Zwijnaardsesteenweg 69000 Gent – T 09 222 91 67 – F 09 221 03 56 – boekhandel@walry.be

nieuw(s)

handboeken

het Europees Referentiekader (ER)

extra studiemateriaal


Zoek in de boekenlijst

Genoteerd

Noticias

Alicia Giménez Bartlett publiceert een nieuwe Petra Delicado

23/02/2015

Boekhandel Walry - Alicia Giménez Bartlett publiceert een nieuwe Petra Delicado Boekhandel Walry - Alicia Giménez Bartlett publiceert een nieuwe Petra Delicado

Met haar thrillerreeks rond de vrouwelijke inspecteur Petra Delicado werd schrijfster Alicia Giménez Bartlett (Albacete, 1651) een van de meest wereldwijd vertaalde en gelezen Spaanstalige auteurs. Na Ritos de muerte, Día de perros, Mensajeros en la oscuridad, Muertos de papel, Serpientes en el paraíso, Un barco cargado de arroz, Nido vacío, El silencio de los claustros en Nadie quiere saber verscheen nu een 10de Petra Delicado, met nooit eerder gepubliceerde verhalen: Crímenes que no olvidaré. Deze nieuwste titel bundelt 9 in Spanje niet eerder verschenen cases van Petra Delicado, geschreven tussen februari 1997 en augustus 2014, en toont mooi de evolutie die het personage van Petra Delicado, alter ego van Alicia Giménez Bartlett, in de loop der jaren heeft doorgemaakt.

Ook de materiële omstandigheden waarin de detective werkt, zijn uiteraard erg veranderd: waar in het eerste verhaal, Muerte en el gimnasio, nog betaald wordt met peseta’s en nog niemand het woord “móvil” gebruikt om naar een gsm te verwijzen, is er in het laatste verhaal, Tiempos difíciles, een leerkracht die het gebruik van de “móvil” in de pauze verbiedt.

Wat echter constant blijft, is het vrijgevochten feminisme van Petra Delicado en haar uitgesproken linkse politieke voorkeur, net zoals bij de schrijfster.

Recent werd Giménez Bartlett voor haar Petra Delicado-detectives nog onderscheiden met de Premio Pepe Carvalho de Novela Negra 2015.

  • Crímenes que no olvidaré, Alicia Giménez Bartlett
  • Destino, €21.50

Tags: literaire prijzen, Spaanstalige literatuur

terug naar boven ^