Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Genoteerd

Noticias

Antonio Muñoz Molina – Como la sombra que se va

03/12/2014

Schrijver en academicus Antonio Muñoz Molina heeft naar eigen zeggen een persoonlijke obsessie voor James Earl Ray, de moordenaar van Martin Luther King. Deze fascinatie verwerkte hij in zijn nieuwste roman, Como la sombra que se va.

Muñoz Molina kreeg de gelegenheid om de moord op de bekende mensenrechtenactivist te onderzoeken dankzij de recente vrijgave van de betreffende FBI-archieven.

Tijdens zijn vlucht bracht James Earl Ray tien dagen door in Lissabon, waar hij poogde een visum te regelen om naar Angola te vertrekken. Muñoz Molina reconstrueert de misdaad, Earl Ray’s vlucht en zijn gevangenname. Hij besteedt bijzondere aandacht aan Earl Ray’s verblijf in Lissabon, terwijl hij tergdenkt aan zijn eigen bezoek aan de Portugese hoofdstad in 1987, voor het schrijven van El invierno en Lisboa.

Muñoz Molina (Jaén, 1956) debuteerde in 1984 met El robinson urbano. Andere romans van hem zijn El invierno en Lisboa (waarmee hij de Premio de la Crítica en de Premio Nacional de Literatura won), El jinete polaco (goed voor de Premio Planeta), Plenilunio, Carlota Feinberg, En ausencia de Blanca, Sefarad en La noche de los tiempos.

  • Como la sombra que se va, Antonio Muñoz Molina
  • Siex Barral, €25.95

Tags: Spaanstalige literatuur

terug naar boven ^