Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

¡novedad!

De tú a tú

Español para clases privadas

Difusión

De tú a tú is een handboek Spaans dat speciaal werd ontworpen voor individuele privé-lessen of lessen met zeer kleine groepen (2 à 3  cursisten).
Het materiaal is uitgewerkt voor studenten die reeds een basiskennis Spaans hebben (niveau A2) en graag een niveau B1 willen verwerven. Centraal staat de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden, zowel in een persoonlijke als in een professionele context. Door deze focus op communicatie ontstaat er een zeer actieve wisselwerking tussen cursist en docent.

Het boek kan door de docent flexibel gebruikt worden: de 7 hoofdstukken  hoeven niet in de aanwezige volgorde te worden doorgenomen. Samen met de grote verscheidenheid aan lesinhouden zorgt deze flexibele structuur ervoor dat het boek De tú a tú uitermate geschikt is om de cursus af te stemmen op de persoonlijke noden van de cursist.

De 7 hoofdstukken behandelen telkens specifieke communicatieve functies zoals telefoonverkeer, e-mailverkeer, persoonlijke relaties, geld en werk, vergaderingen, vrije tijd en reizen.
Elk hoofdstuk bestaat zelf nog eens uit een aantal subthema’s (bijv. in het hoofdstuk over telefoneren: hoe een gesprek beginnen en eindigen, hoe binnenkomende oproepen verwerken, hoe een afspraak maken voor een vergadering, …)  die door elkaar en los van elkaar kunnen worden behandeld.
De thema’s bieden een grote verscheidenheid aan authentiek, contextueel taalgebruik met veel tekst- en luistermateriaal en aandacht voor taalvarianten binnen de Spaanstalige wereld.

Naast 7 praktijkgerichte hoofdstukken, is er nog een achtste overkoepelende hoofdstuk “Gramática”, met aandacht voor typische grammaticale thema’s als het gebruik van de tijden en wijzen. Aanvullend is er ook nog een hoofdstuk “Rincón de comprensión lectora” met leesteksten over uiteenlopende actuele en culturele onderwerpen.

« terug naar de vorige pagina.