fictie

Zijde

Alessandro Baricco

Zijde, luxe editie

Davidsfonds, met illustraties van Rébecca Dautremer, vertaald uit het Italiaans door Manon Smits

gebonden, nu € 23,99 i.p.v. € 29,99
(-20%)

Zijde, een klassieker van Alessandro Baricco, vertelt het complexe liefdesverhaal van een man die naar Japan trekt om er zijderupsen te kopen. Daar wordt hij verliefd op de vrouw van zijn handelspartner. Baricco beschrijft met veel mededogen en in een fijnzinnig proza het verglijden van een mensenleven en de heimwee naar een mysterieuze liefde die nooit beleefd wordt. Dit jaar verscheen er een bijzondere luxe-editie van het boek, een op prachtig papier gedrukte versie met betoverende illustraties van de Franse illustratrice Rébecca Dautremer. Haar adembenemend mooie tekeningen sluiten naadloos aan bij de vertelling. Een perfect cadeauboek.

De originele Italiaanse luxe-editie Seta is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 20% korting.

De Tweeling H

Giorgio Falco

De tweeling H

Wereldbibliotheek, vertaald uit het Italiaans door Els Van der Pluijm

paperback, nu € 15,99 i.p.v. € 19,99
(-20%)

De tweeling H is het verhaal over de grijze, onopvallende alledaagsheid van het kwaad, verteld vanuit het oogpunt van de daders. Ze lijken moeiteloos weg te komen met hun schimmig fascistisch verleden, maar onder de oppervlakte wringt het. Het welvarende leven van de twee zussen, Hilde en Helga, verzandt en verliest op den duur alle betekenis. ‘Een briljante ontcijfering van de twintigste eeuw’. De tweeling H werd bekroond met de Premio Lo Staniero, de Premio Sila ’49, de Premio Alassio Centrolibri en de SuperMondello 2014.

De originele Italiaanse editie La gemella H is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 20% korting.

De moord p Commendatore, deel 1

Haruki Murakami

De moord op Commendatore, deel 1

Atlas Contact, vertaald uit het Japans door Luk Van Haute en Elbrich Fennema

gebonden, nu € 26,99 i.p.v. € 29,99
(- 10%)

De Japanse auteur Haruki Murakami (1949) geldt wereldwijd als een van de meest gelezen hedendaagse auteurs. In zijn verhalen zitten vaak ongerijmdheden, surreële en magische elementen. De moord op Commendatore is een diepe duik in het vertrouwde universum van de weergaloze schrijver. Een pas gescheiden portretschilder heeft een ‘painter’s block’ en trekt naar een afgelegen atelier om er tot rust te komen en zijn inspiratie terug te vinden. Het zal echter anders gaan. De lijvige roman verschijnt in twee delen. Het eerste deel (1480 blz.) verschijnt op 1/12, het tweede deel (2512 blz.) op 12/1.

Het leven in tijden van vrede

Francesco Pecoraro

Het leven in tijden van vrede

Wereldbibliotheek, vertaald uit het Italiaans door Els van der Pluijm en Hilda Schraa

paperback, nu € 26,99 i.p.v. € 29,99
(- 10%)

In deze grootse roman schetst Pecoraro de geschiedenis van Italië en van onze West-Europese beschaving vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu. Hij doet dit via de observaties en overpeinzingen van de 69-jarige ingenieur Ivo Brandani. Terugblikkend op zijn leven probeert Brandani greep te krijgen op de voortdurende verandering die ‘leven’ is. Zijn visie op de geschiedenis en werkelijkheid zindert van woede, verongelijktheid en frustratie, maar is tegelijkertijd met de nodige humor en lichtvoetigheid beschreven. Een overrompelend meesterwerk over een tijd, een land, over ons. Pecoraro ontving voor zijn roman de Viareggioprijs, de Volponiprijs en de Mondelloprijs.

De originele Italiaanse editie La vita in tempo di pace is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 10% korting.

De mensengenezer

Koen Peeters

De mensengenezer

Bezige Bij

paperback, nu € 15,99 i.p.v. € 19,99
(- 20%)

Schrijver Koen Peeters ontving recent voor De mensengenezer zowel de ECI Literatuurprijs 2017 als de ECI Lezersprijs 2017. Een verdiende dubbelslag.

