Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Genoteerd

Noticias

Arturo Pérez-Reverte – Hombres buenos

15/04/2015

Hombres BuenosDe nieuwste roman van gevestigde literaire waarde Arturo Pérez-Reverte vertelt het heroïsche avontuur van twee mannen die de wereld met boeken wilden veranderen. De bibliothecaris don Hermógenes Molina en admiraal don Pedro Zárate, beiden lid van de Real Academia Española, krijgen aan het einde van de 18de eeuw van het academische gezelschap de opdracht om naar Parijs te reizen en daar de in Spanje verboden 28 volumes van de “Encyclopédie de D’Alembert et Diderot” te bemachtigen.

De reis wordt een gevaarlijke opeenvolging van intriges, een tocht vol onzekerheden en verrassende wendingen, die leidt van het verlichte Madrid van Carlos III naar het Parijs van de café’s, de salons, de filosofische theekransjes, het libertijnse leven en de politieke opschuddingen aan de vooravond van de Franse Revolutie.

Het rigoureus gedocumenteerde en spannende Hombres buenos is gebaseerd op ware gebeurtenissen en personages, waarbij Arturo Pérez-Reverte een intelligent spel tussen feit en fictie speelt.

Arturo Pérez-Reverte

Arturo Pérez-Reverte (Cartagena, 1951) was eenentwintig jaar lang oorlogscorrespondent. Wereldwijd verkocht hij reeds meer dan 15 miljoen boeken, waarvan een aantal romans, zoals de bekende Capitán Alatriste-saga, werd verfilmd. Pérez-Reverte is sedert 2003 zelf ook lid van de Real Academia Española. 


  • Hombres buenos, Arturo Pérez-Reverte
  • Alfaguara, €26.50

Tags: Spaanstalige literatuur

terug naar boven ^