Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Genoteerd

Noticias

Gioconda Belli – El intenso calor de la luna

01/10/2014

Calor De La LunaDe nieuwste roman van de Nicaraguaanse schrijfster Gioconda Belli (Managua, 1948) is het autobiografisch geïnspireerde verhaal van een vrouw voor wie op 48-jarige leeftijd een geheel nieuwe levensfase aanbreekt. Het hoofdpersonage Emma heeft jarenlang haar professionele ambities aan kant geschoven voor haar huwelijk en de opvoeding van haar twee kinderen. Wanneer de menopauze langzamerhand aantreedt en de relatie met haar man een en al routine is geworden, verliest ze zich in een spiraal van negatieve gedachten. Door een stom toeval, een verkeersongeval waarbij ze een man aanrijdt, komt ze in contact met een heel andere realiteit en ontdekt ze een heel andere Emma.

Daarnaast geeft Belli door de beschrijvingen van Emma’s tienerkinderen in deze roman ook een beeld van hoe de wereld er voor jongeren uitziet in het postrevolutionaire Nicaragua. De jonge generatie blijkt geen illusies meer te koesteren om de wereld te veranderen en lijkt niet meer de energie van de vorige generaties te hebben om grote uitdagingen aan te gaan. Gioconda Belli heeft zich zelf steeds heftig verzet tegen de dictatuur van Anastasio Somoza en was in de jaren ’70 van de vorige eeuw militante van het Frente Sandinista de Liberación Nacional.

Gioconda BelliBelli’s eerste roman La mujer habitada (1988) was een wereldwijd succes. Ze is tevens auteur van een aanzienlijk poëtisch oeuvre, waarvoor ze reeds meermaals werd bekroond.

  • El intenso calor de la luna, Gioconda Belli
  • Seix Barral, €21,50

Tags: Spaanstalige literatuur

terug naar boven ^