Peeters vertelt het verhaal van een boerenzoon (Remi) die voorbestemd is om zijn vader op te volgen op de boerderij. Maar de jongen is niet gemaakt voor de boerenstiel. Hij wordt achtervolgd door ontembare dromen en stemmen. Hij wil nieuwe horizonten opzoeken, treedt in bij de jezuïeten en volgt zijn hart naar Congo. Daar wordt hij door de Yaka-gemeenschap herkend als revenant, de reïncarnatie van hun vroegere chef. Als mensengenezer, juist. De stijl is zowel verhalend, essayistisch als filosofisch, waardoor De mensengenezer zich op het snijvlak bevindt van fictie en non-fictie. Arjan Peters gaf het boek van Peeters in De Volkskrant vijf sterren en sprak van ‘literaire magie’.

Dit alles zal ik je geven

Dolores Redondo

Dit alles zal ik je geven

Xander Uitgevers, vertaald uit het Spaans door Jos Kockelkoren

paperback, nu € 20,25 i.p.v. € 22,50
(- 10%)

In de steile wijngaarden van het Spaanse Ribeira Sacra komt Alvaro om bij een auto-ongeluk. Zijn partner Manuel is totaal verbijsterd. Het lijkt erop dat Alvaro een dubbelleven leidde. Wanneer Manuel wordt benaderd door de gepensioneerde politiecommandant Nogueira die beweert dat de dood van Alvaro geen ongeluk was, besluit hij op onderzoek uit te gaan. Gaandeweg raakt hij meer en meer verstrikt in een web van leugens, intriges, bedrog, complexe familiebanden en duistere religieuze overtuigingen. Het verhaal van deze roman wordt uiterst gedetailleerd en meeslepend verteld. Met recht wordt Dolores Redondo de koningin van de Spaanse literaire thriller genoemd. Met Dit alles zal ik je geven won Redondo de grootste Spaanse literaire prijs: de Premio Planeta 2016.

De originele Spaanse editie Todo esto te daré is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 10% korting.

Het einde van de eenzaamheid

Benedict Wells

Het einde van de eenzaamheid

Meulenhoff Boekerij, vertaald uit het Duits door Gerda Baardman

gebonden, nu € 15,99 i.p.v. € 19,99
(- 20%)

Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Dit verlies liet op de drie kinderen zijn sporen na, en in de jaren die volgden groeiden zij gaandeweg uit elkaar. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trok zich steeds meer in zijn eigen wereld terug. Alleen met de mysterieuze Alva kon hij vriendschap sluiten; jaren later zal hij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekende – en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen. Het einde van de eenzaamheid is een ontroerende, prachtige roman over het verwerken van verlies en eenzaamheid en over de (on)veranderlijkheid van de mens en, bovenal, een grootse liefdesgeschiedenis. Een boek dat je kippenvel bezorgt.

Non-fictie

Moskouse nachten

Nigel Cliff

Moskouse nachten Hoe een man en zijn piano de Koude Oorlog veranderden

Het Spectrum, vertaald uit het Engels door Conny Sykora en Vera Sykora

gebonden, nu € 20,00 i.p.v. € 25,00
(- 20%)

Het boek is het gedetailleerde verslag van een groots moment in de muziekgeschiedenis of hoe een pianist een brug wist te slaan tussen twee destructieve nucleaire grootmachten.

In 1958, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog reisde de 23-jarige Amerikaanse pianist Van Cliburn naar Moskou om daar mee te doen aan het ‘Eerste Internationale Tsjaikovski Concours’, een van de meest prestigieuze wedstrijden voor klassieke muziek ter wereld. De Sovjets waren uiteraard niet van plan om hun felbegeerde prijs aan een onbekende Amerikaan toe te kennen, maar toen de slungelige Texaan het podium opliep en begon te spelen, had hij het hele land ogenblikkelijk in zijn ban. "Is hij de beste?” vroeg Chroesjtsjov na afloop aan een van de juryleden. “In dat geval… geef hem de prijs!” Moskouse nachten is een indrukwekkende en onderhoudende biografie.

Er zijn duizend redenen om dit boek te lezen, wat een fascinerend portret.
Paul Witteman

De originele Engelse editie Moscow Nights is eveneens in de boekhandel te verkrijgen. Ook op die uitgave krijgt u 20% korting.

New York boek

Joost Swarte

New York Boek

Scratchbooks

gebonden, nu € 26,91 i.p.v. € 29,90
(- 10%)

New York Boek is een indrukwekkend overzicht met meer dan 450 tekeningen, schetsen, illustraties, ‘spots’ en omslagen die Joost Swarte maakte voor het legendarische weekblad The New Yorker.

