Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

¡novedad!

Gente hoy

Curso de español para extranjeros

Difusión-Intertaal

Van de wijd verspreide methode Gente verschijnt in mei 2013 een geheel herziene editie: Gente hoy. Aan de herziening heeft een team van specialisten en docenten uit de hele wereld meegewerkt. De vormgeving van het handboek is ingrijpend vernieuwd en de leergang is inhoudelijk sterk gewijzigd. Zo bevat Gente hoy meer culturele informatie en meer beeldmateriaal met een cultureel karakter. De sterke communicatieve oriëntatie en de “enfoque por tareas” of de focus op het taakgericht werken bleven behouden.

Het “libro del alumno” bevat 12 overzichtelijke unidades rond een bepaald thema. De rubriek “Entrar en materia” bevat de leerdoelen van de les en een aantal oefeningen ter kennismaking met de stof. Bij elk hoofdstuk is er een inleidend dvd-fragment beschikbaar, dat in vergelijk met de dvd-fragmenten bij Gente korter is en meer toegespitst op de inhoud van de unidades. In de rubriek “En contexto” wordt het thema van de les verder uitgewerkt aan de hand van illustraties en lees- en luisteroefeningen. In “Formas en recursos” komen vervolgens de grammaticale structuren en taalmiddelen aan bod die nodig zijn om de opdracht uit “Tareas”, de volgende rubriek, uit te voeren. “Tareas” bevat daarna de centrale opdracht, met nadruk op de communicatieve vaardigheden. “Mundos en contacto” besteedt tot slot aandacht aan het intercultureel bewustzijn van de cursist aan de hand van teksten uit de krant of literatuur. Achter in het boek zijn een grammaticaoverzicht, een werkwoordenoverzicht en de transcripties van de luisterteksten terug te vinden.

Het “libro de trabajo” biedt gevarieerde oefeningen die de cursisten zelfstandig kunnen maken en bevat daarnaast allerlei voorstellen voor het bekijken van authentiek materiaal op internet.

Op de website is bovendien een onderdeel beschikbaar voor de cursisten met gevarieerde herhalingsoefeningen woordenschat en grammatica. Het onderdeel voor docenten bevat extra materiaal in pdf-formaat en voorstellen voor het gebruik van internet tijdens de lessen, met nadruk op de sociale media.

De “biblioteca USB” is een geactualiseerde editie van “La biblioteca de Gente”, met beeldmateriaal, evaluaties, transcripties, oplossingen, materiaal voor het digibord, het “libro del profesor”, voorstellen voor het werken met muziek, … Op deze usb staan ook de dvd-fragmenten van het handboek, die tevens beschikbaar zijn via het Youtube-kanaal van Difusión en de website van Gente hoy.

Boekhandel Walry - Gente hoy


Gerelateerde publicaties


Boekhandel Walry - Gente

Gente

Boekhandel Walry - Aula internacional Boekhandel Walry - Aula internacional

Aula internacional« terug naar de vorige pagina.