te ontsnappen aan WO II. Ze leidt in Californië een comfortabel bestaan, omringd door een liefdevolle familie. Bovendien ontstaat er een hechte vriendschap met de familie Fukuda, die werkt voor de Velasco’s. Met de jonge Ichimei beleeft ze een intense romance. Zowel deze liefdegeschiedenis als de vriendschap met de Fukuda’s wordt echter bruusk onderbroken wanneer de regering de uit Japan afkomstige Amerikanen verplicht om te verhuizen naar een concentratiekamp in Utah.

De inspiratie voor haar nieuwste roman putte Isabel Allende uit het intense contact dat de schrijfster er de laatste jaren op nahoudt met oudere mensen, zoals haar ouders van 94 en 98 jaar oud en hun vrienden.

De Chileense schrijfster is een van de meest gelezen auteurs ter wereld, met vertalingen in een 30-tal talen en meer dan 50 miljoen lezers. In 2010 ontving ze nog de Premio Nacional de Literatura de Chile.

El amante japonés verschijnt begin juni.

Tags: Spaanstalige literatuur

terug naar boven ^