Er werden ook allerlei ongepubliceerde schetsen opgenomen, allemaal voorzien van commentaar door de kunstenaar zelf. Swarte werkt al sinds 1996 voor het tijdschrift. In 2008 ontving hij een Award of Excellence van het Amerikaanse vakblad Communication Arts voor zijn cover Summer Reading. New York Boek is een verbluffende uitgave van de Hollandse meester van de klare lijn, een schitterend cadeau.

Tatave

Manu van der Aa

Tatave! Paul-Gustave Van Hecke kunstpaus - modekoning - salonsocialist

Lannoo

gebonden, nu € 39,92 i.p.v. € 49,99
(- 20%)

Paul-Gustave van Hecke (1887-1967) is een van de meest spraakmakende culturele figuren die België ooit gekend heeft. De eigenzinnige Van Hecke – ‘Gust’, ‘Pégé’ of ‘Tatave’ voor de vrienden – was een man met een onstuitbare dadendrang, een ‘cultureel ondernemer’ toen de term nog niet bestond. Tijdschriften werden opgericht, galerijen zagen het levenslicht en het eerste Belgische modehuis werd geopend. Hij cureerde tentoonstellingen en organiseerde filmfestivals, hij schreef boeken en artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen, was een tijd hoofdredacteur van Dagblad Vooruit en stampte een paar uitgeverijen uit de grond. Maar bovenal was Van Hecke een echte kunstpaus. Hij promootte onder meer het werk van de expressionisten Constant Permeke, Frits van den Berghe en Gust de Smet, en de surrealisten René Magritte en Paul Delvaux. Het relaas van zijn leven is een erg breed portret van een tijdperk. Mede door de uitmuntende boekverzorging en de vele in de tekst verwerkte illustraties is dit een geweldig boek geworden, een van de beste Vlaamse biografieën van de laatste jaren.

Kinderboeken

Lampje

Annet Schaap

Lampje

Querido Kinderboek

gebonden, nu € 13,59 i.p.v. € 16,99
(- 20%)

Dit is een ronduit indrukwekkend verhaal, over de zee, over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over een grijze vuurtoren op een schiereiland. Daar woont Lampje met haar vader Augustus. Elke avond beklimt Lampje de eenenzestig treden om het licht van de vuurtoren aan te steken. Op een stormachtige avond zijn de lucifers op en dat is lang niet het enige dat die avond en nacht misgaat. Lampje is vooral een boek over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht. Annet Schaap schreef een meeslepend, sprookjesachtig, ontroerend, spannend en avontuurlijk kinderboek. Niet voor niets ontving ze voor haar debuut de Nienke van Hichtumprijs 2017, een tweejaarlijkse literatuurprijs voor kinderboeken.

Fabeldieren, over draken, eenhoorns, griffioenen en veel meer

Floortje Zwigtman & Ludwig Volbeda

Fabeldieren over draken, eenhoorns, griffioenen en veel meer

Lannoo

gebonden, nu € 22,49 i.p.v. € 24,99
(- 10%)

Fabeldieren is een prachtig lees-, kijk- en bladerboek. Uit verteltradities van over de hele wereld – van de Griekse mythologie en indianenverhalen tot Russische en islamitische sprookjes – verzamelde tweevoudig Gouden Uil-winnares Floortje Zwigtman fabeldieren en andere wonderlijke fantasieschepsels. Ze schreef levendige lemma’s over de herkomst en de karakteristieken van al die wonderlijke wezens. De grote troef van dit boek zijn de indrukwekkende prenten van de jonge illustrator Ludwig Volbeda. Zijn fijnzinnige, detaillistische manier van werken, delicate lijnvoering en warme kleurgebruik blijken uitermate geschikt voor het verbeelden van de kleine honderd mythologische wezens. Een betere illustrator voor dit boek is nauwelijks denkbaar. Een geknipt cadeau voor twaalfjarigen en ouder.

Feestelijk verpakte boekenbonnen

Boeken zijn een subliem geschenk, haast onovertrefbaar. Maar af en toe is het lastig kiezen, weet u niet precies waar hij of zij in geïnteresseerd is, wat hij of zij al heeft gelezen. Dan is een boekenbon een excellente keuze. U bepaalt het bedrag en wij zorgen voor een feestelijke verpakking. Zo wordt ook een boekenbon een schitterend geschenk.