Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Genoteerd

Noticias

Juan Marsé – Noticias felices en aviones de papel

10/12/2014

Na drie jaar zonder nieuws van Juan Marsé (Barcelona, 1933), verscheen in november Noticias felices en aviones de papel.

Op een zomerdag aan het einde van de jaren 80 van de 20ste eeuw gaat de schuchtere 15-jarige Bruno de trap op om zijn bovenbuurvrouw op te zoeken. De vrouw die hem verwacht is Hanna Pawli, door anderen la señora Pauli genoemd, een bejaarde Poolse danseres met roodgestifte lippen, die kampt met traumatische herinneringen aan de somberste gebeurtenissen uit de vorige eeuw, vanaf het moment dat ze als jong meisje haar geboorteland moest verlaten. La señora Pauli heeft die dag een bijzonder idee: vanop het balkon van haar oude appartement in Barcelona gooit ze papieren vliegtuigjes met goed nieuws naar beneden.

Noticias felices en aviones de papel is een prachtig vormgegeven korte roman, geïllustreerd door de jonge illustratrice María Hergueta, die reeds voor grote Spaanse uitgeverijen als Anaya, Ariel en Alfaguara mocht werken.

Juan Marsé, in 2009 winnaar van de Premio Cervantes, observeert ook in dit werkje met zijn typische tedere en ironische blik het leed van de wereld, en brengt een hommage aan het geheugen en het geluk.

  • Noticias felices en aviones de papel, Juan Marsé
  • Lumen, €26

Tags: Spaanstalige literatuur

terug naar boven ^