Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

¡novedad!

Clase de cine

Actividades para la visualización de películas en español

Difusión

De films werden geselecteerd op basis van hun culturele diversiteit (er zitten zowel Spaanse, als Mexicaanse, Chileense, Cubaanse en Argentijnse producties tussen), actualiteitswaarde, aantrekkelijke thematiek, linguïstisch niveau en verkrijgbaarheid.

Per film worden acitiviteiten "antes de la película", "durante la película" en "después de la película" voorgesteld:

  • antes de la película: naast een technische fiche met alle essentiële informatie met betrekking tot de film, wordt in deze rubriek de thematiek van de film ingeleid op een manier die de voorafgaande kennis van de studenten activeert of aanspoort om de nodige informatie op te zoeken. Hierbij horen ook woordenschatoefeningen.
  • durante la película: tijdens het bekijken van de film worden de luistervaardigheid en de socioculturele component van het leerproces geoefend. Het gaat om vragen over de personages en de plot, die de cursist vóór het bekijken van de film doorneemt zodat duidelijk is welke informatie tijdens het bekijken gezocht moet worden.
  • después de la película: deze rubriek bevat productieve, communicatieve activiteiten die vertrekken van scènes, situaties en personages van de film. Deze activiteiten stimuleren de persoonlijke betrokkenheid van de cursist.

Voorin het boek kan de leerkracht in een overzichtelijke tabel terugvinden voor welk niveau elk hoofdstuk geschikt is en welke vaardigheden, woordenschat en culturele inhouden aan bod komen.

Op de bijhorende dvd waarop de afdrukbare activiteiten voor de klas zijn terug te vinden, alsook een korte sequentie van elke film.

Boekhandel Walry - Clase de cine


Gerelateerde publicaties


Boekhandel Walry - Vamos al cine

Vamos al cine« terug naar de vorige pagina.